Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum să organizați cel mai bine frigiderul nu numai de Crăciun

Păstrarea frigiderului în ordine poate fi o provocare pentru unii. De asemenea, puțini sunt cei care știu cum să pună corect alimentele în frigider. Dar de Crăciun? Crăciunul este o sărbătoare a abundenței și a mâncării bune, așa că frigiderele noastre sunt pline până la refuz și pierdem din vedere alimentele pe care le-am cumpărat. Dacă vreți să păstrați ordinea, este bine să aveți un fel de organizare. Vă oferim cu plăcere câteva sfaturi despre cum să faceți acest lucru.

Cum să organizați cel mai bine frigiderul nu numai de Crăciun

Amenajarea corectă a frigiderului este esențială nu numai pentru a păstra alimentele proaspete, ci și pentru a îmbunătăți organizarea și accesul ușor la alimente.

Iată câteva sfaturi pentru o organizare eficientă a frigiderului nu doar de Crăciun.:

1.      Curățați frigiderul

Înainte de a începe organizarea, scoateți toată mâncarea și scăpați de obiectele vechi, expirate și inutile. Spălați interiorul frigiderului cu apă caldă și detergent sau folosiți o soluție de apă și oțet. Oțetul neutralizează mirosurile și curăță totul perfect. Asigurați-vă că rafturile și sertarele sunt, de asemenea, bine curățate. Frigiderul trebuie să fie curat și igienic.

washing the fridge.png (897 KB)

2.      Repartizare pe zone

Regula de bază este plasarea corectă a materiilor prime pe rafturi și în compartimente. Puteți împărți frigiderul în diferite zone de temperatură. Partea de jos și partea din spate a frigiderului vor păstra cel mai mult frig, iar raftul de sus și ușa vor fi cele mai calde. Așezați alimentele în mod corespunzător în fiecare zonă, în funcție de nevoile de temperatură ale acestora. Zonele includ de obicei raftul de sus, raftul din mijloc, ușa frigiderului, raftul de jos și sertarele.  

Raftul de sus:

Depozitați mâncărurile pe care intenționați să le consumați în curând. Ouăle sau brânzeturile maturate, untul ar trebui, de asemenea, să fie plasate pe raftul de sus, deoarece nu au nevoie de o temperatură atât de scăzută ca alte produse alimentare.

Raftul din mijloc:

Așezați în centrul frigiderului produsele din carne preparate, cum ar fi jambon, salam, cârnați. Laptele, iaurtul, brânza și alte produse lactate își au locul, de asemenea, în secțiunea centrală, de preferință un raft deasupra produselor din carne. Apa, sucurile și alte băuturi pot fi, de asemenea, plasate în zona centrală sau în ușa frigiderului..

Ușa frigiderului:

Această parte a frigiderului este cea în care căldura este cea mai mare, așa că depozitați alimentele care sunt rezistente și care nu se strica la temperaturi ridicate. Acestea fiind spuse, acesta este cel mai bun loc pentru a depozita orice băuturi, sucuri și alte lichide. Ketchupul, muștarul și diverse sosuri și dressinguri își au, de asemenea, locul aici. Dacă mâncați în mod regulat ouă, spațiul din ușă este, de asemenea, potrivit pentru a le depozita.

Raftul de jos:

Pentru carnea crudă, carnea de pasăre și peștele, cea mai bună locație este partea de jos a frigiderului, deoarece este cea mai rece. Asigurați-vă că aceste alimente sunt separate corespunzător de celelalte pentru a evita contaminarea. De asemenea, puteți depozita aici alimentele în recipiente de plastic.

meat and fish in the fridge.png (1.44 MB)

Sertarele de jos:

Sertarele inferioare sunt potrivite pentru depozitarea fructelor și legumelor. Dacă este posibil, separați fructele și legumele. Acestea au procese de coacere diferite și este o idee bună să nu se interfereze între ele. Puteți rezerva un sertar pentru fructe, în special mere, fructe de pădure și struguri. Celălalt sertar este pentru legume, cum ar fi frunze de salată, morcovi, praz, țelină, ridichi și broccoli.

Ce nu are ce căuta în frigider:

  • banane, mango, ananas, pepeni și orice alte fructe exotice sau locale care sunt încă în curs de coacere
  • roșii, ardei, castraveți, dovlecei, ceapă, usturoi, vinete, ghimbir și cartofi
  • patiserie
  • Alimente durabile - miere, conserve.

3.      Alegeți produsele în funcție de nevoi

Depozitați alimentele astfel încât să fie ușor accesibile. Puneți produsele și ingredientele pe care le folosiți mai des în față, astfel încât să fie ușor vizibile și disponibile rapid.

4.      Monitorizați și verificați data de expirare

Țineți evidența sau marcați-vă alimentele cu o dată de expirare pentru a evita consumul de alimente expirate. Așezați ceea ce este nou în partea din spate a frigiderului. Depozitați ingredientele mai vechi în partea din față pentru a le consuma cât mai repede posibil. Pe măsură ce se apropie data de expirare a anumitor alimente, mutați imediat aceste produse cât mai în față posibil.

5.      Verificați în mod regulat conținutul

O dată pe săptămână sau la nevoie, verificați conținutul frigiderului și eliminați alimentele expirate și cele pe care știți că nu le veți mai folosi.

6.      Păstrați frigiderul curat

Curățați frigiderul în mod regulat, îndepărtând petele și resturile de alimente pentru a preveni transferul de mirosuri și bacterii.

7.      Păstrați alimentele în ambalaje adecvate

Folosiți recipiente de plastic cu capac, pungi și ambalaje pentru alimente pentru a preveni transferul de mirosuri între alimente.

8.      Utilizați organizatoare practice

Folosiți organizatoare, caserole de plastic, tăvi și cutii de depozitare pentru a organiza și separa mai bine diferitele categorii de alimente. Aceste produse vă vor ajuta să vă păstrați frigiderul curat, organizat și să utilizați la maximum spațiul. Recipientele pentru ouă, recipientele transparente din plastic pentru brânză, mezeluri și mâncăruri gata preparate și sertarele pentru fructe și legume sunt practice și foarte populare.

Păstrarea frigiderului organizat și ordonat este foarte importantă. În acest fel, veți consuma toate alimentele la timp și veți evita risipa inutilă. De asemenea, o organizare corectă a frigiderului vă va ajuta să păstrați alimentele proaspete mai mult timp și să preveniți riscul de transmitere a bolilor alimentare.

Să reușiți să vă păstrați frigiderul ordonat și organizat! Va tinem pumnii!

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile