Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

De ce masa de sufragerie este un element obligatoriu din interiorul fiecărui living?

Livingul sau camera de zi este una dintre cele mai importante încăperi din orice locuință. Este locul în care noi toți (chiar și dvs., recunoașteți) ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Este locul în care ne adunăm cu cei dragi, ne uităm la televizor, ne distrăm cu prietenii și ne relaxăm. Tot acolo-i primim pe toți oaspeții care trec pragul locuinței noastre pentru prima dată.

De ce masa de sufragerie este un element obligatoriu din interiorul fiecărui living?

Așadar, este logic să ne străduim să mobilăm livingul astfel încât să fie nu numai elegant, ci și confortabil, convenabil și funcțional.

Și iată că aici apar întrebările pe care și le pun destul de mulți oameni care acum încep să amenajeze această cameră, și anume, este masa de cafea din camera de zi într-adevăr un element indispensabil sau oare este un element care aparține trecutului?

Pentru a oferi un răspuns coerent acestei și altor întrebări, am creat articolul acesta, așadar dacă vă interesează să aflați mai multe despre funcția meselor pentru sufragerie și cum puteți face alegerea corectă,  pur și simplu - citiți în continuare.

gold cofee table.jpg (64 KB)

Importanța meselor pentru sufragerie și de ce fiecare living are nevoie de una?

Imaginați-vă următoarele. Ați terminat de mobilat camera de zi. Ați ales culorile potrivite pentru pereți, ați găsit cea mai confortabilă canapea și ați completat camera cu mobilier frumos, elegant și asortat. Dar ați decis că nu aveți nevoie de mese pentru living, deoarece credeți că acestea fac ca sufrageria să arate dezordonată sau supra-aglomerată.

Acum imaginați-vă că intrați în camera dvs. minunat mobilată și vă uitați în jur. Oare nu cumva lipsește ceva? Suntem 100% convinși, că din clipa în care pășiți peste pragul livingului veți simți că încăperii parcă-i lipsește ceva.

Iar atunci când vă așezați pe canapea, vă veți da seama clar că nu aveți unde să puneți ceașca de cafea, telecomanda sau cartea pe care o citiți în acel moment. Nu este prea plăcut nu-i așa?

glass cofee table.jpg (42 KB)

Mesele de sufragerie sau măsuțele de cafea sunt acele mici piese de mobilier care conferă unei încăperi „finalitatea” de care are nevoie. Ele sunt protagoniștii care, plasați la locul potrivit, pot fi atât punctul central al camerei, cât și elementul complementar perfect fără de care camera ar părea plictisitoare și lipsită de personalitate.

De aceea, o masă pentru sufragerie este o necesitate pentru orice living. Dacă nu este prezentă în cameră, nu numai că nu veți putea profita de numeroasele sale funcționalități, dar veți avea mereu senzația că vă lipsește elementul care unește, care adaugă o notă finală aspectului camerei de zi.

Cum alegeți măsuța de cafea pentru livingul dvs.?

Unitate și armonie

Primul aspect de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o măsuță de cafea este cât de bine se potrivesc și armonizează materialul, forma, culoarea și dimensiunea acesteia cu celelalte piese de mobilier din living.

Acestea sunt niște criterii foarte importante, deoarece estetica este o necesitate pentru această piesă de mobilier și este important ca ea să se integreze perfect în încăpere.

De aceea trebuie să vă asigurați că masa pe care tocmai ați cumpărat-o sau pe care intenționați s-o achiziționați de la magazinul dvs. preferat de mobilă online se potrivește perfect în încăperea în care o veți amplasa, astfel încât să creeze o adevărată armonie și să fie un element ce unește tot mobilierul din încăpere.

De exemplu, dacă stilul livingului dvs. este clasic, mesele pentru living care se potrivesc cel mai bine cu acesta sunt modelele realizate din lemn masiv, care adaugă și mai mult stil și un iz de lux.

Dacă interiorul livingului dvs. este mai modern, atunci o masă din metal, o masă din PAL cu un design și o culoare interesantă sau o masă din sticlă s-ar potrivi perfect.

Sau, dacă v-ați orientat spre un stil mai minimalist, mesele din sticlă sunt o soluție fantastică pentru a „ușura” estetica generală a locuinței.

Iar dacă sunteți unul dintre acei fani ai stilurilor mai neconvenționale de mobilier boho, de exemplu, o masă din rattan, răchită sau cu motive etnice s-ar potrivi perfect cu restul mobilierului din cameră.

wooden cofee table.jpg (183 KB)

Spațiu, forme și dimensiuni

Al doilea aspect de care trebuie să țineți seama este spațiul de care dispuneți.

Pentru a vă putea mișca și a vă simți confortabil, trebuie să vă asigurați că există un spațiu liber - de cel puțin 60 cm între măsuța de cafea și restul mobilierului din camera de zi.

În ceea ce privește înălțimea mesei, este important de știut că aceasta depinde de locul la care intenționați să poziționați această mică piesă de mobilier.

De exemplu, dacă ideea dvs. este ca măsuța de cafea să se afle în centrul camerei și în fața canapelei, atunci înălțimea acesteia trebuie să fie cu unul sau doi centimetri mai mică decât înălțimea pernelor canapelei.

Dacă aveți de gând s-o poziționați pe părțile laterale ale canapelei sau între două fotolii, spre exemplu, este mai bine ca masa să fie mai mică și puțin mai înaltă (cu unul sau doi centimetri mai joasă decât cotierele canapelei).

rstical coffee table.jpg (403 KB)

Cât despre forma măsuței de cafea, aceasta este de obicei "setată" de canapeaua în fața căreia va fi așezată masa respectivă.

Altfel spus, dacă aveți canapeaua liniară și cu forme rotunjite, o măsuță de cafea elegantă, de formă pătrată sau dreptunghiulară, va oferi echilibru și armonie încăperii.

Dacă aveți colțar sau dacă livingul dvs. este o cameră de trecere (locuințele stil vagon), atunci mesele rotunde, eliptice sau dreptunghiulare din sticlă sau din PAL sunt o alegere foarte bună.

Dacă aveți mai mult spațiu și ați optat pentru o canapea în formă de U, mai multe măsuțe de diferite înălțimi din PAL, sticlă, metal sau o combinație de mai multe materiale vor arăta foarte sofisticat.

Pentru spațiile mai mici și, prin urmare, pentru canapele liniare sau mobilierul de tip lounge, sunt foarte potrivite mesele multifuncționale cu sertare în care se pot depozita obiecte mici.

Și un ultim ceva.  Dacă ați optat pentru o canapea extensibilă pe care intenționați să dormiți în mod regulat, atunci poate este bine să luați în considerare achiziția unei mese din sticlă sau din PAL cu rotițe, pe care o veți putea muta ușor atunci când extindeți canapeaua.

metal coffee table.jpg (352 KB)

Practicitate și funcționalitate

Există o varietate foarte mare de forme și modele de măsuțe de cafea și mese potrivite pentru sufragerie pe piață, dar dacă doriți cu adevărat ca masa pe care o veți pune în living să fie perfectă, este o idee bună să vă gândiți bine la ce o veți folosi și dacă se va potrivi nevoilor dvs. personale.

În această ordine de idei, dacă livingul dvs. este mic și aveți nevoie de o masă, dar și de spațiu de depozitare suplimentar, mobilierul pentru living mic cu sertare suplimentare este foarte popular momentan.

Dacă spațiul nu este o problemă și doriți ca masa să devină punctul central al camerei, seturile de mese mici care se pliază unul în celălalt sunt o alegere foarte bună.

Acest tip de mobilier mic este foarte potrivit pentru canapelele mai mari, deoarece, atunci când aveți musafiri, este suficient să așezați mesele una lângă alta și astfel veți avea mult spațiu pentru cafea și băuturi.

În cazul în care doriți să optimizați maxim spațiul, măsuțele de cafea modulare sunt un accesoriu suplimentar excelent. Principalul lor avantaj este că le puteți folosi ca mese de cafea, iar atunci când aveți musafiri, le puteți transforma, ridicându-le și transformându-le într-o masă confortabilă de luat masa, în doar câteva minute.

rustical coffee table 2.jpg (75 KB)

Culori și stil

Pentru a vă bucura de o armonie perfectă în cameră, culoarea și stilul măsuței de cafea nu trebuie să fie absolut identice. Spunem acest lucru pentru că, dacă alegeți masa în funcție de culoarea și stilul canapelei sau al restului mobilierului, camera va arăta plictisitoare și lipsită de personalitate.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, atunci când alegeți o masă, este o idee bună să urmați regula conform căreia masa de cafea nu trebuie să urmeze, ci să completeze aspectul canapelei.

Altfel spus, dacă colțarul sau canapeaua dvs. sunt în nuanțe neutre, puteți opta fără probleme pentru o măsuță într-o culoare aprinsă, spre exemplu - lime, portocaliu, roșu sau o combinație de mai multe culori.

Pe de altă parte, dacă optați pentru o culoare excentrică a canapelei, atunci este mai bine să alegeți culori mai neutre sau naturale (primare) pentru măsuță.

modern coffee table.jpg (485 KB)

În afară de culoarea canapelei, trebuie să luați în considerare și culorile celorlalte piese de mobilier din cameră. Asigurați-vă că și culoarea măsuței de cafea se potrivește bine cu acestea, astfel încât să se întâmple "magia" și să vă bucurați de armonia perfectă în livingul dvs.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile