Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cele mai bune cărți despre designul interior

Markéta Etrychová
28.3.2022

Locuința, acasă, este locul unde petrecem o bună bucată de timp din viața noastră, așadar stilul amenajării interioare are, practic, influență directă asupra dispoziției noastre, asupra gândurilor noastre. Pentru unii interiorul casei este ceva ce ține de funcționalitate și spiritul practic al vieții de zi cu zi, pentru alții interiorul este o capodoperă a artei care ne aduce satisfacție zi de zi.

Cele mai bune cărți despre designul interior

Cei care au simțul înnăscut al designului interior, cu siguranță vor găsi în cărțile de design interior idei de la care să se inspire și pe care să le aplice practic.

Dacă vă numărați printre cei interesați de ultimele știri și tendințe din lumea designului interior, atunci veți avea nevoie de un manual de încredere în domeniul designului interior sub forma unei cărți, dar pe care veți putea conta mereu atunci când vă blocați în amenajarea locuinței.

Adevărul este că nu este prea ușor pentru oricine să se înalțe la un nivel de amenajare interioară care să fie armonioasă și totodată estetică. Realizarea unei idei de interior depinde de o serie de aspecte, cum ar fi alegerea culorilor, a materialelor, a dimensiunilor mobilierului, a accesoriilor și a tuturor elementelor din interior.

Cei care doresc să atingă un nou nivel de design interior și nu le place să facă compromisuri în ceea ce privește aspectul estetic al locuinței lor, pot beneficia de sfaturile pe care ni le oferă unele cărți de design interior. Acestea ne vor ajuta să luăm în considerare lucrurile cele mai importante pentru noi într-un interior.

După cum știm, există numeroase cărți și surse electronice din care putem obține o cantitate fără de sfârșit de idei despre cum să ne amenajăm casa. De fapt, există atât de multe idei încât poate fi derutant, mai ales pentru cei care abia intră în lumea designului interior.

În acest caz, cel mai bine este să citim cărți scrise de designeri de interior renumiți, care ne vor îndruma de unde să începem cu schimbarea designului interior al casei noastre. Acestea ne vor ajuta să înțelegem cum să combinăm în mod unic dimensiunile, culorile, formele, texturile și modelele fiecărui tip de mobilier sau detaliu decorativ din fiecare cameră aleasă.

Datorită informațiilor complete pe care le oferă, vom învăța să îmbinăm designul modern cu cel clasic sau vintage și să creăm interioare care să ne reflecte personalitatea și stilul preferat. Iată câteva cărți celebre legate de designul interior, care vă vor oferi sfaturi valoroase pentru a vă realiza designul interior de vis:

"Homebody”

home body.jpg (57 KB)

Cartea Homebody de Joanna Gaines poate fi descrisă ca un ghid practic pentru aplicarea stilului individual în amenajarea locuinței. Acesta se concentrează în principal pe abilitatea de a pune accente individuale în designul interior al unei case, precum și pe realizarea unui design interior modernist.

În cartea sa, autoarea ne prezintă sfaturile sale despre cum să urmăm câteva idei de design interior pentru a obține un aspect unic pentru orice încăpere pe care ne-am propus să o transformăm.

Ideea principală este să nu urmăm în totalitate tendințele modei în designul interior, ci să ne urmăm și intuiția personală pentru a obține un stil unic de amenajare. Scopul este de a pune o semnătură personală de design și un simț estetic într-un spațiu ales, astfel încât să ne dorim să petrecem mai mult timp acolo.

Un fapt interesant despre autoare este că ea și soțul acesteia sunt gazdele emisiunii Fixer Upper de la HGTV, unde ea este designerul principal al proiectelor. De asemenea, ei sunt unul dintre fondatorii și proprietarii firmei Magnolia Homes din Texas.

150 Cele mai bune idei de stil Loft

loft idea.jpg (60 KB)

Pentru cei care stăpânesc limba engleză, dacă sunteți în căutarea unor idei de amenajare a mansardei, cartea lui Bridget Vranks, 150 Best Loft Ideas, vă va oferi o varietate de idei ingenioase pentru a obține un stil contemporan de mansardă (loft) din întreaga lume.

Cartea urmărește evoluția designului urban de-a lungul timpului în domeniul mobilierului de mansardă. Oferă soluții moderne, susținute de o bună cantitate de materiale ilustrative, în care spațiile industriale sunt transformate cu inteligență în camere moderne de tip loft.

"Regulile de aur în materie de design” ale lui Kelly Hoppen

kelly hoppen.jpg (50 KB)

Kelly Hoppen este unul dintre autori, cu mulți ani de experiență în domeniul designului interior. Din această carte, cititorul poate afla despre etapele realizării unui concept de design interior - de la desenul designerului de interior până la realizarea completă a acestuia.

Cartea dezvăluie cititorilor săi secrete privind alegerea elementelor decorative de interior, a corpurilor de iluminat, selectarea țesăturilor, a materialelor, a elementelor de finisare și oferă, de asemenea, îndrumări cu privire la designul de interior pe care trebuie să-l aleagă pentru o anumită încăpere și la paleta de culori pe care trebuie să o aleagă. Și în acest caz, toate exemplele oferite sunt însoțite de fotografii cu idei de design interior.

Interiors

romance.jpg (65 KB)

Ediția de lux a autoarei de origine libaneză Mona Hajj este o bună sursă de inspirație pentru fanii designului interior clasic, dar sofisticat.

Acesta detaliază caracteristicile stilului clasic în materie de interioare și modul în care îl puteți încorpora în locuința dvs. Cartea este, de asemenea, potrivită pentru colecționarii de artă clasică și antichități care caută modalități de a le combina cu interiorul casei lor.

Secretele pentru aranjarea camerelor

styled.jpg (57 KB)

Dacă plănuiți să vă reamenajați casa, dar nu știți de unde să vă apucați, această ediție este pentru dvs. Este o altă alegere bună pentru cei care cunosc limba engleză.

În cartea sa, Emily Henderson oferă idei de design interior ușor și rapid de pus în aplicare, care ne pot economisi timp și sunt potrivite pentru persoanele dinamice. Ceea ce face ca această carte să fie unică este faptul că autorul face distincția dintre decorare și stilizare.

Prin sfaturile și trucurile pe care le prezintă în cartea sa, îi ajută pe începătorii în designul interior să se pună în pielea unui stilist și să învețe cu soluții simple pentru a realiza amenajări interioare spectaculoase.

Cu ajutorul acestora, ea arată că este posibil, cu foarte puțin efort și resurse, să modificăm semnificativ interiorul unei încăperi, astfel încât să o scoatem în evidență. Pe lângă faptul că este un renumit designer de interior, Emily Henderson este și editorul-șef al unui site de design interior și prezentator TV.

Small Space Style

small space style.jpg (105 KB)

Dacă aveți la dispoziție un spațiu mic în camera pe care doriți să o amenajați, atunci această carte de Whitney Leigh Morris o să va ajute să faceți chiar și cel mai mic apartament sau cameră să arate șic.

Principalele lucruri pe care autorul le abordează în carte sunt ideile de depozitare care permit economisirea spațiului, care oferă un aspect practic, dar care arată în același timp și elegant. Unele dintre acestea sunt amplasarea verticală a mobilierului pentru depozitarea accesoriilor și modalități de a amplasa compact toate obiectele de mobilier și de decor.

Unul dintre lucrurile care fac cartea utilă sunt exemplele reale de design interior din vila personală a autoarei.

Arta decorativă a anilor '70

70s.jpg (108 KB)

Cartea Decorative Art -70s Interior Design de la Editura Taschen se ocupă în principal de designul interior futurist și în același timp minimalist, care a căpătat o largă popularitate în anii 1970. Dacă vă place stilul retro în materie de mobilier, această carte vă va inspira pentru noi soluții de amenajare.

Cartea conține numeroase ilustrații care aruncă o privire nostalgică asupra geniului designerilor de design interior din această epocă, caracterizată de experimentarea nelimitată cu diferitele idei în materie de design interior.

Revista ELLE Decor

elle decor.jpg (88 KB)

Revista de decorațiuni interioare ELLE Decor (Interior) este o lectură accesibilă, de la care veți primi sfaturi esențiale privind amenajarea și designul arhitectural, în conformitate cu cele mai recente tendințe în materie de design interior. În această veți găsi idei de la unii dintre cei mai cunoscuți designeri și ilustrații de design interior de la expoziții de mobilă care combină atât estetica, cât și caracterul practic.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile