Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Ghid util pentru alegerea vitrinelor pentru living

Colecționați diverse obiecte, cărți sau alte lucruri prețioase de care sunteți mândru și despre care doriți ca toți cei care intră în living să se bucure.

De aceea, cauți vitrina potrivită, dar varietatea acestui tip de mobilier este atât de mare în acest moment încât nu sunteți sigur că veți reuși să faceți alegerea potrivită.

Ghid util pentru alegerea vitrinelor pentru living

Stați liniștiți. Cu ghidul pentru alegerea vitrinelor pentru living, pe care l-am creat, vă veți descurca de minune.

Idei și sfaturi pentru alegerea de vitrine pentru living

Începeți prin a determina spațiul

Știm că începem cu acest aspect de fiecare dată, dar adevărul este că, dacă nu țineți cont de spațiu, riscați să vă mulțumiți cu o vitrină care ar putea sfârși prin a fi ori prea mare, ori prea mică.

De aceea, este important ca înainte să faceți orice pas de achiziție, să decideți unde doriți să plasați vitrina și să măsurați spațiul liber pe care-l aveți la dispoziție. Astfel veți ști clar ce dimensiune de mobilier se va potrivi cel mai bine în cameră și veți restrânge căutarea.

Obrázek2.jpg (86 KB)

Alegeți modelul și forma potrivite

Aceste două caracteristici depind atât de spațiul de care dispuneți în living, cât și de destinația vitrinei.

 

Vitrine în colț

În cazul în care livingul dvs. este de dimensiuni mici, nu este o idee rea să luați în considerare achiziția unei vitrine în colț, pentru perete. Spunem acest lucru deoarece acest tip de vitrine nu ocupă mult spațiu, iar atunci când sunt amplasate într-un colț arată foarte bine.

În plus, majoritatea modelelor de vitrine în colț au o formă semicirculară și adaugă un feeling de finisare a interiorului.

 

Vitrine dreptunghiulare cu picioare

Modelele dreptunghiulare cu două uși sunt o alegere excelentă dacă dispuneți de un spațiu mai mare sau dacă doriți să vă expuneți vesela frumoasă, argintăria de moștenire, cărțile și obiectele valoroase de o valoare mai mare.

Obrázek3.jpg (30 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

 

Vitrine orizontale montate pe perete 

Acest tip de vitrine sunt, de asemenea, potrivite pentru camerele de zi mai mici și sunt o alegere destul de bună dacă doriți să expuneți în ele obiecte prețioase și opere de artă, precum și mici amintiri preferate pe care le aduceți din locurile în care călătoriți.

Vitrinele verticale montate pe perete, cum ar fi cele de colț, nu ocupă spațiu pe podea și, plasate în locul potrivit, pot deveni cu succes punctul central al unei camere de zi.

 

Vitrine cu rafturi rotative

Dacă doriți să aduceți un pic mai mult eclectism și stil în livingul dvs., puteți lua în considerare achiziționarea de vitrine cu rafturi rotative. Acest tip de mobilier este foarte potrivit pentru depozitarea și expunerea produselor realizate de designeri sau a obiectelor valoroase și rare de valoare mai mare.

 

Vitrine cu iluminare LED

Acestea sunt un tip relativ nou de vitrine care câștigă o popularitate serioasă în rândul utilizatorilor, deoarece rafturile lor sunt dotate cu lumini LED, iar acest lucru conferă obiectelor care sunt plasate pe acestea un aspect și mai impresionant și mai atrăgător pentru ochi.

În plus, în ceea ce privește forma și designul, acest tip de mobilier este extrem de versatil și puteți găsi cu ușurință modelul potrivit care se va înscrie în interiorul livingului dvs.

Obrázek4.jpg (68 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Vitrină deschisă sau închisă

În comerț puteți găsi atât vitrine deschise, cât și vitrine închise, iar ambele tipuri au avantajele și, bineînțeles, dezavantajele lor.

Modelele de vitrine deschise, de exemplu, oferă un acces foarte rapid și ușor la toate obiectele pe care le puneți în acestea, ceea ce este foarte util dacă le scoateți frecvent din vitrină. Pe de altă parte, însă, va trebui să curățați zilnic praful atât de pe vitrină, cât și de pe obiectele care sunt expuse în aceasta.

După părerea noastră, modelele de vitrine cu ușă de sticlă închisă sunt cea mai bună alegere, deoarece nu numai că protejează obiectele de acumularea de praf, dar le protejează și de spargere.

Alegeți cu atenție materialul

Există numeroase materiale folosite pentru realizarea vitrinelor moderne, dar dacă ar trebui să enumerăm cele mai căutate dintre ele, am menționa: lemn, sticlă, metal, PAL melaminat sau MDF.

Obrázek5.jpg (50 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

 

Lemn

Lemnul este un material clasic, tradițional pentru realizarea vitrinelor pentru living. Acest material este foarte durabil, elegant, iar mobilierul realizat din el adaugă o notă de lux și clasă oricărei încăperi. Principalul dezavantaj al mobilierului realizat din lemn natural este prețul mult mai mare în comparație cu mobilierul realizat din alte tipuri de materiale.

În plus, vitrinele din lemn natural sunt destul de grele și, să recunoaștem, deși le puteți găsi într-o varietate de forme, dimensiuni și modele, acestea sunt potrivite în principal pentru sufragerii în stil clasic, vintage sau rustic.

Obrázek6.png (468 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Sticlă

Vitrinele din sticlă călită (temperată) sunt elementul suplimentar ideal pentru orice living amenajat în stil modern, contemporan sau art deco. Vitrinele din sticlă sunt într-adevăr foarte elegante, dau un sentiment de lumină și mai mult aer în încăperi și extind vizual spațiul.

 

Metal

Modelele cu construcție din metal sunt o alegere foarte bună pentru camerele de zi proiectate în stil industrial, high-tech sau minimalist. Vitrinele din metal sunt vopsite cu pulberi, completate cu elemente elegante și dau un aspect foarte sofisticat și modern sufrageriei.

 

PAL melaminat sau MDF

Vitrinele din PAL melaminat sau MDF sunt extrem de populare în momentul de față și nu fără motiv. Acestea sunt materiale care se prelucrează mult mai rapid și mai ușor, permițând producătorilor să ofere o gamă largă de modele, culori, stiluri și modele de vitrine.

În plus, prețurile mobilierului fabricat din PAL melaminat sunt mult mai accesibile în comparație cu prețurile vitrinelor din lemn natural.

Nu trebuie subestimat faptul că, deși nu au o durabilitate la fel de mare ca mobilierul din lemn masiv, vitrinele din PAL melaminat vă pot servi bine cel puțin 5 - 10 ani și vă puteți recupera de multe ori investiția făcută în urma achiziționării lor.

Obrázek7.jpg (78 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Alegeți un stil care se potrivește cu interiorul livingului

Dacă sunteți un fan al mobilierului în stil clasic, o alegere bună pentru sufrageria dvs. ar fi vitrinele clasice dreptunghiulare din lemn masiv în culori naturale, completate cu elemente decorative. Astfel de modele de vitrine arată foarte luxos și scump și sunt mobilier care nu se demodează niciodată.

Pentru camerele de zi moderne, vitrinele de montat pe perete dreptunghiulare, precum și cele din sticlă călită sunt foarte potrivite. Acest tip de vitrine, așa cum am menționat puțin mai devreme, dau un feeling de aer și libertate încăperii și atrag privirea tuturor celor care trec pragul sufrageriei.

Vitrinele din PAL melaminat sau MDF se potrivesc perfect tuturor stilurilor, deoarece sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, culori și modele. Acestea sunt o alegere foarte bună pentru camerele de zi mobilate în stil clasic, vintage sau rustic, precum și pentru camerele de zi în stil minimalist, scandinav, art deco și chiar industrial.

Obrázek8.jpg (64 KB)

Sursă imagine: pixabay.com

Modelele de vitrine cu construcție metalică, așa cum am menționat deja, merg perfect cu interioarele proiectate în stil minimalist, industrial și hi-tech.

Sunteți acum gata să alegeți vitrina perfectă pentru camera de zi.

Iar dacă doriți să economisiți și mai mult timp și să găsiți vitrina pe care o căutați, puteți arunca o privire pe oferta noastră, pe care o veți găsi pe paginile magazinului online expedo.ro.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile