TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Cum alegem scaunele de sufragerie potrivite?

Unul dintre lucrurile la care visați, probabil, de mult timp, este să amenajați zona de luat masa în locuința dvs. alegând și dotând-o cu mobila perfectă pentru un living de vis. Și, iată că a venit într-un final momentul și începeți să vă ocupați de această sarcină importantă - să descoperiți scaunele de living, care nu sunt doar elegante și confortabile, ci și în armonie ideală cu masa din sufragerie.

Cum alegem scaunele de sufragerie potrivite?

În acest scop stați de zile bune pe net, luând în calcul ofertele magazinelor online și vizitând sow-room-urile în căutarea scaunelor potrivite pentru living. Dar cu cât mai multe informații strângeți, cu atât mai mult parcă vă este mai greu să alegeți și tot mai pierduți vă simțiți în oceanul de modele, stiluri, dimensiuni, materiale și design, în care se oferă.

Stați liniștiți. Noi știm cu ce provocare vă confruntați și pentru a vă ajuta am întocmit o listă scurtă cu cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere la alegerea scaunelor pentru livingul dvs.

Cum alegeți scaunele de sufragerie potrivite?

Design

Acum ceva vreme tendințele și voga impuneau ca scaunele de sufragerie și masa să fie achiziționate în set. Acest lucru, pe de o parte, a însemnat o facilitate pentru părinții noștri, dar pe de altă parte, majoritatea sufrageriilor arătau cam identic. Drept vorbind, cam toate sufrageriile erau destul de plictisitoare și la fel.

Ei bine, în prezent, dvs. aveți posibilitatea de a da frâu liber imaginației și să optați pentru scaune de sufragerie ale căror design, proporții și chiar materiale sunt în contrast cu masa.

Spre exemplu, în jurul unei mese impresionante din lemn se potrivesc destul de bine niște scaune minimaliste în stil scandinav. Și vice versa: În jurul unei mese destul de simple se pot pune cu succes niște scaune vintage sau clasice.

Puteți merge și mai departe punând în jurul mesei diferite scaune, fiecare scaun având alt stil și design. Practic, amestecarea unor scaune cu design diferit în jurul mesei este un trend foarte popular în momentul de față și o tehnică pe care aproape toți designerii de interior o impun.

Posibilitățile dvs. sunt numeroase și puteți experimenta cu încredere. Doar să nu uitați că pentru a obține un efect de wow la final, în designul scaunelor trebuie să figureze un accent care să fie în armonie cu designul mesei.

Un asemenea accent poate fi forma spătarului, curburile picioarelor sau orice alt detaliu comun, dar este important să aveți o „legătură” comună pentru că astfel se va crea o adevărată simbioză între masa și scaunele cu care veți dota sufrageria dvs.

Materiale

Fără dar și poate, alegerea materialelor din care sunt lucrate scaunele de living are o influență mare asupra modului în care, într-un final, va arăta sufrageria dvs. De aceea, vă recomandăm, ca după ce alegeți designul să luați în calcul mai aprofundat și materialele pentru care vreți să optați.

Astfel, scaunele tapițate cu picioare din lemn creează senzația de confort, comoditate și căldură și se încadrează foarte bine nu doar în sufrageriile amenajate în stil clasic, ci și în cele moderne. Scaunele cu șezut din polipropilenă și picioare din metal sau lemn sunt o alegere bună pentru livinguri amenajate în stil scandinav, modern sau chiar industrial.

Scaunele cu tapițerie completă sunt foarte potrivite pentru încăperile amenajate în stil clasic sau vintage. Scaunele normale, realizate doar în lemn, se potrivesc foarte bine cu mese în stilurile clasic, vintage sau chiar industrial etc.,etc.

128205.jpg (98 KB)

Dimensiuni

Pentru a alege dimensiunea corectă a scaunelor, acordați în primul rând atenție formei, mărimii și înălțimii mesei pentru sufragerie.

Dacă acceptăm că alegeți o masă cu înălțimea standard de 75 cm, atunci distanța dintre șezutul scaunului de living și blatul mesei trebuie să fie de cca. 30 cm. Altfel spus, șezutul scaunului trebuie să fie la o distanță de cca. 45 cm de podea.

Cât despre lățime, aceasta poate varia între 45 și 60 cm. Și dacă ne veți întreba despre părerea noastră, vă vom sfătui să optați pentru lățimea șezutului între 55 și 60 cm, deoarece aceasta este lățimea care garantează cel mai mare confort persoanei care ocupă locul pe scaun.

Adâncimea șezutului depinde în mare parte de designul scaunelor. Astfel, spre exemplu, scaunele tapițate cu picioare din lemn curbate în spate, în stil clasic sau vintage, vin cu o adâncime mai mare, în schimb modelele cu picioare drepte, stilul modern sau tradițional, au o adâncime mai mică a șezutului.

141221.jpg (165 KB)

Tapițerie

Scaunele de living tapițate nu sunt doar mai confortabile, ci sunt și una dintre tendințele principale din ultimii ani și sunt preferate de designeri. Pe piață puteți găsi scaune tapițate cu materiale precum piele, textil, pluș și materiale artificiale precum poliester, printre care puteți alege liber.

Sfatul pe care vi-l putem da la alegerea unei tapițerii este să luați în calcul cât de des veți folosi scaunele și în special dacă aveți copii mici și animale de companie. Dacă aveți copilași acasă, vă sfătuim să optați pentru scaunele cu tapițerie realizată din poliester, deoarece materialul acesta se curăți foarte ușor.

În schimb, dacă membrii familiei sunt doar persoane adulte, atunci puteți opta pentru scaune cu tapițerie din piele, piele întoarsă sau altele, mai de lux dar care se și curăți mai greu.

Rezistență

Singuri înțelegeți că de rezistența și de cât de robust este scaunul, depinde în mare măsură și confortul familiei dvs. și al dvs. De aceea, înainte să faceți alegerea finală, nu veți greși dacă vă concentrați atenția asupra problemei cât de rezistente sunt scaunele de living.

Dacă vi se prezintă posibilitate, așezați-vă pe scaune pentru a vă da seama cât de confortabile sunt și dacă vor suporta cu succes greutatea dvs. Aplecați-vă în spate, încercați spătarul și puneți mâinile pe cotiere (dacă modelul este prevăzut cu cotiere). Inspectați elementele din metal sau lemn și acordați atenție specială îmbinărilor. Acordați atenție și tapițeriei - cum este prinsă sau cusută.

Dacă alegeți scaunele de living online, citiți cu atenție descrierea, căutați informații despre producător și vedeți feedback-urile clienților, regula fiind - cu cât mai multe review-uri de la clienți, cu atât mai bine. Și musai întrebați dacă comerciantul oferă și opțiunea „Retur sau înlocuire”.

134000.jpg (141 KB)

Preț

Ultimul dar nu după importanță, este și factorul preț. Pe piață veți găsi nu doar scaune de living pentru bugetele modeste, ci și propuneri scumpe realizate de diverși designeri.

 

Sfatul nostru este să optați pentru segmentul de preț mijlociu, acesta fiind cea mai bună soluție. Scaunele din segmentul mijlociu oferă calitate excelentă și le puteți găsi la prețuri accesibile.

Sfaturi suplimentare cu privire la alegerea scaunelor pentru living:

Includ:

  • Masa și scaunele de living pot fi în stiluri diferite, dar pentru ca sufrageria dvs. să arate ca scoasă din revistă, forma scaunelor trebuie să urmeze forma mesei. Astfel, spre exemplu, unei mese ovale sau rotunde, nu se potrivesc scaunele cu șezuturi pătrate și vice versa - unei mese dreptunghiulare nu se potrivesc scaune cu șezuturi rotunde sau ovale.
  • Pentru a vă bucura de combinația perfectă între scaune și masă, trebuie să vă asigurați că între acestea mereu există un „fir” comun, care le leagă. Acest element comun poate fi culoarea, forma picioarelor, motivul decorativ, stilul, linia sau altceva.
  • Alegând scaunele, nu uitați să încercați dacă acestea încap bine sub masă. Deoarece nu va fi foarte frumos dacă decideți să apropiați scaunul de tot de masă iar șezuturile sau cotierele să nu încapă.
  • Și încă ceva. Determinând numărul de scaune de living, trebuie să aveți în vedere nu doar dimensiunile mesei, ci și faptul că pentru a vă așeza cu familia în jurul mesei și pentru a vă bucura de confort, distanța minimă dintre persoane trebuie să fie de cel puțin 30 cm.

Să nu uităm că pentru a vă putea așeza și ridica fără probleme, în jurul mesei trebuie să puteți trage scaunul liniștit, fără ca acesta să se proptească de perete sau de alt mobilier.

134265.jpg (103 KB)

  • Nu vă fie frică să amestecați scaunele și dacă decideți să faceți acest lucru, folosiți masa ca o „ancoră” sau ca un punct de focalizare pentru sufragerie. Pentru a obține un efect și mai eclectic, puteți pune și o pereche de scaune cu design la fel în ambele capete ale mesei și care să fie în contrast cu restul scaunelor din jurul ei.
  • Nu vă grăbiți cu achiziția înainte să măsurați spațiul liber, pe care l-ați prevăzut pentru luat masa. Cunoscând dimensiunile și forma livingului vă veți orienta mai ușor nu doar despre dimensiunea și forma mesei, ci și despre dimensiunea și numărul scaunelor de living.
Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile