Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum să alegem garnitura de pat?

Aproape întotdeauna, când vine vorba despre calitatea somnului, se amintește despre importanța saltelei și a pernei. Sunt cu adevărat importante, dar nu mai puțin importante sunt garniturile de pat pe care dormiți.

Cum să alegem garnitura de pat?

Ea este primul lucru pe care îl atingeți când vă culcați și rămâne în contact cu pielea pentru o lungă perioadă de timp, menținând temperatura corporală potrivită, astfel încât să vă puteți bucura noapte de noapte de un somn de calitate, adânc și sănătos.

De aceea alegerea lenjeriei de pat pentru dormitor este o decizie pe care trebuie să o luați foarte atent și după o analiză atentă. Pentru a vă ajuta, am creat acest scurt ghid, în care sperăm că veți găsi ceva util de care să profitați atunci când alegeți lenjeria de pat.

Ce este garnitura de pat și ce include?

În general, acesta este un set de produse textile care sunt așezate pe saltea și pe pernă pentru a vă oferi confortul necesar în timpul somnului. Setul de bază al lenjeriei de pat constă cel mai adesea din - fețe de pernă și în special cearșafuri de pat și cearșafuri de pilotă.

Cearșaf de pat și cearșaf de pilotă

Aceste două elemente ale lenjeriei de pat sunt extrem de importante, deoarece vă protejează corpul și vă asigură confortul.

Cearșaful de pat protejează simultan salteaua de murdărie și are grijă de confortul dumneavoastră. Cearșaful de pilotă servește fie ca o pătură separată, fie ca o „husă în care se introduce pilota sau pătura.

Fețe de pernă

Sunt așezate pe pernă și îndeplinesc aceleași funcții ca și cearșafurile.

Pe lângă elementele de bază, garnitura poate include și:

  • Pilotă ușoară
  • Pilotă de iarnă
  • Husă de pat și altele

Cum să alegeți garnitura?

Există mai mulți factori cheie de luat în considerare atunci când alegeți lenjeria  potrivită.

Aceștia includ :

  • Dimensiuni
  • Material
  • Cusături
  • Țesătură

Dimensiuni

Pentru a vă fi lenjeria de pat confortabilă, aceasta ar trebui să aibă dimensiunea potrivită pentru pat și saltea. Prin urmare, primul lucru pe care vi-l recomandăm să-l faceți este să măsurați salteaua pe care dormiți. Apoi, puteți afla mult mai ușor ce dimensiune trebuie să aibă lenjeria de pat.

Material

Materialele din care este confecționată lenjeria de pat sunt extrem de multe și nu vom avea suficient timp să le enumerăm pe toate. Totuși, iată cele mai populare țesături la care puteți fi atenți atunci când alegeți o lenjerie.

 

Bumbac

Bumbacul este una dintre cele mai utilizate țesături în lenjeria de pat. Are caracteristica de a fi ușor, respirabil și „cald”. Lenjeriile din bumbac sunt potrivite pentru fiecare anotimp, deoarece sunt moi și foarte plăcute pentru piele la atingere. Singurul lor dezavantaj este că se șifonează foarte ușor și se calcă foarte greu.

Pe piață se găsesc atât lenjerii de pat din bumbac 100% natural (așa-numitul „bumbac egiptean”), precum și cearșafuri și fețe de perne din bumbac satinat, bumbac și poliester, Ranfors, bumbac Pima, bumbac Supima și altele.

 

Bambus

Acest material câștigă din ce în ce mai multă popularitate și în țara noastră, deoarece este hipoalergenic. Lenjeriile din bambus sunt ușoare, foarte moi și potrivite pentru toate anotimpurile.

Dezavantajul lor este că trebuie spălate la un program scurt în mașina de spălat și uscate în aer liber, deoarece țesătura în sine nu este foarte rezistentă și se strânge în timpul spălării.

In

Lenjeriile din in sunt foarte potrivite pentru vară, deoarece păstrează răcoare și absorb umezeala. În plus, materialul se murdărește mai greu și se usucă foarte repede. Dezavantajul lenjeriei de pat din in este că țesătura este puțin mai dură și se șifonează foarte mult. În plus, se poate strânge puțin la spălare.

Satin

Satinul este o țesătură care se obține printr-un anumit mod de țesut. Cearșafurile din satin și fețele de pernă sunt foarte potrivite pentru vară, deoarece țesătura se păstrează răcoroasă și oferă un confort foarte plăcut în timpul somnului. Dezavantajul lenjeriilor din satin este prețul lor puțin mai mare.

Mătase

Lenjeria de pat din mătase este hipoalergenică, respirabilă, moale și suficient de flexibilă pentru a oferi suficientă căldură iarna și răcoare vara. Mătasea este o țesătură mai delicată decât bumbacul, ceea ce face ca lenjeriile de pat din mătase să fie o alegere excelentă dacă aveți pielea sensibilă sau suferiți de acnee. Dezavantajele lor sunt prețul mai mare și întreținerea mai delicată de care au nevoie.

Poliester

Lenjeria de pat din poliester este cea mai ieftină ca preț, dar și calitatea acesteia este cea mai scăzută. Acest material este dur, ușor tare și nu este respirabil. Vă sfătuim dacă aveți ocazia să vă abțineți să cumpărați lenjerii de pat din poliester.

b.jpg (113 KB)

Număr de cusături

După numărul de cusături puteți afla care este calitatea lenjeriei de pat pe care intenționați să o cumpărați. Cu alte cuvinte, cu cât numărul de cusături este mai mare, cu atât este mai mare calitatea țesăturii din care este confecționată lenjeria.

Numai pentru informarea dvs.: Conform standardelor UE, firele sunt măsurate la pătrat cu laturile de 2,5 cm și numărul lor poate varia de la 50 la 350 cm2.

Țesătură

„Modul de țesut” înseamnă, în general, felul în care firele din care este realizată țesătura lenjeriei de pat sunt răsucite și adunate.

Principalele metode de țesut utilizate sunt:

  • Percale - Aceasta este o lenjerie de pat de calitate ridicată, în care firele de sus și cele de jos au același număr.
  • Ranfors - Are același număr de fire în partea de sus și de jos, dar sunt folosite mai puține fire în țesătură. Calitatea este, de asemenea, bună, dar este mai mică decât la Percale.
  • Satin - În acest mod de țesut, există mai multe fire în partea de sus decât în ​​partea de jos.

c.jpg (73 KB)

Acum sunteți deja pregătiți să alegeți lenjeria de pat potrivită pentru dormitorul dvs. Tot ce trebuie să faceți este să vă alegeți culorile și modelele care vă plac și să o cumpărați.

Nu uitați însă că, indiferent de tipul lenjeriei pe care o cumpărați, dacă nu aveți grijă de ea, nu va dura foarte mult. Acest lucru este valabil pentru toate tuturor celelalte accesorii pentru dormitor.

La spălare, vă sfătuim să aveți grijă cu balsamurile, deoarece acestea pot deteriora țesăturile și, în loc să facă cearșafurile și fețele de pernă mai moi, le vor face mai dure și incomode.

Nu este o idee bună să spălați lenjeria de pat la temperaturi foarte ridicate, deoarece apa prea fierbinte poate subția firele și le poate „rupe”.

De asemenea, aveți grijă la uscare. Nu recomandăm să folosiți uscător de rufe automat sau să uscați lenjeria de pat lângă sobe, calorifere și alte aparate de încălzit. Ori de câte ori este posibil, întindeți lenjeria afară pentru a se usca în aer și la soare.

Dacă optați pentru lenjerii de pat din țesături mai delicate, urmați recomandările de întreținere date de producători. Și dacă nu sunteți sigur ce fel de lenjerie de pat să alegeți, este mai bine să consultați consilierii din magazin, care vă vor ajuta să faceți alegerea corectă.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile