Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum să avem grijă de mobilierul de grădină?

Petrecerea unor zile plăcute de vară în grădină, cu prietenii. Relaxare și bronzare la casa de vacanță. Sau pur și simplu o dimineață plăcută, în aer liber, savurând o cafea delicioasă. Cu toții cunoaște aceste momente, scurte sau lungi, care ne relaxează complet. Ne putem bucura acum din plin de ele, datorită mobilierului confortabil de grădină, care, inevitabil, mărește gradul de relaxare al acestor clipe. Fie că este folosit sezonier sau pe parcursul întregului an, îngrijirea continuă a acestuia este esențială pentru longevivitatea acestuia. Iată cum putem avea grijă de mobilierul din grădină și cum îl putem păstra într-o stare perfectă ani și ani la rând.

Cum să avem grijă de mobilierul de grădină?

Longevivitatea mobilierului de grădină este direct proporțională cu grija pe care i-o oferiți

Pentru a vă putea bucura o perioadă lungă de timp de momentele plăcute de care am vorbit mai sus, este necesar să îl îngrijiți în mod constant. Durata de viață a mobilierului este direct proporțională cu grija pe care i-o oferiți, la propriu.

Cea mai ușoară și la îndemână metodă de a avea grijă de mobilierul dvs de grădină este curățarea, tratarea suprafeței și verificarea stării generale a acestuia. Cam o dată pe săptămână îl puteți spăla cu un detergent nu foarte agresiv și apă călduță. Eventualele pete și murdăria dificilă trebuie înlăturate în mod regulat, folosind produse speciale de curățenie. În ceea ce privește intemperiile, puteți proteja mobilierul folosind husele pentru mobilierul de grădină, care asigură o protecție completă în asemenea cazuri.

photo-1617850687395-620757feb1f3.jpg (182 KB)

Diferitele materiale necesită diferite metode de îngrijire

De cele mai multe ori, mobilierul de grădină se împarte în două mari categorii: cel cu necesitate de întreținere și cel fără necesitate de întreținere. Nu vă lăsați însă păcăliți. Chiar și mobilierul fără necesitate de întreținere are nevoie de o îngrijire minimă. Unele materiale totuși sunt mai dificile decât altele. Un exemplu ideal pentru a putea observa diferența dintre cele două tipuri ar fi mobilierul pentru grădină fabricat din plastic și cel fabricat din lemn. În vreme ce plasticul are nevoie doar de ștergerea ocazională cu o lavetă umedă, lemnul necesită o îngrijire mai specială. Este deci o idee bună să îngrijim mobilierul de grădină în funcție de materialul din care este fabricat? Noi vă garantăm că da.

1. Lemnul

Mobilierul de grădină din lemn masiv se numără printre opțiunile preferate ale multora dintre noi. Este robust, confortabil, rezistent și are un aspect foarte plăcut. Dacă este îngrijit corect, poate fi lăsat chiar moștenire copiilor, după cum ar zice bunicii noștri. Unele soiuri de lemn rezistă mai bine la umiditate, diferite insecte ce pot ataca și distruge materialul și la mucegaiurile ce apar în mod evident în cazul unei umidități crescute. Un exemplu adecvat de esență cu o rezistență crescută este lemnul de tek.

Prin vopsirea corectă și la timp a mobilierului de grădină din lemn puteți păstra culoarea frumoasă a acestuia o perioadă lungă de timp. Prin mordansare preveniți infiltrarea umidității în lemn și apariția mucegaiurilor. Tratarea cu ulei, pe de altă parte, asigură lemnului un aspect strălucitor, plăcut la vedere. Datorită întreținerii periodice, puteți preveniți uscarea, estomparea culorii și crăparea mobilierului de lemn.

Suprafața fotoliilor și canapelelor din care este alcătuit mobilierul de grădină poate fi protejată cu ajutorul pernelor confortabile. Cu ajutorul tapițeriei puteți preveni zgârierea și alte deteriorări mecanice ale mobilierului din lemn.

136620i.jpg (245 KB)

2. Metalul

Pentru fabricarea mobilierului de grădină din metal este folosit, de cele mai multe ori, aluminiul și oțelul. Aluminiul se remarcă prin greutatea sa relativ redusă. Este extraordinar de rezistent chiar și în cazul expunerii la ploaie, umezeală, căldură excesivă sau dimpotrivă ger aprig. În cazul mobilierului de grădină fabricat din oțel trebuie să aveți grijă în special la protecția contra coroziunii. Dacă este verificat periodic, aveți posibilitatea de a descoperi la timp și înlătura rugina.

3. Polirattanul (rattan artificial)

Rattanul artificial este unul dintre acele materiale mai puțin exigente. Este foarte rezistent în ceea ce privește schimbările vremii, nu este afectat de razele directe ale soarelui și nici de umezeală. Pentru întreținerea periodică a acestui mobilier nu aveți nevoie decât de o cârpă umedă. Împuritățile și petele de pe acest material trebuie totuși îndepărtate cu ajutorul unui agent de curățare special, înainte de a fi imprimate permanent de soare pe suprafața materialului. Puteți prelungi durata de viață rattanului artificial cu ajutorul huselor speciale, ce îl vor proteja la intemperiile vremii.

4. Plasticul

Mobilierul de grădină fabricat din material plastic necesită extraordinat de puțină îngrijire. Așa cum a fost deja menționat mai sus, este suficientă ștergerea sa regulată cu apă curată. Decolorarea mobilierului poate fi ușor prevenită prin impregnarea suprafeței. Mobilierul din material plastic este cu adevărat cel mai puțim pretențios dintre toate cele disponibile pe piață. În plus, este și foarte rezistent la intemperiile vremii.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile