Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum alegem mobilierul de grădină potrivit?

Aveți o casă cu grădină sau balcon deschis și în lunile de vară parcă ați dori să petreceți cât mai mult timp afară? Iar pentru ca să vă fie și mai confortabil, și comod în aer liber, aveți nevoie de mobilă de grădină potrivită.

Cum alegem mobilierul de grădină potrivit?

Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere, i-am rugat pe colaboratorii noștri - designeri și arhitecți peisagistică să ne spună ce exact trebuie luat în vedere înainte să vă aventurați în amenajarea curții sau balconului.

În primul rând - decideți pentru ce doriți să folosiți mobilierul de grădină

Înainte să începeți alergătura prin magazine în căutarea mobilierului perfect, trebuie să vă gândiți cu atenție cum și pentru ce veți folosi mobilierul de grădină. Fie că vreți să aveți un colț confortabil și comod de luat masa în aer liber, fie mai degrabă aveți nevoie de un loc la care să vă adunați cu gașca de prieteni la o băutură.

Sau poate vreți să vă bucurați de un colț liniștit, doar pentru voi, la care să vă relaxați în soare și în liniște sau un loc la care să faceți petreceri la un grătar?

Luați apoi în calcul caracteristicile spațiului pe care-l aveți la dispoziție

Vă spunem acest lucru deoarece este important dacă amenajați grădina, piscina, terasa deschisă, balconul micuț sau pergola acoperită. Fiecare dintre aceste spații în exterior are propriile caracteristici unice, pe care este bine să le luați în calcul.

Astfel, dacă veți amenaja grădina, veți avea nevoie de masă și scaune cu picioare nivelante, în schimb dacă luați în calcul dotarea spațiului din jurul piscinei, este bine să optați pentru mobilă rezistentă la apă cu perne cu huse din material care se usucă repede.

Pentru balconul apartamentului veți avea nevoie de mobilă care nu ocupă mult loc pe acest spațiu care este, așa și așa, micuț în cele mai multe cazuri, iar pentru veranda sau terasa deschisă și pentru pergola este bine să luați în vedere materialul podelei (teracota, piatră, lemn sau altceva).

terrace furniture.jpg (223 KB)

Nu uitați și mediul înconjurător

Unul dintre primele lucruri pe care arhitecții peisagistică îl iau în vedere la amenajarea spațiilor deschise, este mediul înconjurător. Acesta este și motivul pentru care vă sfătuim atunci când alegeți mobilierul de grădină să luați în calcul dacă locul la care doriți să puneți aceste piese de mobilier, are și anumite limitări de luat în calcul.

Adică, să vedeți dacă bucuria de la colțul de vară la care visați nu va fi „umbrită” de clădirea apropiată care se înalță în apropiere, dacă nu cumva locul este prea însorit sau bate vântul tare. Aceștia sunt unii dintre factorii care ulterior vor influența modul în care vă simțiți acolo, adică vor contribui sau nu pentru calmul și confortul dvs. în acel spațiu, așezați pe acele piese de mobilă.

Acordați atenție specială spațiului

Nu vă doriți ca mobilierul pe care-l veți achiziționa să ocupe tot spațiul liber pe care-l aveți la dispoziție nelăsând loc de a circula liniștit. Presupunem că și dvs. nu doriți să luați mobilier cu dimensiuni nepotrivite și care odată pus în grădină, spre exemplu, pur și simplu se pierde.

Pentru ca asemenea incidente să nu se întâmple, măsurați spațiile deschise în grădină și încercați să gândiți în 3D. Altfel spus, imaginați-vă piesele de mobilier de grădină pe care doriți să le amplasați în spațiu.

În felul acesta vă veți orienta mai ușor nu doar în dimensiuni, ci și în designul mobilierului potrivit pentru grădina sau balconul dvs.

garden furniture sofa.jpg (250 KB)

Luați în calcul materialele și analizați în detaliu caracteristicile lor specifice

Alegând mobilierul de grădină, cel mai important criteriu pe care trebuie să-l aveți în gând, este felul și calitatea materialelor din care este lucrată mobila. Deoarece în funcție de locul la care ați prevăzut amplasarea pieselor de mobilă, veți alege materialele potrivite - deoarece vor exista materiale potrivite și unele mai puțin potrivite.

Mobilierul de grădină lucrat din lemn spre exemplu, este unul foarte frumos și elegant, dar este susceptibil influențelor meteo - raze solare, ploaie etc. - și necesită mentenanță destul de multă.  Dacă țineți musai ca mobila să fie lucrată din lemn, este bine să optați pentru piese de mobilier rezistente la umiditate și soare, din material lemnos dur precum lemnul de tec (Tectona grandis).

Dar fiți atenți. Dacă stați într-o regiune cu umiditate ridicată, chiar și lemnul de tec va începe, în câțiva ani, să prezinte fisuri și crăpături.

Mobilierul realizat din PVC este foarte ușor, elegant și frumos, se oferă într-o gamă vastă de culori și design-uri și se curăță foarte ușor. Însă dacă le folosiți predominant în aer liber în grădină, în câțiva ani de zile culorile lor vor deveni mai șterse și scaunele și mesele vor începe să devină mai casante și fragile.

Mobilierul din metal precum fier sau oțel este destul de greu, dar foarte rezistent și robust. Dar și acesta, precum și articolele lucrate din lemn, necesită mentenanță specifică, deoarece ploile dăunează materialului și va fi nevoie ca în fiecare an să îndepărtați coroziunea și să vopsiți mobilierul din nou.

Mobilierul de grădină din aluminiu este rezistent, mult mai ușor decât cel din fier, și nu ruginește. Este o alegere bună pentru spațiile deschise, balcoane șe verande.

Singurul dezavantaj al acestui tip de mobilă este că sunt destul de ușoare ca și greutate și dacă locuiți într-o regiune cu vânturi puternice, trebuie musai să țineți mobila în casă sau într-o încăpere închisă când nu o folosiți, pentru a o proteja să nu fie luată de vânt.

Piesele de mobilier din ratan sunt o opțiune foarte bună dacă sunteți în căutarea eleganței, calității și rezistenței. Ele sunt potrivite pentru tot felul de spații, sunt ușoare, nu ruginesc și se oferă într-o mare diversitate de configurații, dimensiuni și designuri.

garden night.jpg (218 KB)

Nu neglijați nici nivelul de confort

Nu putem contesta că în prezent pe piață se găsește o plajă extrem de largă de mobilier de grădină care arată foarte elegant și frumos.

Dar, totuși, voi nu cumpărați mobila deoarece este modernă sau designul și culorile vă plac. O cumpărați deoarece vă doriți s-o folosiți toată vara. De aceea trebuie să vă convingeți că confortul pe care vi-l oferă este unul satisfăcător.

Dacă aveți posibilitate, mergeți personal la magazin, așezați-vă pe scaune, canapea sau fotolii. Încercați dacă masa vi se pare confortabilă, dacă este de înălțimea potrivită față de scaune, luați în calcul numărul de persoane care se va putea așeza în jurul ei etc etc etc.

Dacă totuși alegeți on-line optați pentru opțiunea livrare cu deschidere pachet și încercare, astfel vă veți convinge că mobilierul nu doar îndeplinește condițiile de calitate, culori, design și materiale, dar are și nivelul de confort de care aveți nevoie.

Luați în calcul designul mobilierului de grădină și cum se potrivește cu exteriorul din grădina sau veranda dvs.

Modalitatea în care se încadrează mobilierul de grădină în spațiile deschise nu este și el de subestimat. Deoarece fiind „eroul principal” mobila de grădină nu trebuie doar să fie de dimensiunile și configurarea potrivite, ci trebuie să fie confortabile și să se încadreze în exteriorul casei dvs.

Astfel, spre exemplu, dacă imobilul dvs. este în stilul „hasienda”, un set elegant de scaune și masă din fier forjat se va încadra de minune „în imagine”. Dacă blatul mesei este din plăci colorate, atunci cu siguranță veți atrage toate privirile și-i veți uimi pe oaspeți.

Dacă imobilul dvs. și spațiul deschis aferent sunt cu design contemporan, un set de mobilă de grădină din PVC, ratan sau aluminiu se vor încadra de minune. Dacă mai adăugați și câteva perne moi și confortabile, familia dvs. nu își va mai dori să se ridice de pe fotoliu și scaune.

Pentru o grădină minimalistă sunt foarte potrivite:

  • Mesele înalte tip bar
  • Mesele micuțe, joase
  • Fotoliile puf și scaunele confortabile din aluminiu sau ratan

Seturile din lemn sunt foarte potrivite pentru verandele deschise din lemn și pentru grădinile cu suprafață mai mare.

balcony furniture.jpg (202 KB)

Gândiți-vă la bugetul pe care-l puteți aloca

Nici nu încape vorba - într-un final totul se reduce la banii pe care-i puteți sau doriți aloca pentru achiziția mobilierului de grădină. De aceea este foarte important să știți clar care este bugetul pe care-l aveți la dispoziție și pe care sunteți dispuși să-l alocați pentru achiziția mobilierului de grădină.

Astfel veți putea limita parametrii căutării și vă veți putea concentra doar asupra mobilierului care se încadrează în buget.

Și ultimul nostru sfat pentru dvs.

Dacă doriți să economisiți bănuți de la achiziția mobilierului de grădină fără a face compromis cu confortul și calitatea, faceți cumpărăturile la sfârșitul verii și la începutul toamnei.

Atunci magazinele lansează diferite campanii cu reduceri pentru produsele de vară și veți putea face rost de un set de mobilă de grădină de calitate și la prețuri foarte rezonabile.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile