TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

De ce să optăm pentru o saltea din spumă cu memorie

Sursă imagine: unsplash.com

În ultimii ani, popularitatea saltelelor din spumă cu memorie a crescut semnificativ.

De aceea presupunem că, dacă vă confruntați în prezent cu alegerea unei saltele noi, vă întrebați dacă este mai bine să alegeți o saltea din spumă cu memorie sau să vă puneți încrederea în saltelele cu arcuri testate în timp (pocket sau cu sistem Bonnell).

De ce să optăm pentru o saltea din spumă cu memorie

Desigur, decizia finală vă aparține în totalitate, dar dacă doriți să aflați mai multe despre saltelele din spumă cu memorie și care sunt avantajele lor față de alte tipuri, vă încurajăm să rămâneți cu noi încă puțin.

Ce sunt saltelele din spumă cu memorie?

Cel mai general spus, acest tip de saltele sunt compuse dintr-un nucleu realizat din spumă poliuretanică și câteva straturi de spumă de înaltă elasticitate și densitate.

Spuma cu memorie folosește căldura corpului dvs. pentru a se înmuia și a se mula pe forma sa.

Astfel, atunci când vă întindeți pe saltea, aceasta vă poate oferi un confort excepțional și un sprijin bun, iar când vă ridicați de pe ea, nu numai că își recapătă forma inițială, dar are și capacitatea de a vă "memora" forma corpului și poziția preferată de dormit.

Obrázek8.jpg (37 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

De unde a apărut ideea de spumă cu memorie?

Materialul din care se face spuma cu memorie a fost dezvoltat în 1966 pentru NASA.

Inițial, a fost proiectat pentru căptușeala scaunelor astronauților pentru a ușura și reduce intensitatea presiunii gravitaționale în timpul decolărilor și aterizărilor navetelor spațiale.

La scurt timp după aceea, și alte industrii au descoperit caracteristicile formidabile ale spumei, iar materialul de înaltă calitate a început să pătrundă rapid, mai întâi în medicină și apoi în multe alte domenii de producție.

În anii '90, materialul a fost vândut unei companii publice, care a început să-l folosească la fabricarea saltelelor, schimbând efectiv "jocul" și revoluționând lumea saltelelor.

În prezent, aproape toate companiile producătoare de saltele produc și comercializează saltele, perne și multe alte produse din spumă cu memorie.

Obrázek9.jpg (15 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

8 motive pentru care oamenii aleg saltelele din spumă cu memorie

Ameliorează și previn rigiditatea, înțepenirea și durerea

Atunci când vă relaxați pe pat (și pe saltea, desigur), forțele gravitaționale încep să acționeze asupra corpului dvs., presându-l împotriva saltelei.

Dacă dormiți pe o perioadă lungă pe o saltea cu arcuri este posibil ca în timp să începeți să simțiți presiune și dureri în anumite zone din corp.

Acest lucru se întâmplă deoarece o saltea cu arcuri vă poate oferi un sprijin bun doar în anumite zone ale corpului, în timp ce alte zone rămân fără un sprijin stabil.

Iar acest lucru poate provoca dureri lombare, tensiune musculară, rigiditate și multe altele.

Spuma cu memorie are o trăsătură specifică, anume sensibilitatea la temperatură care ajută la ameliorarea durerii rezultate din presiunea asupra punctelor de contact cu corpul.

Altfel spus, și mai simplu, saltelele din spumă cu memorie au capacitatea de a "depista" punctele de presiune dureroase și de a le ameliora, ajutându-vă astfel să dormiți mai bine și mai profund.

Obrázek10.jpg (33 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Sprijină spatele și coloana vertebrală în poziția corectă

Saltelele din spumă cu memorie au capacitatea de a se adapta la contururile corpului dvs. și de a reduce presiunea cu până la 50%.

Iar acest lucru vă menține corpul aliniat și în poziția corectă, ceea ce, la rândul său, ajută la susținerea coloanei vertebrale și la ameliorarea durerilor de spate și lombare.

Potrivite pentru toate pozițiile de somn

Deoarece spuma cu memorie distribuie uniform greutatea corpului și reglează temperatura, saltelele din spumă cu memorie sunt ideale pentru toate pozițiile de somn.

Astfel spre exemplu:

 

  • Dacă dormiți în mod normal pe spate, o saltea din spumă cu memorie vă poate oferi un suport lombar excelent, adaptându-se la particularitățile coloanei dvs. vertebrale.
  • Cei dintre dvs. care dorm pe o parte vor fi, de asemenea, foarte mulțumiți, deoarece salteaua ameliorează punctele de presiune din umeri și genunchi, oferind totodată un suport lombar sigur, menținând coloana vertebrală în poziția corectă.
  • Pe de altă parte, dacă sunteți genul de persoană care de obicei doarme pe burtică, aceste saltele au capacitatea de a susține curbura naturală a spatelui pentru a reduce presiunea pe partea inferioară a spatelui și pe piept.

Izolează și absorb mișcarea

Dacă împărțiți salteaua cu un partener care se mișcă mult noaptea sau care se ridică frecvent din pat, un somn odihnitor și liniștit este aproape imposibil, deoarece simțiți fiecare mișcare.

Ei bine, saltelele din spumă cu memorie sunt soluția perfectă pentru dvs. și pentru persoanele care, ca și dvs., dorm foarte ușor. Spunem acest lucru pentru că spuma cu memorie garantează o independență completă în timpul somnului.

Practic, vă puteți culca mult după partenerul dvs., puteți sări pe jumătatea dvs. de pat dacă doriți, iar acesta nu va simți mișcările dvs. și nu se va trezi.

Și vice versa. Partenerul dvs. se poate trezi și culca de câte ori vrea în timpul nopții, iar dvs. veți dormi în continuare bine și liniștit.

Obrázek11.jpg (27 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Sunt rezistente la acarieni și sunt și hipoalergenice.

Spre deosebire de alte tipuri de saltele, în care acarienii și alți alergeni găsesc un mediu foarte favorabil pentru a se dezvolta, saltelele din spumă cu memorie sunt mult mai rezistente la acarieni.

Acest lucru este posibil deoarece acest tip de saltea este o structură foarte elastică și densă (nu există spații libere, așa cum sunt saltelele cu arcuri), ceea ce împiedică acarienii, mucegaiul și alte tipuri de alergeni să pătrundă și să se dezvolte în saltea, provocând alergii.

În această ordine de idei, saltelele din spumă cu memorie sunt soluția ideală pentru persoanele cu alergii, în cazul cărora chiar și prezența minimă a acarienilor provoacă reacții alergice severe.

Sunt durabile și de lungă durată

O saltea din spumă cu memorie de calitate medie poate avea o durată de viață de până la 8 ani, în timp ce o saltea de calitate superioară, cu spumă de calitate superioară, poate avea o viață de peste 15 ani.

Și o comparație rapidă: Saltelele cu arcuri au, de obicei, o durată de viață de 7-8 ani, dar sunt predispuse la lăsare, ceea ce le scurtează adesea durata de viață și trebuie înlocuite mult mai devreme.

Paturile cu aer și cele cu apă au o durată de viață de șapte până la zece ani, dar pentru a atinge această durată de viață, unele dintre componentele lor trebuie înlocuite frecvent.

Saltelele din spumă cu memorie sunt nu doar destul de durabile, dar întreținerea lor nu necesită nimic mai mult decât întoarcerea periodică și aspirarea atunci când este necesar.

Obrázek12.jpg (30 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Reglează temperatura

Înainte să spuneți că saltelele din spumă cu memorie rețin căldura și nu pot regla temperatura, vă vom spune că vă înșelați.

Da, cu ani în urmă, într-adevăr, unul dintre dezavantajele saltelelor din spumă cu memorie era că acestea rețineau temperatura corpului, dar astăzi acest lucru nu mai este chiar așa.

În prezent, modelele high-end disponibile pe piață sunt fabricate din spumă cu memorie cu conținut ridicat de grafen, care constă în particule de grafen care favorizează o conducție optimă a căldurii și a răcorii.

Această caracteristică revoluționară permite saltelelor să adopte temperatura ideală în funcție de anotimp, promovând astfel nu numai un somn sănătos și asigurând o odihnă optimă, ci și prevenind trezirile nocturne frecvente.

Nu se lasă și nu se deformează

Ultima generație din acest tip de saltele este realizată din materiale de înaltă calitate, adaptabile, care oferă combinația potrivită de confort și comoditate.

De asemenea, acestea au un design inovator cu celule deschise, astfel încât puteți fi siguri că salteaua pe care dormiți nu se va încovoia, nu se va deforma și nu va dezvolta umflături neplăcute.

Obrázek13.jpg (47 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Cum alegeți salteaua din spumă cu memorie, potrivită pentru dvs.?

Așa cum am menționat la început, decizia privind tipul de saltea pe care o alegeți vă aparține în întregime.

Totuși, dacă v-ați decis să profitați de numeroasele beneficii ale saltelelor din spumă cu memorie, iată ce trebuie să căutați atunci când faceți achiziția.

Grosimea stratului elastic - Așa cum am menționat la început, saltelele din spumă cu memorie sunt formate dintr-un miez de spumă poliuretanică și mai multe straturi de un alt tip de spumă.

Atunci când alegeți o saltea, este o idee bună să acordați atenție grosimii spumei poliuretanice, mai degrabă decât întregii saltele, deoarece aceasta este cea care urmează contururile corpului.

Pentru putea purta denumirea de "saltea din spumă cu memorie", grosimea stratului de poliuretan trebuie să fie de cel puțin 7 cm.

În acest rând de gânduri, dacă doriți să vă simțiți cu adevărat confortabil, și în măsura în care este posibil, alegeți modele cu o grosime cât mai mare a stratului de elasticitate înaltă (între 15 și 18 cm).

Spunem acest lucru deoarece, cu cât grosimea acestui strat este mai mare, cu atât mai mare este confortul și capacitatea de învelire a saltelei pe care o veți obține.

Obrázek14.jpg (23 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Structura saltelei din spumă cu memorie - În ceea ce privește structura saltelei, în prezent sunt disponibile în principal modele cu microgel sau cu celule deschise.

Saltelele cu gel includ microgel cu perle cu proprietăți răcoritoare la compoziția clasică a spumei cu memorie.

Modelele cu celule deschise sunt fabricate din spumă cu memorie clasică, cu diferența că structura spumei foarte elastice are o structură deschisă în formă de fagure de miere care creează un efect de bule de aer.

Această structură face posibilă o mai bună ventilație și o mai bună circulație a aerului.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile