Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum sa alege saltele pentru pensiuni și hoteluri

Saltelele de hotel trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Cele esențiale sunt o husă detașabilă și lavabilă, o saltea fără ramă, precum și o fermitate și o înălțime optima. Husele detașabile garantează o igienă ridicată a patului, în timp ce rigiditatea și înălțimea garantează confortul. În acest caz,  vă veți mulțumi toți oaspeții, așa că alegeți o saltea fermă medie cu o înălțime de cel puțin 15 cm.

Cum sa alege saltele pentru pensiuni și hoteluri

Înălțimea saltelelor pentru hoteluri și alte facilități de cazare

Înălțimea saltelei este formată din înălțimea saltelei în sine, care variază între 6 și 30 cm, și înălțimea husei. Înălțimea optimă a patului și a saltelei trebuie să fie de 45-50 cm. Pentru persoanele cu probleme de mobilitate, se recomandă o înălțime de până la 60 cm. Atunci când stați pe pat, întregul picior trebuie să fie pe podea, iar salteaua trebuie să fie la un unghi de 90°.

Pentru hoteluri, pensiuni și alte unități, puteți opta și pentru saltelele de hotel mai mici, de aproximativ 15 cm, care sunt potrivite pentru cazări ocazionale peste noapte. Saltelele înalte de peste 20 cm dau o impresie de lux. Luați în considerare și înălțimea patului. De asemenea, saltelele pot fi completate cu toppere pentru a crește confortul în timpul somnului.

topper.png (1.15 MB)

Dacă salteaua va fi așezată pe o placă solidă alegeți o saltea mai înaltă de 15 cm. Pentru somierele cu lamele, puteți alege o saltea puțin mai joasă, deoarece lamelele sunt flexibile și susțin proprietățile pozitive ale saltelei.

RECOMANDAT: Alegeți întotdeauna 2 saltele de o persoană pentru paturile duble.

Fermitatea saltelelor de hotel

Un alt aspect important este rigiditatea. Rigiditatea corectă se bazează pe greutatea corpului. Cu cât greutatea corporală este mai mare, cu atât este recomandată o saltea mai fermă. Cu toate acestea, este foarte dificil pentru unitățile de cazare să satisfacă cerințele individuale ale oaspeților lor. Din acest motiv, se recomandă să alegeți o saltea H3 sau H4 cu rigiditate medie. Alternativa este o saltea cu fermitate dublă.

Rigiditatea poate fi împărțită în:

  • H1 - Saltea foarte moale, potrivită în principal pentru dormit ocazional..
  • H2 - Saltea moale, potrivită pentru copii sau persoane cu greutate redusă.
  • H3 -  Saltea cu fermitate medie, potrivită pentru majoritatea categoriilor de greutate.
  • H4 - Saltelele ferme, apreciate de persoanele cu greutate mai mare și de cei care preferă să doarmă pe o bază mai tare.
  • H5 - Saltea extra fermă, ideală pentru persoanele cu greutate mai mare. Mai puțin potrivit pentru persoanele cu greutate redusă. Nu trebuie să apese și să furnice membrele în timpul somnului.
  • - Fermitate dublă - Dacă nu alegeți niciuna dintre opțiunile oferite, atunci puteți alege o saltea cu fermitate dublă. De obicei, o fermitate T3 pe o parte și o fermitate T2 pe cealaltă parte. Apoi puteți alege oricare dintre opțiuni înainte de a vă întinde, doar întoarceți salteaua.

234192.jpg (138 KB)

Saltea de spumă KRETA, 90x200 cu fermitate dublă și înălțime 18 cm

 

Material pentru saltelele de hotel

În hoteluri, pensiuni și alte unități, veți găsi cel mai adesea saltele din spuma. Cu toate acestea, piața oferă o multitudine de materiale, materiale precum PUR sau spuma HR fiind populare.

Spumă PUR

Saltelele din spumă poliuretanică, numite saltele PUR, sunt printre cele mai populare de pe piață. Poliuretanul este de fapt o spumă. Acest tip de saltele se caracterizează prin stabilitate dimensională, rezistență și respirabilitate. Cu toate acestea, saltelele alcătuite dintr-o combinație de spuma sunt ideale, nu doar din spumă PUR. Acestea sunt saltele mai degrabă mai ieftine.

HR spuma

Spumă HR foarte durabilă și flexibilă, denumită uneori spumă rece. Aceasta este formata din celule cu pereți groși care asigură aerisirea și disiparea optimă a căldurii. O caracteristică unică, potrivită pentru unitățile de cazare. Asigură un sprijin adecvat pentru coloana vertebrală în orice poziție de dormit, sunt suficient de ferme și durabile. Saltele populare pentru calitatea și prețul lor.

Spumă de memorie

Un tip special de spumă poliuretanică este spuma cu memorie sau spuma viscoelastică. Structura celulară deschisă influențează rigiditatea în funcție de temperatura și presiunea din corp. Atunci când intră în contact cu corpul, salteaua se înmoaie, adaptându-se la greutatea corpului. Pentru un somn perfect, salteaua este împărțită în mai multe zone anatomice. Spuma cu memorie este unul dintre cele mai confortabile tipuri, dar este salteaua cea mai scumpă din punct de vedere al prețului.

Arcurile impachetate

Arcurile au o formă specifică și o rezistență a arcurilor individuale. Se folosesc mai multe tipuri de arcuri, care diferă în funcție de dimensiune, rezistență sau capacitate de încărcare. Foarte populare sunt arcurile impachetate, care sunt învelite în saci separati care ajuta confortul și calitatea somnului. Acestea sunt în general puțin mai rigide decât cele din spumă, dar oferă cel mai mare confort. Foarte popular în unitățile de cazare.

Igiena paturilor din unitățile de cazare

În acest caz, igiena patului este întotdeauna prima prioritate. Husa saltelei trebuie să fie detașabilă și lavabilă, de preferință la 60°C. Sunt adecvate finisajele antibacteriene speciale. Protectorii de saltea sunt o necesitate în majoritatea unităților de cazare. Acestea trebuie schimbate împreună cu lenjeria de pat.

Husa este unul dintre ajutoarele igienice de bază ale patului. Aceasta protejează salteaua de murdărie, praf, fulgi, deteriorări și lichide precum transpirația sau urina. Acest lucru prelungește durata de viață a saltelei și sporește igiena patului. Husa poate fi spălați în mașina de spălat la o temperatură de până la 60 °C.

mattress cover.png (1.01 MB)

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile