TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Cum să scapi de mucegai pe perete

Alexandra Doskočilová
22.9.2022

Este important să dezinfectați mai întâi zonele afectate de mucegai cu vopsea sau spray, să înmuiați sau să ștergeți întreaga suprafață cu apă călduță. Peretele trebuie să fie îmbibat pentru a preveni răspândirea mucegaiului prin aer. Apoi ștergeți peretele din jur cu o cârpă curată, aproximativ 10 cm. Se răzuiește mucegaiul cu ajutorul unei perii grosiere. În cazul în care depozitul este mare, trebuie îndepărtat și tencuiala afectată, iar procesul trebuie repetat dacă este necesar. Dacă vă interesează mai multe sfaturi și trucuri, citiți mai departe și vă vom spune mai multe variante.

Cum să scapi de mucegai pe perete

1. Primul lucru care trebuie analizat este ce factori duc la apariția mucegaiului. Geamurile prăfuite sau petele umede de pe pereți vă pot da un indiciu. Așadar, în momentul în care apare mucegaiul, este o idee bună să aflați motivul pentru care se răspândește și să remediați problema. În caz contrar, nu vom scăpa de mucegai pe termen lung.

Cauzele apariției mucegaiului:

  1. Instalarea necorespunzătoare a ferestrelor sau ușilor
  2. Izolație incorectă sau inadecvată
  3. Aer umed în cameră
  4. Lipsa de lumină
  5. Ventilație interioară slabă
  6. Mobilier prea aproape de perete
  7. Defecte de construcție

dominic-spohr-a4RHV8XLK58-unsplash.jpg (2.41 MB)

2. Putem folosi spray-uri dezinfectante de la farmacie pentru a preveni apariția mucegaiului. Cu toate acestea, dacă alegeți această opțiune, trebuie să vă protejați întotdeauna cu ochelari de protecție, o mască de protecție și mănuși. Îndepărtarea chimică a mucegaiului este recomandată numai în cazul în care sunt afectate suprafețe mici sau medii. Pentru aceasta puteți utiliza, de exemplu, următoarele produse:

  • Savo anti-mucegai - este un dezinfectant foarte eficient, potrivit pentru tencuiala și vopsirea pereților atât în interior cât și în exterior.
  • HG pentru îndepărtarea mucegaiului

3. Dacă nu ești un fan al chimiei, mai avem patru sfaturi pentru tine:

  • Ciuperca inteligentă - o variantă organică inofensivă pentru oameni și animale, este un ciliat micoparazit care poate distruge alte ciuperci și poate face față și mucegaiurilor.
  • Bicarbonat de sodiu - folosind bicarbonat de sodiu și apă (raport 1:1) faceți o pastă, pe care o frecați pe zonele afectate, lăsați să se usuce, apoi frecați peretele cu o perie și ștergeți cu o cârpă umedă. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca măsură preventivă.
  • Grapefruit - presărați jumătate de grapefruit cu bicarbonat de sodiu sau sare de masă obișnuită pentru a curăța zona.
  • Oțet - pentru aceasta vom avea nevoie de o sticlă cu pulverizator, aplicăm oțetul pe zonele în care este prezentă mucegaiul și lăsăm timp de o oră. În cele din urmă, ștergeți pata cu apă cu săpun și lăsați-o să se usuce bine.

close-up-grapefruit-slices.jpg (2.37 MB)

La fel ca în cazul multor alte probleme, este mai bine să le prevenim cu o prevenire adecvată. Aruncați o privire la diferitele gadgeturi în lupta împotriva mucegaiului.

  • Acoperiri anti-mucegai și raclete. Acestea sunt materiale care au proprietăți specifice de izolare termică. Aceste acoperiri sunt potrivite pentru pereți perimetrali sau holuri unde se întâlnesc adesea temperaturi diferite.
  • Ventilație intensivă, nu este indicat să aveți ferestrele deschise pentru perioade lungi de timp, ideal ar fi să deschideți toate ferestrele odată de câteva ori pe zi și să ventilați intens timp de cel puțin 5 minute.
  • Măsurați umiditatea cu o stație meteo inteligentă, dacă nivelul de umiditate depășește 60%, o alertă va ajunge pe telefon, permițându-vă să luați măsuri la timp.

adrien-siami-iB3rDL7FNcI-unsplash.jpg (2.09 MB)

Sperăm că ți s-a părut util acest articol și că poți pune capăt mucegaiului odată pentru totdeauna!

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile