TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Confort acasă cu ajutorul accesoriilor - cum și de ce?

Alexandra Doskočilová
5.12.2022

Sursă imagine: pixabay.com

Modul în care ne mobilăm și decorăm locuința reflectă personalitatea noastră, vorbește despre pasiunile noastre, gusturile noastre, experiențele noastre și înțelegerea noastră în ceea ce privește confortul casei.

Confort acasă cu ajutorul accesoriilor - cum și de ce?

Acesta este motivul pentru care merită să vă gândiți atent cum puteți crea armonie în locuință, astfel încât, în momentul în care deschideți ușa de la intrare, să vă simțiți cu adevărat la locul dvs.

În acest articol, vă vom oferi câteva idei practice despre cum puteți folosi ușor și corect unele produse și accesorii de decorare a locuinței pentru a vă bucura de confort adevărat acasă.

Reguli de bază pentru decorarea casei

Vopsiți pereții în culori deschise sau neutre

Într-adevăr, în ultimii ani, un număr mare de designeri de interior au început să recomande contrariul, însă sfatul nostru este să optați pentru culori mai neutre, precum sunt bejul deschis, griul sau gri porumbel care este o culoare foarte la modă din gama bej gri.

Vă dăm acest sfat deoarece culorile neutre ale pereților oferă o versatilitate mai mare, permițându-vă să schimbați cu ușurință accesoriile pe care le folosiți pentru a decora.

Puneți perdele noi

Perdelele sunt adesea subestimate atunci când vine vorba de decorarea sau redecorarea casei.

Însă adevărul este că acestea pot aduce nu numai o notă de originalitate, ci și un confort real în casă.

Așa spre exemplu, dacă doriți să redați viața livingului, sufrageriei sau biroului de acasă, și dacă vă doriți ca aceste încăperi să arate mai mari și mai luminoase, puteți adăuga perdele în mai multe culori sau desene, sau puteți opta pentru perdele sau draperii deschise la culoare sau texturate.

Pe de altă parte, dacă doriți să aveți puțin mai mult romantism și comoditate în dormitor, atunci puteți opta pentru draperii groase care vor întuneca încăperea sau perdele în nuanțe închise (de exemplu, albastru) pentru a bloca lumina.

Folosiți oglinzile în mod strategic

Există destul de mulți designeri care cred că în fiecare cameră ar trebui să existe câte o oglindă.

Noi nu ne-am încumeta să mergem chiar atât de departe, însă nu putem nega faptul că oglinzile nu numai că sunt unele dintre cele mai elegante decorațiuni pentru casă, dar sunt și extrem de utile, mai ales dacă încăperile din casa dvs. sunt mici și întunecate.

Spunem acest lucru deoarece oglinzile plasate în spații înguste, cum sunt spre exemplu holurile și antreurile, dau impresia de mai mult spațiu.

Iar dacă le puneți în încăperi mai mici și mai întunecate, oglinzile vor reflecta lumina și vor face încăperile să pară mai luminoase și mai însorite.

Un sfat suplimentar: Nu atârnați oglinzile pe peretele opus ferestrei, ci pe peretele perpendicular.

În acest fel, oglinda va reflecta lumina care intră în cameră prin fereastră, dar nu o va "ricoșa" înapoi, ci o va împrăștia în toată camera.

Adăugați plante verzi de interior

Plantele de interior sunt probabil una dintre cele mai simple modalități de a decora încăperile unei locuințe.

De aceea, nu vă fie teamă să le folosiți pentru a adăuga un plus de stil, armonie și înainte de toate, confort în locuința dvs.

Spre exemplu, le puteți grupa în mai multe ghivece și le puteți așeza pe sol.

Ghivecele le puteți așeza și pe rafturi deschise, pe măsuțe micuțe, pe rafturi de cărți sau puteți crea o mică grădină în locuința dvs. în stil japonez într-un colț al încîperii alese.

Obrázek36.jpg (55 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Căutați covoare potrivite

Covoarele au două roluri principale: acoperă pardoselile cu defecte și care par neatractive, și adaugă stil, confort și personalitate încăperilor în care sunt amplasate.

Așadar, este imposibil să dați greș dacă puneți un covor potrivit și, mai presus de toate, care să se potrivească cu stilul și paleta de culori a mobilierului și a încăperii.

Pentru ca încăperea în care așezați noul covor să arate foarte confortabil, este bine de știut că există câteva reguli de bază pentru aranjarea mobilierului pe acesta:

Pentru living (sufragerie)

În această cameră, covorul definește zona de stat jos. Prin urmare, este o idee bună ca toate picioarele canapelei, precum și picioarele celorlalte piese de mobilier din grupul de mobilier, să "calce" în întregime pe covor.

Se poate face o excepție în cazul în care încăperea respectivă este foarte mică. În acest caz, este acceptabil ca doar două dintre picioarele canapelei să fie așezate pe covor.

Pentru o sufragerie sau un living tip open space

Covorul din aceste încăperi trebuie să fie de o dimensiune care nu numai că permite picioarelor mesei și scaunelor de luat masa să se „calce” în întregime pe el, dar și ca atunci când scaunele sunt îndepărtate de masă, picioarele lor să rămână "așezate" pe covor.”

Pentru dormitor și camera copiilor

Deoarece dormitorul este una dintre cele mai mici încăperi din locuință, iar mobilierul care de obicei este amplasat în el este destul de voluminos, covorul poate fi de dimensiuni mai mici și poate fi așezat chiar în fața patului.

În ceea ce privește camera copiilor, în funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, puteți opta fie pentru un covor mare, pe care să-l amplasați în centrul camerei, fie puteți combinați mai multe covoare mici.

Obrázek37.jpg (56 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Decorați pereții cu fotografii sau opere de artă

Nimic nu schimbă aspectul sau spiritul unei încăperi mai mult decât picturile sau fotografiile selectate și dimensionate corespunzător.

Acest tip de decorațiune se potrivește perfect în toate încăperile casei, așadar vă puteți permite niște alegeri îndrăznețe.

Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că trebuie să adaptați tablourile la dimensiunea și, mai ales, la spațiul disponibil pe perete.

Așadar, spre exemplu, dacă sufrageria dvs. este de dimensiuni mari, ideea de a pune un tablou de dimensiuni mici pe un perete gol nu este una bună.

În schimb, este mai bine să puneți un tablou mare sau să optați pentru o compoziție de mai multe tablouri sau fotografii mai mici pe care le puteți grupa într-un mod inedit.

Și vice versa. În cazul în care încăperea este de dimensiuni mici, este mai bine să optați pentru un tablou mai mic, cel mult două sau trei poze sau o fotografie înrămate.

Nu uitați de iluminat

În locuințele moderne, iluminatul în fiecare cameră ar trebui să fie de trei tipuri principale:

  • Central - aici vine vorba de obicei de candelabre sau un alt tip de corpuri de iluminat de tavan care luminează întreaga cameră.
  • Parțial - veți constata că acestea sunt de cele mai multe ori lămpi de masă, lămpi de podea sau lămpi pentru noptieră care luminează colțurile de luat masa, colțurile de lectură sau care sunt folosite în dormitor pentru a citi înainte de somn.
  • Iluminatul de accentuare - este un iluminat decorativ care iluminează și accentuează diverse decorațiuni ale locuinței (fotografii, tablouri, obiecte prețioase etc.).

Altfel spus, dacă doriți să obțineți armonia perfectă în locuința dvs., este o idee bună să vă asigurați că aveți toate cele trei tipuri de iluminat în fiecare dintre încăperi.

Idei practice pentru decorarea fiecărei încăperi

Holul de la intrare

Acesta oferă primele informații tuturor celor care trec pragul locuinței dvs. Prin urmare, este important să-l personalizați cu accesorii și decorațiuni care să vă reprezinte pe dvs. și gusturile dvs.

Spre exemplu, puteți aduce la viață acest spațiu cu un cuier original și puteți completa aspectul cu un suport elegant pentru umbrele sau pantofar.

Puteți pune o oglindă elegantă, o măsuță de cafea rustică sofisticată lângă ușa de la intrare pe care vă puteți ține cheile, câteva fotografii de familie pe pereți și un suport simplu pentru pantofi.

Sau, dacă aveți spațiu, puteți amplasa o consolă, un cuier elegant cu oglindă, și puteți pune în linie un tablou sau două de-a lungul pereților.

Sufragerie (living)

În această încăpere, pe lângă decorațiunile pe care vi le-am prezentat mai sus (tablouri, flori în ghiveci, corpuri de iluminat, oglinzi, covoare), puteți adăuga:

  • câteva perne moi și colorate pe canapea sau pe fotolii,
  • o măsuță decorativă elegantă, o masă tip consolă pentru living sau un taburet cu un design neobișnuit
  • Vază/vaze cu flori proaspete
  • lumânări pe care să le așezați în diferite locuri din încăpere

Obrázek38.jpg (68 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Dormitor

Sfatul nostru pentru decorarea acestei încăperi este să adăugați câteva pături în culori și texturi diferite, perne moi și lumânări, multe lumânări.

N-ar fi o idee rea să schimbați culorile lenjeriei de pat și, dacă nu aveți deja un covor, adăugați-l și pe acesta.

Bucătăria

Puteți schimba aproape complet aspectul bucătăriei dvs. înlocuind mânerele ușilor de la mobilierul de bucătărie.

De asemenea, este o idee bună să schimbați iluminatul (sau cel puțin corpurile de iluminat). De asemenea, puteți pune și un covor nou.

Dacă aveți loc, câteva ghivece cu ierburi cultivate în casă vor face, de asemenea, o treabă excelentă.

Baia

Decorarea băii este un pic mai specifică, deoarece depinde în principal de spațiul pe care-l aveți la dispoziție.

Totuși, puteți modifica interiorul punând o oglindă elegantă, schimbând robinetul dușului sau punând câteva plante de interior potrivite pentru încăperile întunecate și umede, și care vor aduce imediat armonie și echilibru în acest spațiu.

Obrázek39.jpg (52 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

În concluzie

Decorațiunile și accesoriile pentru casă nu sunt doar niște obiecte obișnuite. Acestea vă ajută să creați un mediu confortabil, armonios și frumos din punct de vedere estetic.

Vă ajută să spuneți povestea dvs. De aceea, este bine să le alegeți cu grijă, astfel încât toți cei care intră în locuința dvs. să simtă atmosfera primitoare pe care ați creat-o.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile