Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum trebuie să fie salteaua copilului ?

Suntem siguri că, dvs. ca părinți, doriți să le asigurați celor mai mici membri ai familiei cea mai bună și mai completă odihnă posibilă. Așadar, s-ar putea să vă simțiți puțin îngrijorat și să vă gândiți dacă veți putea găsi salteaua pentru copii  de care copilul dvs. are nevoie ca să doarmă cel mai bine posibil.

Cum trebuie să fie salteaua copilului ?

De asemenea, presupunem că, dacă alegeți un astfel de produs pentru prima dată, aveți o mulțime de întrebări la care căutați răspunsuri înainte de a lua decizia finală. Fiți liniștiți. Noi suntem aici pentru a vă ajuta.

De ce este atât de importantă salteaua pe care doarme copilul? 

Pentru noi toți este important să avem o saltea confortabilă și adecvată, dar când vine vorba de cei mici, este și mai important.

Deoarece micuții de la 3 la 5 ani petrec în medie 11 până la 13 ore dormind, iar dacă salteaua nu este confortabilă, acest lucru poate avea un impact negativ asupra calității somnului, precum și asupra sănătății lor emoționale și fizice.

Cum să alegeți salteaua pentru copii – cele mai importante criterii

Dimensiuni și siguranță

În primul rând, salteaua pentru copii trebuie să fie complet sigură, deoarece acesta va fi locul în care copilul va fi lăsat nesupravegheat mult timp. De aceea, este important să alegeți un produs care să se potrivească perfect dimensiunii pătuțului copilului.   

Este important să nu existe spații între cele două produse, astfel încât celui mic să nu i se blocheze picior sau braț în timp ce doarme sau se joacă în pat.

Vestea bună este că dimensiunile saltelelor corespund exact dimensiunilor majorității modelelor de paturi pentru copii și nu veți întâmpina mari dificultăți la alegeri. Cu toate acestea, rețineți un lucru și înainte de a cumpăra asigurați-vă că totuși cumpărați dimensiunea potrivită.

Dimensiunile standard ale saltelelor pentru copii de la 0 la 5 ani sunt de 60 x 120 cm, iar pentru copiii de până la 7 ani sunt de 70 x 140 cm.

Tip

Deși pe piață puteți găsi multe tipuri de saltele pentru copii, experții recomandă ca cele mai potrivite pentru copiii mici ar fi tipurile cu arcuri legate între ele (tip Bonell) sau cu arcuri separate, individuale „buzunare”. 

Primele (bonell ) se caracterizează printr-o rețea de arcuri conectate și oferă un confort bun la somn și o distribuție adecvată a greutății.

Saltelele cu sistem tip ”buzunar” sau „pocket” au arcuri care funcționează independent unul de celălalt. Aceste tipuri sunt puțin mai scumpe ca preț, dar pe de altă parte oferă o distribuție foarte bună a greutății, somn de înaltă calitate și nu transferă mișcarea.

Densitate

Densitatea este una dintre caracteristicile la care ar trebui să acordați o atenție specială, deoarece reprezintă capacitatea saltelei de a menține coloana vertebrală a copilului bine întinsă și în poziția corectă.

Această caracteristică este măsurată în kg/m3 și reprezintă cantitatea de material în 1 metru cub, iar regula generală este că, cu cât densitatea saltelei este mai mare, cu atât poate asigura o susținere mai bună coloanei vertebrale.

Cu toate acestea, această regulă nu poate fi aplicată întotdeauna saltelelor pentru copii, deoarece, potrivit experților, densitatea optimă a produselor potrivite pentru copiii mici nu ar trebui să fie nici prea mare, nici prea mică.

Deoarece dacă este prea mare densitatea, poate provoca la cei mici sindromul capului plat iar dacă este prea scăzută, există riscul de aplatizare a saltelei și chiar căderea copilului de pe aceasta.

Densitatea recomandată pentru produsele din spumă conform experților este cuprinsă între 20 - 30 kg/m3, iar pentru saltelele din latex - 55 kg/m3.

Puteți verifica densitatea saltelei fie citind eticheta, fie apăsând-o cu ambele mâini pe lateral. Dacă se apăsa cu lejeritate, înseamnă că densitatea sa nu este foarte mare.

2.jpg (42 KB)

Material

În ceea ce privește materialele, veți descoperi că aproape toate magazinele oferă produse de dormit pentru copii dintr-unul dintre cele trei materiale - spumă poliuretanică, latex natural sau fibre naturale (fibra de cocos).

Spumă poliuretanică - Se poate spune că produsele din aces material sunt  preferate atât pentru producători, cât și pentru părinți. Acesta este un material care are capacitatea de a se adapta fără compresie, ceea ce îl face ideal pentru asigurarea confortului în timpul somnului celor mici.

Latex natural - Saltelele pentru copii din latex natural sunt ușoare, respirabile, se adaptează la forma corpului copiilor și sunt hipoalergenice.

Fibra naturală de nucă de cocos - Mulți producători se bazează pe acest material, deoarece este complet natural, ușor, respirabil, iar saltelele realizate din acesta oferă un suport foarte bun pentru corpurile copiilor și le oferă confort și comoditate.

Pentru copiii mici, experții NU recomandă produse de dormit cu spumă cu memorie, deoarece acest material cuprinde corpul, iar acest lucru pentru copiii mici poate fi destul de periculos și le poate îngreuna respirația.

Duritate

Duritatea saltelei depinde în principal de vârsta copilului pentru care o cumpărați, dar în general se acceptă că duritatea medie este adecvată pentru copiii de toate vârstele.

Tapițerie

Unul dintre lucrurile la care ar trebui să acordați o atenție specială este husa saltelei pentru copii. Se recomandă ca (stratul), husa care acoperă salteaua să poată fi detașabilă pentru a putea fi spălată cu ușurință și să fie realizată dintr-un material hipoalergenic, natural, care să nu conțină substanțe chimice nocive și să fie respirabil.

Grosime

Pe piață veți găsi disponibile saltele de diferite grosimi și este posibil ca unii comercianți să vă recomande să cumpărați un model cu cea mai mare grosime posibilă.

Adevărul este că pentru copii grosimea optimă a saltelei ar trebui să fie între 10 și 13 cm. Nu au nevoie de o grosime mai mare, deoarece nu oferă un confort mult mai bun.

Protector

Nu veți greși dacă echipați salteaua cu un protector de calitate. Fiți siguri, că veți avea nevoie de el atunci când copilul începe să folosească salteaua și atunci ne veți mulțumi că v-am oferit acest sfat.

Garanție

Mulți părinți fac greșeala de a nu se interesa dacă produsul vine cu garanție și ce oferă aceasta. Nu faceți această greșeală, deoarece dacă cumpărați un produs fără garanție sau cu una foarte mică, în 99% din cazuri înseamnă că salteaua este de calitate slabă.

Prin urmare, vă sfătuim cu tărie să solicitați întotdeauna o garanție și să cumpărați salteaua numai după ce vă asigurați că distribuitorul vă oferă garanția standard, care, în funcție de tipul de saltea, poate fi între 5 și 7 sau până la 10 ani.

3.jpg (174 KB)

 

Și dacă doriți să scăpați de toate grijile legate de calitatea saltelelor pentru copii, vă sugerăm să aruncați o privire pe saltelele pentru copii de la Expedo.

În magazinul nostru veți găsi o gamă largă de saltele pentru copii, potrivite pentru copii de la 0 la 14 - 15 ani. Saltelele pe care le oferim au certificat de calitate, au garanția maximă posibilă și sunt concepute in conformitate cu fizicul firav al copiilor.

Pentru a fi cât mai utili, vă stăm la dispoziție pentru a răspunde la orice întrebare sau pentru a vă oferi sfaturi practice cu privire la alegerea saltelei potrivite în funcție de vârsta copilului și de tipul de pătuț.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile