TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Cum afectează culoarea holului restul mobilierului??

Holul este cartea de vizită a locuinței dvs. Prin felul în care arată această încăpere, puteți lăsa o impresie atât bună, cât și una proastă celor care trec pragul locuinței dvs. pentru prima dată.

De aceea, este esențial să acordați atenție atât stilului mobilierului, cât și decorului și culorii pardoselii și pereților pe care îi veți include în interiorul holului dvs.

Cum afectează culoarea holului restul mobilierului??

De ce ar trebui ca mobilierul din hol să fie aliniat cu restul mobilierului?

Holul, așa cum am menționat deja, este prima încăpere în care intră vizitatorii în locuința dvs. Din modul în care arată, aceștia își formează o primă impresie atât despre restul mobilierului, cât și despre dvs.

De aceea este important ca mobilierul în hol/antreu nu doar să corespundă și să se integreze cu restul mobilierului, dar și să dea tonul pentru restul interiorului.

Altfel spus, holul de intrare ar trebui să poată să ofere o tranziție lină de la o cameră la alta, fără ca prietenii și oaspeții dvs. să resimtă stresul și disconfortul unei schimbări bruște a stilului de mobilier.

Ce mobilier puteți include atunci când proiectați un hol?

Din fericire, există în momentul de față o mare varietate de mobilier potrivit pentru holuri pe piață.

Trebuie doar să țineți cont de spațiul pe care-l aveți la dispoziție și de stilul mobilierului din celelalte încăperi.

Să spunem că ați decis să vă decorați locuința în stil clasic. În acest caz, mobilierul pentru hol care se va potrivi perfect este cel din lemn natural sau din PAL, cu linii și forme curate și culori naturale.

Dacă ați optat pentru un stil rustic sau vintage, atunci este mai bine să căutați mobilier decorat ornamental care să se potrivească cu stilul mobilierului din camera de zi, bucătărie sau sufragerie.

În cazul în care vă place stilul Provence, mobilierul de hol care se va potrivi perfect acestui stil sunt dulapurile, comodele și umerașele din ratan sau alt tip de material mai neconvențional.

Iar dacă vă place stilul contemporan sau scandinav de mobilier, atunci nu este o idee rea să optați pentru dulapuri, portmantouri, oglinzi și rafturi în culori deschise și cu forme și linii curate.

white chair.jpg (29 KB)

Sursa imaginii: unsplash.com

Cum alegeți schema de culori în funcție de stilul interiorului?

La fel cum mobilierul trebuie să corespundă cu stilul restului mobilierului din casă, și culorile holului trebuie să fie în concordanță cu stilul și culorile interiorului pe care l-ați ales pentru acesta.

Stilul modern

Potrivit designerilor de interior, pentru holurile mobilate în stil modern, culorile deschise sunt cele mai potrivite. Acestea creează iluzia că spațiul este mai mare decât este de fapt disponibil. Acest lucru le face potrivite pentru un hol îngust, de exemplu.

Cele mai potrivite culori pentru pereții și podeaua unui hol în stil modern sunt nuanțele de alb, gri și bej. Iar dacă vreți să fiți puțin mai eclectic, puteți opta și pentru roz antic.

Stilul clasic

Cât despre stilul clasic, culorile ideale pot fi diferite.

Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre ele:

  • Roz piersică
  • Gri porumbel
  • Galben deschis
  • Ocru
  • Verde deschis

Se poate aplica și o altă abordare - culori puțin mai saturate care adaugă rafinament și personalitate decorului.

Iar dacă combinați culorile pereților cu mobilier în culori mai închise și parchet laminat sau parchet natural tot în culori închise, veți obține un efect cu adevărat deosebit.

Stilul Provence

Dacă preferați stilul Provence și ați decis să mobilați locuința în acest stil, atunci există și culori foarte potrivite pentru hol.

Iată și care sunt aceste culori:

  • Albastru elegant
  • Alb
  • O combinație a celor două culori de mai sus
  • Verde
  • Galben deschis

Materialele naturale, cum ar fi piatra sau lemnul, nu trebuie să vă îngrijoreze. Folosite pentru decorare, acestea sunt potrivite și pentru interiorul unui hol mobilat în stil Provence.

Stilul Vintage

Dacă doriți să vă scufundați complet în acest stil, atunci puteți pune și tapete pe pereții holului. Tapetele erau populare în anii '60 și '70, dar astăzi sunt din nou la modă.

Culorile și formele pe care le alegeți pentru holul dvs. depind din nou de mobilierul și culorile pe care le-ați ales pentru celelalte camere.

Poate fi vorba de tapet în culori vii, în diferite forme geometrice, dar și cu motive florale sau cele care imită un perete de cărămidă.

 grey indoor.jpg (44 KB)

Sursa imaginii: unsplash.com

Tendințele actuale pentru proiectarea unui hol modern

Verde și alb - combinația perfectă

Holurile colorate în nuanțe de alb vor fi mereu la modă. Același lucru este valabil și pentru holurile decorate în culorile bej și gri.

Dar dacă doriți să spargeți puțin designul monocrom, nu veți da greș dacă adăugați puțin verde la albul tradițional.

Folosiți verdele de cactus, care este foarte actual în anul 2023, și care își schimbă nuanțele în funcție de intensitatea luminii. În acest fel vei avea un hol foarte elegant și modern.

Sau, dacă nu vă place ideea de a decora pereții într-o culoare atât de bogată, puteți opta pentru pereți albi și adăugați un covor verde pe podeaua holului sau o mică bancă verde pentru a completa aspectul.

Puteți completa decorul așezând pe pereți plante de apartament verzi și fotografii sau printuri alb-negru.

Albastrul intră într-o nouă eră

Foarte popular pentru decorarea pereților din camerele de zi și bucătării, anul acesta albastrul își face loc și în mobilierul și decorarea holurilor.

Potrivit designerilor de interior, această culoare adaugă atât aer încăperilor, cât și puțin mai mult lux și stil.

Dacă doriți să fiți în pas cu tendințele, nu ar fi o idee rea să folosiți nuanțe mai naturale de albastru care sunt în vogă în prezent, și anume albastru mineral sau albastru miezul nopții pentru hol.

Albastrul mineral se potrivește foarte bine cu mobilierul gri sau maro pământiu, iar albastrul de miezul nopții cu bej sau galben deschis.

Obrázek3.jpg (62 KB)

Sursa imaginii: unsplash.com

Alb și negru - clasicul atemporal este din nou în trend

Negrul nu este cu siguranță prima alegere pentru decorarea holului sau antreului, dar în combinație cu albul clasic lucrurile se schimbă.

Anul acesta, designerii de interior recomandă această combinație pentru holurile înguste și lungi, mobilate într-un stil minimalist. Dacă și coridorul dvs. este așa, puteți încerca.

Nu este necesar ca toți pereții să fie negri. Puteți decora doar unul dintre pereți în această culoare, iar restul într-una dintre nuanțele de alb. Și puteți folosi negrul și doar ca accent.

Completați interiorul cu oglinzi, plante verzi, tablouri în culori mai vii și nu uitați de un iluminat adecvat coridorului.

Nuanțe pastelate pentru o bună dispoziție

Poate vă doriți ca holul dvs. să aibă un aspect mai vesel, mai dezinvolt, care să creeze o stare de bună dispoziție imediat ce deschideți ușa de intrare în locuința dvs.  În acest caz, puteți folosi tonuri pastelate, care sunt foarte în trend în acest moment.

Iată câteva tonuri pastelate în vogă:

  • Albastru ciel
  • Piersică
  • Roz deschis
  • Gri mineral
  • Galben lămâie

Combinați aceste culori cu mobilierul cu un design ușor mai deschis și fragmentat. Amplasați oglinzi potrivite pentru hol, poate un fotoliu confortabil și moale și completați cu piese de perete elegante.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile