Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum ne dăm seama că a venit timpul să înlocuim patul copilului?

Pătuțul în care v-ați pus copilașul nu cu mult timp în urmă părea imens pentru el, nu-i așa?

Cu toate acestea, doar câteva luni mai târziu, micuța dvs. bucurie nu numai că nu vrea să stea în patul cu pricină, dar încearcă adesea să sară peste apărători.

Cum ne dăm seama că a venit timpul să înlocuim patul copilului?

Aceste lucruri vă pun pe gânduri dacă nu cumva a venit timpul să mutați copilașul din pătuțul pentru bebe într-un adevărat pat pentru copil și acum vă puneți întrebarea - cum să faceți această mutare în absolută siguranță, fără să-l deranjați pe cel mic.

Dar nu trebuie să aveți emoții. În acest articol am încercat să vă oferim câteva răspunsuri la toate întrebările legate de schimbarea pătuțului din camera copilului.

De unde știți sau cum vă dați seama că a venit cu adevărat momentul să înlocuiți pătuțul bebelușului cu un adevărat pat pentru copil?

Potrivit specialiștilor, tranziția de la pătuțul pentru bebeluși la pătuțul "mare" pentru copil, variază destul de mult - de la 18 luni la 3,5 ani.

Obrázek2.jpg (35 KB)

Altfel spus, nu există un moment sau o vârstă anume la care copilul dvs. ar trebui să înceapă neapărat să doarmă într-un pat normal în loc de un pat pentru copii mici.

Cu toate acestea, există câteva semne care indică faptul că copilul dvs. este pregătit să fie mutat în "patul copilului mare"

 

Copilașul încearcă să iasă din pătuț/țarc

Dacă observați că bebelușul dvs. face din ce în ce mai multe încercări, dar și că sare peste protecția laterală a pătuțului, acesta este un indiciu clar că este pregătit pentru un nou pat.

Dacă vedeți că acest lucru se întâmplă și copilul dvs. poate să sară din ce în ce mai repede și mai ușor din pătuț, este o idee bună să vă grăbiți cu înlocuirea pătuțului.

Vă dăm acest sfat pentru că de fiecare dată când copilul sare peste protecție, probabilitatea să cadă din pat este destul de mare.

Obrázek3.jpg (44 KB)

Copilașul a depășit înălțimea de 89 de cm.

Potrivit experților, odată ce copiii ajung la o înălțime de 89 de centimetri, ei sunt deja sunt suficient de înalți pentru ca protecția să nu-i poată împiedica să iasă din pat.

În această ordine de idei, dacă un copil se ridică în pătuț și protecția îi ajunge la piept sau la talie, înseamnă că este deja destul de înalt și că a depășit vârsta în care poate sta în pătuț pentru bebe.

Altfel spus, este timpul să înlocuiți mobilierul din camera copilului și, în special, să înlocuiți pătuțul cu un pat pentru "copii mari".

Obrázek12.jpg (44 KB)

Capul și picioarele micuțului ajung la tăbliile pătuțului

Acest semn indică, de asemenea, faptul că copilul dvs. a crescut deja până în punctul în care pătuțul pentru bebe nu-l mai încape și copilașul nu se mai simte foarte confortabil și comod în timp ce doarme.

Copilașul dorește să doarmă într-un pat pentru „copii mari”

Nu se întâmplă foarte des, dar tot se poate întâmpla ca cel mic să vă ceară pur și simplu să schimbați patul.

Dacă o face, ar fi o idee bună să aveți încredere în el, deoarece înseamnă că este pregătit pentru schimbare și, prin urmare, este gata să doarmă în noul pat.

Obrázek4.jpg (40 KB)

Copilul se poate duce singur la toaletă

Odată ce puiul dvs. mic poate merge singur la toaletă, este timpul să vă gândiți la schimbarea patului din camera sa.

Spunem asta pentru că, dacă copilul dvs. se așează singur pe oliță, va începe să se ridice noaptea, iar protecția laterală a pătuțului îl va împiedica și îl va deranja.

Când este timpul să schimbați pătuțul și să puneți un pat pentru copii mai mari?

Mulți părinți își pun întrebarea: Când este momentul să înlocuim pătuțul mic cu unul mare.

Adevărul este că, dacă copilul nu mai este atât de mic și a dormit de ceva timp pe un pat pentru copii mari, este puțin mai dificil să se determine momentul în care patul din camera copilului ar trebui înlocuit cu unul nou.

Obrázek5.jpg (54 KB)

Cu toate acestea, există câteva semne care indică în mod clar că ar putea fi momentul să faceți o astfel de schimbare.

Motivele principale pentru a schimba patul din camera copilului dvs.

Uzura diferitelor elemente

Dacă copilul dvs. și-a "moștenit" pătuțul de la fratele/sora mai mare sau de la rude, este foarte posibil ca patul să se apropie de sfârșitul duratei de viață și ca unele dintre elementele sale să fie destul de uzate.

În această ordine de idei, dacă auziți scârțâituri și alte zgomote ciudate atunci când micuțul dvs. se culcă sau se ridică din pat, sau dacă observați că materialul din care este realizat patul prezintă crăpături, acesta este un indiciu că nu ar trebui să amânați înlocuirea lui.

Obrázek6.jpg (42 KB)

Spargerea sau ruperea diferitelor elemente

Înlocuirea este, de asemenea, obligatorie în cazul în care oricare dintre elementele constructive ale patului se sparge sau rupe. Acest lucru este destul de periculos și, dacă nu luați măsuri urgente de înlocuire a patului cu unul nou, puteți chiar pune în pericol viața copilului dvs.

Spunem acest lucru deoarece, dacă în timp ce copilul dvs. doarme liniștit în patul său, unul dintre elemente cedează brusc și se rupe, ar putea provoca prăbușirea întregului pătuț, rănind copilul.

Somieră uzată sau deteriorată

Dacă pătuțul a fost folosit o perioadă mai lungă de timp, este posibil ca somiera să se uzeze, lamelele sale să se îndoaie necorespunzător sau să se rupă.

Este și absolut probabil ca unele dintre elementele de prindere să se slăbească și somiera să nu mai poată asigura susținerea corectă pentru salteaua pătuțului micuțului dvs..

Așadar, ar fi o idee bună să verificați din când în când starea somierei și, dacă observați ceva în neregulă, s-o înlocuiți în timp util.

Obrázek7.jpg (38 KB)

Iar în cazul în care ați optat pentru un pătuț pentru copil în set cu somieră, atunci nu puteți înlocui doar somiera, ci trebuie să înlocuiți și pătuțul cu unul nou.

Probleme cu salteaua

După cum știți și dvs. singuri, o saltea bună este foarte importantă pentru un somn de calitate și pentru dezvoltarea corectă a copilului dvs.

Datorită saltelei, corpul copiilor beneficiază de cel mai bun suport și susținere a coloanei vertebrale și aceștia pot dormi liniștiți.

Obrázek8.jpg (33 KB)

Din păcate, cu excepția cazului în care salteaua din patul copilului dvs. este atât de amortizată încât puteți vedea cu ochiul liber că este deformată sau uzată, este destul de greu să vă dați seama că există o problemă.

De aceea, sfatul nostru este, chiar dacă nu observați probleme vizibile, să înlocuiți salteaua cu una nouă la fiecare 5-6 ani.

În acest fel, veți sta liniștiți că salteaua oferă suportul potrivit pentru corpul fragil și în creștere al copilului dvs.

În funcție de tipul de felul saltelei și de cât de repede se depreciază, este foarte posibil să fie nevoie să înlocuiți salteaua pe care doarme copilul dvs. chiar mai devreme de 5-6 ani.

Familia crește și așteptați încă un copilaș

Dacă primul dvs. copil este gata să treacă de la pătuț la un pat mai mare pentru băieți și fete mari, și dacă așteptați un al doilea copil, puteți economisi niște bănuți eliberând pătuțul bebelușului și mutând fratele sau sora mai mare într-un pat pentru copii mari.

Obrázek11.jpg (55 KB)

Remobilați camera copilului

Copii cresc și la un interval de câțiva ani este necesar să reamenajați din nou camera lor.

Atunci, fie că vă place sau nu, va trebui să schimbați nu numai culoarea camerei, ci și aproape tot mobilierul, inclusiv pătuțul.

În acest caz, poate nu va ține de dvs. ce pat exact veți lua, deoarece copiii vor alege singuri modelul și culoarea patului în care vor să doarmă.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile