Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum alegeți mobilierul potrivit pentru interiorul de lux al unui hotel contemporan?

Alexandra Doskočilová
9.10.2023

Hotelurile fac parte integrantă din viața de zi cu zi a omului modern. Atunci când suntem plecați, hotelul înlocuiește casa și, de multe ori, este folosit pentru diferite tipuri de evenimente corporative, pe lângă sejururi scurte sau vacanțe.

Cum alegeți mobilierul potrivit pentru interiorul de lux al unui hotel contemporan?

De aceea, este important ca soluțiile de interior să combine cu succes confortul de acasă și mediul de afaceri de înaltă clasă, pentru care mobilierul joacă un rol important.

De ce este mobilierul o parte importantă din interiorul fiecărui hotel?

Succesul unui hotel depinde în mare măsură nu doar de locația, ci și de stilul, designul și decorarea sa. Acesta este motivul pentru care proprietarul hotelului trebuie să aibă grijă atât de calitatea înaltă a serviciilor, cât și de un mobilier confortabil, în armonie cu stilul interior ales.

Există câteva lucruri pe care va trebui să le luați în vedere atunci când cumpărați amenajarea unui hotel sau unei case de oaspeți.

Primul și cel mai important este - despre ce tip de hotel vorbim. Chiar și în dorința dvs. de a oferi cel mai mare lux și confort, nu puteți comanda pur și simplu primul mobilier scump care vă place. De asemenea, trebuie să analizați viitorii oaspeți ai hotelului dvs. - cum sunt ei și ce așteptări au. Nu în ultimul rând, decizia dvs. va depinde și de conceptul general al aspectului hotelului - este bine să fie în concordanță cu exteriorul clădirii.

În cazul în care aveți dificultăți, puteți apela oricând la serviciile de design ale unui profesionist, cu ajutorul căruia și cu sfaturile potrivite veți putea alege cea mai bună opțiune în funcție de condițiile și cerințele dvs.

În cazul în care designul interior este planificat în mod corespunzător, turiștii vor fi încântați de aspect și se vor simți confortabil.

Iar alegerea mobilierului, ca parte a ambianței generale, va contribui la funcționalitatea acestuia și la satisfacerea tuturor nevoilor oaspeților. Nu este suficient ca mobilierul doar să arate bine, acesta trebuie să fie de bună calitate și să reziste la uzură intensă.

Obrázek2.jpg (80 KB)

La proiectarea designului unui hotel, în primul rând se întocmește un proiect individual pentru interiorul hotelului, care, cu toate acestea, trebuie să îndeplinească întotdeauna câteva cerințe universale.

Printre aceste cerințe se numără:

  • Estetica;
  • Raționalitatea;
  • Confortul;
  • Siguranța și securitatea;
  • Rezistența materialelor, etc.

Deoarece mobilierul nu este destinat doar camerelor, ci și spațiilor comune, trebuie să vă documentați temeinic asupra designului acestor două tipuri de încăperi, înainte de a alege stilul de mobilier pe care-l veți cumpăra.

Analiza designului camerei de hotel

Conform regulii, camerele hoteliere trebuie să fie în armonie și să urmeze "mesajul" general al interiorului, adică atunci când alegeți mobilierul, este important ca acesta să se poată încadra în compoziția generală.

Studiați designul camerelor și al zonelor comune, cum ar fi combinațiile de culori și materialele folosite. Țineți cont de dimensiunea spațiilor și de gradul de iluminare.

Stilul hotelului trebuie să fie completat de mobilier. Dacă, de exemplu, ați ales interiorul hotelului dvs. în popularul stil scandinav, mobilierul va fi în unison cu stilul scandinav, dacă ați optat pentru stilul retro - mobilierul se va alinia acestui stil, și așa mai departe.

Întregul design interior al hotelului ar trebui să creeze un sentiment „ca acasă”, prin urmare mobilierul ar trebui să fie, de asemenea, funcțional.

Este foarte important să țineți cont de nevoile oaspeților și prin mobilierul ales să le satisfaceți, inclusiv nevoile acelor oaspeți care doresc mai mult lux.

Când vine vorba de clienții de afaceri, de exemplu, pentru camere se poate alege un birou confortabil și un scaun ergonomic. În timp ce pentru turiștii care vor sta mai mult timp, este bine să fie pus la dispoziție un șifonier mare și funcțional, etc.

Selectarea mobilierului pentru camere

Standardul fiecărui hotel aparține unei anumite clase, iar camera obișnuită pentru un hotel de trei stele, de exemplu, va fi diferită de cea dintr-un hotel de cinci stele.

Fiecare cameră standard include cel puțin minimul necesar de mobilier.

Aici ne referim la:

  • pat;
  • șifonier;
  • masă;
  • scaune;
  • noptiere și altele.

În cazul în care se amenajează o cameră de familie, în interior se amplasează de obicei mai multe scaune sau canapele și o canapea extensibilă.

Obrázek3.jpg (60 KB)

Pentru camerele de afaceri este bine să includeți un birou de lucru și un scaun confortabil. Apartamentele prezidențiale oferă cel mai rafinat stil, mult mai mult lux, iar în designul interior fiecare detaliu, inclusiv mobilierul, sunt impresionante.

Ca și în cazul mobilierului de acasă, fiecare interior de hotel poate avea colțuri separate în funcție de spațiul disponibil, urmărind un confort maxim fără a lipsi nimic din ceea ce este esențial, dar în niciun caz nu trebuie să permiteți să se instaleze dezordinea și supraaglomerarea cu mobilă.

Gândiți-vă bine și distribuiți în prealabil locul necesar pentru piesele individuale de mobilier din fiecare încăpere.

Atunci când proiectați designul interior al unui hotel, nu neglijați rolul luminii naturale - ferestrele mari în cominație cu draperii grele de la podea la tavan creează totodată un sentiment de lux, și putem fi siguri că oaspeții vor putea regla fluxul de lumină în funcție de dorințele lor.

Elementele importante, cum ar fi mobilierul - de bază și suplimentar, se combină într-un mod care contribuie la un design optim și la confortul clienților.

Cu toate că puteți găsi seturi de mobilier pentru mobilarea hotelurilor și le puteți folosi pentru a crea interiorul general al camerelor, este, de asemenea, posibil să optați pentru mobilier la comandă.

Este important să nu faceți compromisuri cu calitatea - materialele de înaltă calitate și realizarea cu precizie și pricepere sunt evidente de la prima vedere și adaugă o notă suplimentară de lux și eleganță.

Alegerea mobilierului pentru spațiile comune

Zonele și spațiile comune, cum ar fi restaurantul, lobby-ul, sala de conferințe, centrul SPA etc., ca și camerele de cazare, toate trebuie să contribuie la crearea și consolidarea sentimentului de confort și să impresioneze oaspeții cu rafinament.

Canapelele de lux, mesele funcționale, scaunele confortabile etc. nu ar trebui să perturbe stilul general al hotelului, chiar dacă sunt separate în zone cu teme diferite (de exemplu, decor în funcție de tipul de bucătărie din meniu).

Optați pentru un producător dovedit și un furnizor de încredere pentru a asigura durabilitatea - este extrem de important din cauza utilizării lor intense.

Obrázek4.jpg (61 KB)

Indiferent pentru ce încăpere comună sunt destinate, designul mobilierului trebuie să dea dovadă de rafinament și eleganță, indiferent de stil.

Simpla existență a mobilierului, oricât de elegant ar fi, nu este suficientă pentru ca dvs. să obțineți efectul dorit. Este important să le combinați în mod corespunzător cu alte elemente de design interior - iluminat, decorațiuni, textile, etc.

Mobilierul tapițat, de exemplu, se poate combina bine cu o lumină indirectă slabă și un panou tematic.

Concluzie

În orice hotel, zonele principale - holul cu recepția, barul din hol, zonele de odihnă și camerele - trebuie să urmeze un stil comun.

Cu toate că prima impresie pe care o au oaspeții despre un hotel este decorul din zonele recepției și lobby-ului, chiar dacă nu vorbim despre camere, este de la sine înțeles că impresia lăsată oaspeților depinde și de acestea.

Ele sunt locul unde oaspeții vor petrece mai mult timp, astfel încât pentru designul interior al unei camere de hotel să ofere tot ce este necesar pentru o odihnă completă, iar selecția și aspectul lor ar trebui să fie cât mai practice și funcționale posibil.

Combinațiile de culori contribuie, de asemenea, la o atmosferă plăcută în cameră. Recomandările sunt de a alege mobilierul într-o singură paletă de culori, iar accentele artistice ar trebui să cadă pe decor.

Mobilierul alb, de exemplu, este universal și potrivit pentru amenajări interioare de toate tipurile și reprezintă un fundal excelent pentru detalii colorate, izbitoare și îndrăznețe, pe care le puteți varia cu ușurință în timp.

Dacă podeaua din camere este laminată închisă la culoare, mobilierul trebuie ales într-o culoare mai deschisă și invers. Același lucru este valabil și pentru asortarea culorii mobilierului cu cea a pereților.

O abordare rezonabilă și, fără îndoială, profitabilă este să scoateți în evidență zona în care este situat hotelul în proiectul general de design interior - la mare, la munte, printre podgorii etc.

Apoi, alegerea mobilierului adecvat poate fi mai ușor subordonată conceptului general.

Ritmul alert în care se dezvoltă în prezent industria hotelieră presupune ca interioarele hotelurilor trebuie să fie atent analizate și concepute pentru a fi atractive și confortabile pentru oaspeți.

Alegerea mobilierului potrivit pentru camerele și zonele comune ale hotelului poate fi o adevărată provocare și trebuie făcută într-un mod care să asigure armonie, să impresioneze prin originalitate. Acest lucru, împreună cu confortul și aspectul estetic, sunt factori care contribuie la satisfacția vizitatorilor și la reputația impecabilă a hotelului.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile