TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Cum vă puteți da seama că aveți deja nevoie de o saltea nouă?

Alexandra Doskočilová
28.11.2022

Sursă imagine: pixabay.com

Ați petrecut mult timp pentru a găsi salteaua perfectă și ani de zile aceasta v-a oferit confortul și comoditatea de care aveți nevoie în timpul somnului.

Dar, indiferent cât de fidel v-a servit ani de zile salteaua respectivă, vine un moment în care nu vă mai poate oferi sprijinul cu care v-ați obișnuit.

Și atunci vine momentul în care trebuie să vă luați rămas bun și să căutați o saltea nouă.

Cum vă puteți da seama că aveți deja nevoie de o saltea nouă?

Obrázek25.jpg (53 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Dar cum vă dați seama când exact aveți nevoie de o saltea nouă?

Special pentru dvs., noi, echipa Expedo, am strâns 8 dintre cele mai evidente semne care indică cu siguranță că este timpul să mergeți la cumpărături în căutarea și achiziționarea unei noi saltele.

Salteaua are o vechime de 8 ani sau mai mult

Dacă dormiți pe salteaua dvs. de mai mult de 8 sau 10 ani, nici nu vă gândiți să mai continuați să dormiți pe ea.

Spunem acest lucru deoarece, odată ce au trecut acest număr de ani, indiferent cât de bună este calitatea saltelei, durata de viață a acesteia scade și este din ce în ce mai puțin capabilă să vă ofere confortul cu care v-ați obișnuit.

Și doar pentru informare: Chiar dacă ați cumpărat salteaua cu ani în urmă cu o garanție de 20 de ani, garanția respectivă este destinată să acopere manopera și unele elemente individuale (arcuri etc.) ale produsului, dar nu și confortul general al saltelei.

Nu vă simțiți odihnit când vă treziți

Dacă vă este din ce în ce mai greu să adormiți sau dacă vă treziți des în timpul nopții și vă schimbați poziția de dormit, este posibil să aveți nevoie de o saltea nouă.

Bineînțeles că răsucirea și întoarcerea, dificultatea de a adormi se pot datora, de asemenea, unor gânduri anxioase, stresului sau altor cauze, dar dacă continuați să vă răsuciți și să vă întoarceți până la primele ore ale dimineții, salteaua dvs. nu mai este, cel mai probabil, capabilă să vă ofere confortul și suportul de care corpul dvs. are nevoie.

Obrázek26.jpg (51 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Vă treziți înțepenit și cu dureri dimineața

De-a lungul anilor și a utilizării zilnice, salteaua se depreciază treptat și își pierde din capacitatea de a asigura susținerea normală a corpului.

În acest rând de gânduri, dacă începeți să vă treziți dimineața înțepenit sau cu dureri în gât, umeri, spate sau alte părți ale corpului, cel mai probabil se datorează faptului că salteaua dvs. nu mai este la fel de confortabilă și de susținătoare ca înainte.

Sfat util: Pentru a vă asigura că vinovatul pentru durerea dvs. este o saltea veche și depreciată, întrebați-vă dacă durerea de spate, de umăr sau de gât se diminuează pe măsură ce ziua avansează.

Dacă durerile scad sau chiar dispar, până la mijlocul dimineții sau până la prânz, atunci cu siguranță aveți nevoie de o saltea nouă.

Dacă însă durerile persistă, problema poate fi de natură medicală și ar fi bine să consultați un specialist.

Obrázek27.jpg (29 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Salteaua este „surpată” și aveți senzația ca și cum ați dormi într-un hamac

Dacă observați că salteaua dvs. începe să se lase, acesta este un semn evident că este timpul să o schimbați.

Forma specifică de gaură, sau aspectul lăsat în jos, apare de obicei atunci când arcurile (bobinele) saltelei încep să slăbească sau când spuma cu memorie începe să-și piardă forma.

Sfat util: Dacă nu vă simțiți confortabil în timpul somnului sau vă treziți cu dureri în diferite părți ale corpului, verificați salteaua pentru a vedea dacă există semne de lăsare a saltelei.

Urmăriți cu atenție următoarele semne care dezvăluie acest aspect:

  • Mijlocul saltelei este lăsat în jos (dacă sunteți mai greu) sau marginile par a se fi lăsat în jos.
  • Dacă salteaua nu-și recapătă rapid forma atunci când vă dați jos din pat și puteți vedea amprenta corpului dvs. pe ea.
  • Descoperiți locuri inegale, precum bulgări sau mici proeminențe pe toată salteaua.
  • Dacă salteaua este mai înaltă pe o parte, dacă este mai moale într-un loc și mai tare în altul, dacă sunt mai multe cocoloașe undeva pe saltea etc., etc., etc.

Obrázek28.jpg (27 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Când vă ridicați, vă întindeți și vă întoarceți, salteaua scoate sunete de scârțâit

Dacă salteaua dvs. începe să scârțâie neplăcut la fiecare mișcare pe care o faceți pe ea, problema este fie în cadrul patului, fie în saltea.

De aceea, este mai bine mai întâi să verificați cadrul și dacă observați că există șuruburi slăbite, să le strângeți.

Dacă și după aceea continuați să auziți scârțâituri, înseamnă cel mai probabil că bobinele saltelei au învechit sau au început să se rupă 

În acest caz, ar fi o idee bună să începeți să căutați o saltea nouă, deoarece, chiar dacă nu observați încă semne de uzură sau de lăsare, salteaua a îmbătrânit pur și simplu și în curând nu vă va mai oferi suportul și confortul de care aveți nevoie în timpul somnului.

Dezvoltați o alergie la praf sau alergiile dvs. se agravează

În timp, mucegaiul, acarienii și ciupercile se acumulează în salteaua dvs. (indiferent cât de bine o curățați) și vă pot exacerba alergiile.

În acest rând de gânduri, dacă începeți să vă treziți cu ochii înlăcrimați, tuse, nas care curge și dureri de cap frecvente, este foarte posibil ca alergenii acumulați în salteaua veche să fie cauza.

Obrázek29.jpg (46 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Modul dvs. de viață s-a schimbat semnificativ

Motivele pot fi multe si diverse: Diferite boli, refacere post-chirurgicală, sarcină, căsătorie, creștere bruscă în greutate, pierdere severă în greutate etc., etc.

În astfel de cazuri, este posibil ca salteaua care era foarte confortabilă înainte de modificări să nu vă mai poată oferi confortul și susținerea de care aveți nevoie.

Sfat util: Dacă schimbările sunt semnificative și esențiale, dar nu sunteți încă pregătit să vă despărțiți de salteaua veche, puteți achiziționa o saltea topper pentru a o folosi ca soluție temporară.

Este bine de știut, totuși, că o saltea topper va fi de ajutor dacă problema constă în fermitatea saltelei sau în punctele de presiune.

Dar dacă salteaua dvs. veche este prea moale, chiar dacă puneți o saltea topper, aceasta nu vă va putea oferi suportul de care aveți nevoie.

Vă simțiți mai confortabil pe canapea sau pe o altă saltea

Dacă constatați că tot mai des preferați să rămâneți să dormiți pe canapea sau cândva noaptea luați perna și vă mutați într-o altă cameră, pe altă saltea, este un semn foarte clar că aveți nevoie de o saltea nouă.

Același lucru este valabil și în cazul în care constatați că dormiți mai bine și mai profund pe salteaua din camera de hotel atunci când sunteți în vacanță decât pe salteaua de acasă.

Obrázek30.jpg (49 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Cum puteți prelungi durata de viață a saltelei dvs.?

Suntem conștienți că până acum v-am vorbit despre semnele care indică faptul că este timpul să schimbați salteaua pe care dormiți.

Dar există câțiva pași pe care le puteți face pentru a prelungi puțin viața saltelei.

La urma urmei, aceste produse nu sunt deloc ieftine și dacă puteți să le mai prelungiți un pic viața, n-ar fi rău, nu-i așa?

Optați pentru un protector de saltea

Folosirea unui protector de saltea peste salteaua pe care dormiți, este una dintre cele mai simple modalități de a vă proteja salteaua de praf sau mucegai. Acesta este și motivul pentru care toți experții le recomandă.

În plus, nu puțini sunt producătorii care nu vor recunoaște garanția saltelei dacă nu ați folosit un protector pentru a o proteja.

Nu lăsați copiii să sară pe saltea

Copiilor le place să se distreze sărind pe saltea, dar acest lucru o poate deteriora mai repede decât vă așteptați.

Spuma cu memorie poate începe să se descompună sau să se aglomereze mai repede, iar arcurile (dacă aveți o saltea cu arcuri) se pot uza, slăbi și începe să se rupă.

Țineți animalele departe de pat

Suntem siguri că vă place să vă îmbrățișați câinele sau pisicuța iubite și să dormiți împreună în pat, dar animalul dvs. de companie aduce după sine praf, murdărie, insecte și uneori chiar purici.

Toate acestea, plus părul care cade de pe animal, reduc durata de viață a saltelei dvs.

Nu mâncați în pat

Mulți dintre noi au obiceiul de a ciuguli ceva în timp ce sunt în pat și se uită la televizor sau citesc o carte înainte de a adormi.

Dacă și dvs. aveți acest obicei, încercați să-l eliminați.

Spunem acest lucru deoarece, oricât de atent ați fi în timp ce mâncați, firimiturile tot cad pe lenjeria de pat și, prin urmare, pe saltea.

Iar aceasta este o invitație la dezvoltarea acarienilor și, mai rău, o invitație la apariția gândacilor de pat sau chiar ploșnițelor. Și credeți-ne, odată ce apar, nu există decât o singură salvare - o schimbare urgentă a saltelei.

Rotiți și întoarceți salteaua în mod regulat

Desigur, acest lucru este valabil doar pentru saltelele cu două fețe, deoarece cele cu o singură față au un cadru de saltea și nu le puteți întoarce.

Dar dacă aveți o saltea cu două fețe, asigurați-vă că o rotiți la 180 de grade la fiecare șase luni și că o întoarceți în funcție de sezon.

Acest lucru va preveni riscul ca salteaua să se lase mai devreme și să aibă urme de corp în locurile în care vă întindeți de obicei.

Obrázek31.jpg (40 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Curățați și aspirați salteaua în mod regulat

Pentru a proteja salteaua pentru o perioadă mai mare de timp împotriva apariției mucegaiului, acarienilor și prafului, curățați-l profund cel puțin o dată sau de două ori pe lună.

Îndepărtați praful, împrospătați salteaua cu o perie și detergent, iar dacă observați pete pe ea, curățați-le imediat cu detergenți adecvați.

De asemenea, este o idee bună să o scoateți la soare de cel puțin două ori pe an pentru a o aerisi.

Alegeți cadrul potrivit pentru salteaua dvs.

Saltelele au nevoie de un cadru (bază) pe care să fie așezate pentru a oferi confortul și suportul de care aveți nevoie.

În această ordine de idei, înainte de a cumpăra o saltea, ar trebui să vă asigurați că alegeți un cadru care nu numai că se potrivește dimensiunilor dormitorului și saltelei, dar care este suficient de stabil pentru a vă susține greutatea și pentru a preveni lăsarea saltelei.

Obrázek32.jpg (41 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Când vă mutați, înfășurați întotdeauna salteaua bine

Dacă vă mutați într-o locuință nouă, înfășurați întotdeauna salteaua bine în plastic înainte de a o muta.

Vă dăm acest sfat pentru că în timpul mutării salteaua se poate prăfui, murdări și se poate umple de tot felul de impurități care pot deveni un teren propice pentru acarieni și mucegai.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile