TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Cum să alegem patul pentru dormitor?

Aveți nevoie de un pat nou pentru dormitor, dormitor, dar nu ați cumpărat astfel de mobilă de mult timp și vă simțiți puțin derutat în gama largă de tipuri, dimensiuni, culori și prețuri.

Cum să alegem patul pentru dormitor?

Vă înțelegem preocupările și, prin urmare, vom încerca să vă ajutăm prezentându-vă câteva dintre principalele lucruri de care este recomandabil să țineți cont atunci când alegeți acest mobilier extrem de important.

Cum să alegeți corect patul pentru dormitor?

Stabiliți dimensiunile patului

Presupunem că acum credeți că primul lucru pe care vă vom sfătui să-l faceți este să alegeți tipul de pat. Acesta (tipul) este într-adevăr foarte important, dar vă recomandăm să studiați în prealabil spațiul din dormitor. Pentru că aceasta este singura modalitate de a nu alege ceva care să nu se potrivească la dimensiunea camerei.

Pentru a fi bine pregătiți și pentru a ști ce dimensiune ar trebui să aibă patul, vă sfătuim să pregătiți un plan preliminar al camerei. Marcați locurile celorlalte piese de mobilier, apoi măsurați dimensiunile spațiului liber care v-a rămas. (Nu ratați să măsurați atât lungimea cât și lățimea, dar și înălțimea în care se poate încadra cu ușurință noua dvs. achiziție).

Aflați configurațiile de bază ale paturilor

Rețeaua comercială oferă o gamă largă și variată de tipuri de paturi din care puteți alege. Pentru a face alegerea corectă pentru dvs., este bine să cunoașteți în avans cel puțin pe scurt caracteristicile principalelor tipuri de paturi.

Paturi pe platformă

Acest tip de mobilier pentru dormitor este foarte elegant, modern și se potrivește bine în dormitoarele proiectate în stil minimalist, scandinav sau japonez. Nu au rame și constau doar dintr-o platformă din lemn sau PAL melaminat ridicată pe care este așezată direct salteaua.

Cu toate acestea, trebuie să știți că acest tip de paturi sunt destul de joase, ceea ce poate fi o problemă dacă nu sunteți obișnuiți să dormiți aproape de podea. În plus, le lipsesc atât somierele, cât și orice alt tip de elemente de sprijin sau arcuri, iar acest lucru nu implică un suport foarte bun. Deci, dacă sunteți obișnuiți să aveți un sprijin stabil în timpul somnului, este bine să luați în considerare cu atenție dacă acesta este tipul dvs. de pat.

1b.jpg (110 KB)

Cu tăblie la cap și picioare

Acest tip de mobilier de dormitor este destul de cunoscut deoarece este confortabil și se potrivește ușor în orice interior. De obicei ele au înălțime și dimensiuni standard, iar tăbliile lor pot fi din lemn sau metal, precum și „îmbrăcate” într-o tapițerie elegantă și stilată. În funcție de model, paturile clasice pot fi atât cu un design tradițional (cu picioare), cât și echipate cu unul sau mai multe sertare cu spațiu de depozitare.

Dacă aveți o înălțime normală, acest tip de paturi vă va oferi cu siguranță confortul și comoditatea pe care le căutați. Dar dacă vă răsuciți des în timpul somnului sau sunteți mai înalți, tăblia poate să vă incomodeze.

Pat înalt reglabil cu telecomandă

Paturile înalte oferă mult confort nu numai în timpul somnului, ci și dacă vă place să citiți înainte de culcare sau vreți doar să vă relaxați într-o după-amiază plăcută.

Marele avantaj al paturilor înalte este că sunt echipate cu o telecomandă comodă, prin care le puteți schimba poziția într-un mod care vă este cel mai convenabil. Înălțimea lor mai mare, precum și posibilitatea de ajustare le fac ideale pentru persoanele cu probleme cu sistemul musculo-scheletic. De asemenea, oferă un confort deosebit persoanelor în vârstă, care au dificultăți în a se ridica și a se culca în pat.

Boxspring

Se poate spune că acesta este unul dintre cele mai funcționale, practice și confortabile tipuri de paturi disponibile pe piață. Reprezintă un sistem complet de dormit, care constă dintr-o bază solidă (cutie) în care sunt introduse arcurile. Pe cutie, sau somieră este așezată salteaua peste care se pune un topper pentru un confort mai mare. Paturile Boxspring sunt moderne, funcționale și aproape toate modelele sunt disponibile cu spațiu de depozitare suplimentar.

 

Tapițate

Paturile tapițate sunt disponibile într-o varietate foarte largă de dimensiuni, tipuri și culori de țesături. Sunt elegante și se încadrează în orice interior - de la clasic la modern și vintage. În ceea ce privește confortul, patul tapițat pentru dormitor este unul dintre cele mai confortabile paturi de dormit. Dacă sunteți în căutarea confortului, stilului, varietății culorilor și spațiului suplimentar de depozitare, paturile tapițate vă pot satisface toate cerințele.

1c.jpg (76 KB)

Alegeți materialul din care este fabricat patul

Mobilierul modern pentru dormitor este fabricat dintr-o gamă largă de materiale, dar cele mai populare dintre ele sunt:

  • Lemnul
  • PAL melaminat sau MDF
  • Metal sau oțel inoxidabil

Pentru a face alegerea corectă, vă recomandăm să luați în considerare tipul de material din care este făcut restul mobilierului din dormitor. De exemplu, dacă stilul mobilierului este clasic, cele mai potrivite materiale pentru dormitor sunt lemnul natural sau PAL melaminat. Dacă ați optat pentru un stil retro, atunci paturile corespunzătoare au rame metalice sau o structură din PAL sau MDF, „îmbrăcate” într-o tapițerie elegantă și frumoasă.

Optați pentru un pat care se potrivește cu tema dormitorului

Noul dvs. pat va fi punctul central al camerei, deci trebuie să vă asigurați că nu va fi doar patul potrivit la locul potrivit, ci că se va potrivi cu stilul în care ați ales restul mobilierului. De exemplu, dacă restul mobilierului este în stil scandinav, atunci patul ar trebui să fie în acest stil.

Dacă tema dormitorului este clasică, atunci un pat sau model tapițat elegant, cu tăblii la cap și picioarele, selectate în culorile și materialele adecvate, se va potrivi mobilierului clasic. Pentru dormitoare în stil vintage foarte potrivite sunt modele retro cu rame metalice sau paturi cu tapițerie de pluș, catifea, precum și modele cu baldachin.

Acordați atenție culorilor principale ale dormitorului și combinați culoarea patului cu acestea.

Faceți investiție în calitate

Nu alegeți un pat doar pentru că vă place designul și culoarea acestuia. Înainte de a-l cumpăra, asigurați-vă că  în primul rând cumpărați un model de calitate care nu numai că se va combina cu restul mobilierului din dormitor, dar va fi confortabil pentru dvs. și îl veți folosi pentru mulți ani.

Înainte de a face o investiție, căutați informații despre producător, verificați ce garanție oferă și mai ales dacă produsele sale sunt de încredere potrivit  consumatorilor. Dacă aveți ocazia, mergeți la magazin și încercați modelul selectat pentru a vă asigura că acest tip de pat este potrivit pentru dormitorul dvs. și poate satisface toate cerințele dvs..

1d.jpg (96 KB)

Gîndiți-vă unde să amplasați patul

Poziționarea acestui mobilier depinde de mai mulți factori, dintre care cei mai importanți sunt: ​​ce mobilier aveți în dormitor și unde sunt amplasate ușile și ferestrele.

Pentru a găsi locul cel mai potrivit pentru această piesă d mobilier, luați în considerare dacă veți putea trece și ajunge în siguranță atât la acesta, cât și la celelalte elemente de mobilier. De exemplu, ar trebui să existe o distanță de cel puțin 1,50 - 2 metri între dormitor și dulap, astfel încât să puteți deschide ușor ușile dulapului.

În ceea ce privește ușile, experții recomandă ca paturile să nu fie așezate pe același perete cu ușa, ci cu „fața” la ea. Cu toate acestea, sfatul nostru este să nu respectați cu strictețe această regulă, deoarece atunci când patul este vizavi de ușă, când deschideți ușa, mai ales noaptea, lumina de pe hol vă va trezi.

De asemenea, nu este o idee bună să așezați patul lângă sau sub ferestrele camerei, deoarece lumina de afară vă va deranja în timpul somnului sau vă va trezi foarte de dimineată. Dacă nu aveți alt loc și trebuie să așezați patul lângă ferestre, asigurați-vă că aveți jaluzele și draperii groase, astfel încât să nu lase lumina exterioară să pătrundă în cameră.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile