TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Cum să alegem salteaua pentru dormitor?

Markéta Etrychová
3.2.2021

Salteaua pe care o folosiți are mai mult de opt ani și nu mai dormiți la fel de bine ca înainte? Sau sunteți pe cale să cumpărați un dormitor nou și doriți să faceți alegerea corectă a saltelei?

Cum să alegem salteaua pentru dormitor?

Oricare ar fi motivele care implică căutarea și achiziționarea acestui articol, dacă doriți să găsiți salteaua potrivită pentru dormitorul dvs., urmează să faceți față unei provocări extraordinare.

Pentru a încerca să vă ajutăm să faceți o alegere informată, am creat un scurt ghid care sperăm să vă ajute.

 

Cum să alegeți salteaua pentru dormitor?

Pasul 1: Tipul saltelei

Chiar și o scurtă privire asupra ofertelor din magazine vă va demonstra că principalele tipuri de produse oferite sunt practic trei: cu arcuri, latex și spumă cu memorie. Desigur, există și alte tipuri, dar nu sunt atât de populare și căutate, așa că ne vom concentra doar pe cele principale.

 

Cu arcuri

Acest tip de saltele de dormitor sunt printre cele mai căutate, întrucât se oferă într-un raport bun calitate / preț. În funcție de construcția lor, pot avea umplutura din arcuri bonell sau pocket.

În prima variantă, arcurile sunt conectate între ele prin spirale metalice, care fac suprafața de sprijin compactă și omogenă. În al doilea - arcurile sunt introduse într-un „buzunar”, care permite fiecărui arc să reacționeze independent și în funcție de presiune.

 

Avantaje:

  • Disponibile în toate gradele de duritate.
  • Asigură o distribuire corectă și uniformă a greutății corporale.
  • Asigură o circulație foarte bună a aerului.
  • Prețul este mai mult decât accesibil.

 

Dezavantaje: Nu sunt foarte potrivite pentru persoane cu alergii.

2.jpg (133 KB)

Cu latex

Tipurile cu latex  sunt cunoscute cu nivelul bun de răcire și confort pe care le oferă. Miezul acestui tip de articole pentru dormitor poate fi, fie spumă complet naturală (spuma de latex este extrasă din arborele Hevea - Brasiliensis), fie sintetică (produsă prin amestecul polimerilor sintetici și a sucului de lemn din latex).

 

Avantaje:

  • Datorită proprietăților bactericide ale materiei prime, saltelele din latex sunt
  • Oferă un suport foarte bun corpului, distribuind uniform greutatea acestuia.
  • Sunt rezistente la acarieni, ciuperci și alte microorganisme
  • Structura specifică a latexului permite circulația liberă a aerului.
  • Sunt extrem de flexibile și își recapătă forma foarte repede.

 

Dezavantaje:

  • Preț ridicat

 

Cu memorie

Saltele de dormitor cu memorie sunt fabricate din spumă sintetică (cel mai adesea poliuretan), care este cunoscută pentru reacția lentă la presiune și adaptabilitatea excelentă la forma și greutatea corpului. Deoarece sunt fabricate în întregime din produse sintetice, acest tip de articole pentru dormitor sunt igienice și hipoalergenice, ceea ce le face o alegere bună pentru persoanele care suferă de diferite tipuri de alergii.

 

Avantaje:

  • Au proprietatea unică de a izola mișcarea. Astfel, în practică, două persoane pot dormi în dormitor fără ca mișcările pe care le fac în timpul somnului să deranjeze partenerul lor.
  • Asigură o susținere excelentă a fiecărei părți a corpului.

 

Dezavantaje:

  • Păstrează căldura corporală, ceea ce le face să nu fie foarte potrivite pentru utilizatorii cărora le place să doarmă la răcoare.
  • În cazuri rare, la începutul utilizării saltelei poate fi prezent un miros ușor de substanțe chimice, care dispare aproape imediat.
  • Preț mai mare

 

Pasul 2: Poziția somnului

Poziția în care dormiți, cel mai adesea este unul dintre principalii factori de care este foarte recomandat să țineți cont dacă doriți să dormiți bine și să nu vă treziți des.

 

Pe o parte

Dacă dormiți mai des pe o parte și cu genunchii îndoiți spre piept, aveți nevoie de o saltea care să ofere un sprijin bun șoldurilor și umerilor. Saltelele cu spumă cu memorie cu un nivel de duritate moale până la mediu sunt potrivite pentru dvs.

3.jpg (73 KB)

Pe spate

Dacă dormiți pe spate, pentru a vă simți confortabil aveți nevoie de o saltea care vă poate oferi un sprijin bun pentru coloana vertebrală și mijloc. Saltelele prea moi nu sunt potrivite pentru dvs., deoarece se vor "scufunda" sub greutatea corpului, iar acest lucru va duce la dureri la nivelul spatelui și al mijlocului.

 

Potrivite pentru poziția dvs. de dormit sunt saltelele de dormitor, care în același timp sunt moi pentru a ameliora tensiunea din spate și mijloc, și suficient de ferme pentru a vă oferi sprijin și susținere. Acestea sunt produsele cu memorie, deoarece oferă o conturare adecvată a coloanei vertebrale și un bun sprijin stabil.

 

Pe burtă

Dacă poziția dvs. de dormit este pe burtă, aveți nevoie de o saltea care să asigure o distribuție uniformă a greutății pe tot corpul și care poate reduce tensiunea în zona pieptului (care este destul de mare în această poziție de somn). Saltelele moi sau produsele din spumă cu memorie nu vă sunt recomandate, deoarece acestea nu vă vor putea oferi suportul necesar. Produsele potrivite pentru poziția dvs. de dormit sunt saltelele cu arcuri bonell sau pocket cu duritate medie sau mare.

 

Pasul 3: Nivel de duritate în funcție de corp

Factorul de greutate este adesea subestimat, dar adevărul este că, susținerea, confortul, chiar răcoarea pe care vi le oferă saltelele depind în mare măsură de greutatea personală.

 

Sub 68 kilograme

Dacă sunteți ușor și nu aveți nevoi specifice, saltelele moi cu memorie sau produsele cu duritate medie vă vor oferi un confort bun în timpul somnului. Saltelele de dormitor mai moi se adaptează perfect la forma corpului și îl cuprind, și deaorece sunteți ușori, salteaua nu se va scufunda și își va păstra forma.

 

De la 68 până la 90 kilograme

Dacă greutatea dvs. se încadrează în aceste limite, se poate spune că aveți o greutate standard. Toate tipurile de saltele cu duritate medie sunt potrivite pentru dvs.

 

Peste 90 kilograme

Persoanele mai grele au nevoie de o saltea mai fermă, deoarece există mai multe puncte de stres în timpul somnului și acest lucru duce la rigiditatea diferitelor părți ale corpului. Produsele mai dure oferă un suport bun și nu permit ca miezul saltelei să se lase. Dacă cântăriți mai mult de 90 kg, tipurile de arc cu duritate medie sau mare sunt foarte potrivite pentru dvs.

 

Pasul 4: Husa saltelei

Husa saltelei este, de asemenea, printre criteriile subestimate și nu ar trebui să fie. Pentru că de ea depinde dacă și în ce măsură îți va fi comod și confortabil în timpul somnului.

De exemplu, dacă vă place să vă fie cald iarna și răcoare vara, saltelele cu huse cu două fețe (una din lână și una din bumbac) vi se vor potrivi. Dacă vreți să  simțiți moale și neted, husa cu aloe vera este pentru dvs. Și dacă doriți ca salteaua să fie acoperită cu un material antibacterian care absoarbe umezeala, atunci puteți opta pentru o husă din țesătură cu fire de bambus.

Snímek obrazovky 2021-02-15 095552.jpg (62 KB)

Saltele obișnuite sau ortopedice?

Acum cunoașteți mai bine pașii necesari atunci când alegeți o saltea pentru un dormitor și acum rămâne doar să vă decideți între produsele obișnuite și cele ortopedice. Deoarece ambele tipuri au atât avantaje, cât și dezavantaje, nu vă putem spune ce tip să alegeți, dar vă putem prezenta principalele caracteristici ale acestora.

 

Ortopedice

Inițial, acest tip de saltele pentru dormit a fost destinat scopurilor medicale și a fost utilizat în spitale pentru a corecta problemele și a atenua starea problemelor musculo-scheletice.

 

Astăzi, saltelele ortopedice sunt disponibile pe scară largă și sunt recomandate pentru utilizare de către persoanele cu probleme musculo-scheletice, persoane de vârsta a treia și adolescenți. Acest tip de saltea este mai fermă și oferă un sprijin stabil pentru întregul sistem muscular al spatelui, precum și pentru membrele inferioare și superioare. În practică, acest tip de saltea nu permite să se doarmă în poziții care ar fi în detrimentul confortului și sănătății.

 

Deoarece saltelele ortopedice sunt definite ca produse medicale, acestea se oferă obligatoriu la cumpărare cu certificatul relevant.

 

Obișnuite

Saltelele obișnuite sunt oferite extrem de larg și pot fi de toate tipurile enumerate mai sus. În majoritatea cazurilor, totuși, sunt luate în considerare saltele convenționale cu arcuri bonell sau arcuri pocket.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile