TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Idei de amenajare pentru camera copilului: pentru fete

Markéta Etrychová
14.2.2022

Dotarea camerei fetei dvs. ar trebui să fie o experiență palpitantă și distractivă. Însă, practic, un procent destul de mare din părinți spun cu mâna pe inimă că în dorința lor de a decora o cameră frumoasă, confortabilă și mai presus de toate funcțională, pentru copilul lor, au avut mai multe bătăi de cap și numeroase provocări.Dacă și dvs. sunteți părinți ai unei fete și în momentul de față căutați idei de decorare și design pentru camera prințesei dvs., vă ajutăm noi cu câteva ponturi utile.

Idei de amenajare pentru camera copilului: pentru fete

Idei de design și proiectare pentru camera copilului: pentru fete

Începeți prin a alege culoarea

Credeți că alegerea culorii pentru camera fetei este ceva ușor, deoarece poate fi una singură - anume roz? Dacă într-adevăr gândiți așa, vă sfătuim imediat să vă scoateți această idee din cap.

 Da, rozul este culoarea clasică, care de zeci de ani este aleasă pentru fete, dar adevărul este că nu este pe placul tuturor domnișoarelor. De aceea vă sfătuim să incorporați rozul ca un accent, dar să optați pentru culori mai moderne și mai vii precum mentă, turcoaz, gri, coral sau galben ca culori principale în cameră.

Menta este o culoare calmantă, rece și neutră, și care se completează perfect nu doar cu diferite decorațiuni, ci și cu mobilier de culoare închisă sau deschisă.

girls playin with toy.jpg (61 KB)

Turcoazul este o culoare care se potrivește cu numeroase opțiuni și merge la fel de bine cu nuanțele vii, aprinse precum galbenul și roșu, dar și cu nuanțele elegante pastelate.

 Coralul redă vitalitate și bucurie oricărei încăperi și îl puteți combina cu portocaliu aprins, cu gri neutru sau cu roz tandru.

 Galbenul cu toate nuanțele sale este o culoare, potrivită pentru camera copiilor, nu doar pentru fete ci și pentru băieți. Această culoare atrage lumina, energizează și-i ajută pe copii să se concentreze pe lecții.

 Culoarea gri este una dintre cele mai moderne culori pentru camerele fetelor. Această culoare are efect calmant, este în armonie perfectă cu orice culoare de mobilă sau decorațiune din cameră. În plus, merge foarte bine cu alb, albastru, roz.

childroom for teenager.jpg (52 KB)

Alegeți mobila în funcție de vârsta domnișoarei.

 Amenajând camera de copii pentru fată, este important să luați în calcul vârsta domnișoarei tinere. Spunem acest lucru, deoarece nevoile unui bebeluș sau a unui copil de 2-3 ani diferă de cele ale copiilor care încep să meargă la școală sau chiar de cele ale adolescenților.

 Spre exemplu, dacă doriți să amenajați o cameră pentru un copil mic, este bine să vă concentrați asupra patului confortabil și disponibilitatea unui spațiu generos de joacă.

 Dar dacă amenajați camera unei eleve, atunci va trebui să luați în calcul locul de dormit, de învățat cu mai multe rafturi pentru manuale și cărți.

 Fata adolescentă, pe de altă parte, are nevoie de mobilă care-i reflectă individualitatea și vă sfătuim s-o lăsați să-și aleagă singură mobila. Nu vrem să spunem altceva decât să nu vă puneți în calea ei și ideilor ei de design al propriei camere.

 laing girsl.jpg (47 KB)

Investiți în mobilă multifuncțională, cu spațiu de depozitare

 Este adevărat că și băieții au nevoie de destul loc de depozitare, dar necesarul lor de spațiu este mult mai mic decât pentru fete. De aceea nu veți greși dacă investiți în mobilă multifuncțională pentru camera fetei.

 În momentul de față sunt foarte moderne paturile cu sertare dedesubt, piesele multifuncționale de mobilă care unesc garderoba cu rafturile pentru cărți, precum și seturile pentru camera de copii.

Optați pentru decorațiuni elegante și rafinate

 Spre diferență de băieți, fetelor le place camerele lor să semene cu cele pe care le văd pe Instagram sau în revistele de lux.

 De aceea, țineți pasul cu tendințele moderne din designul camerei fetei. Puneți o carpetă sau un covor pufos pe podea, patul acoperiți-l cu o cuvertură la fel de pufoasă în culori fresh, iar pentru ferestre, optați pentru perdele în culori vii și distractive.

 Pe unul dintre pereți lipiți un autocolant mare de perete, pe celălalt perete puneți un colaj cu poze de familie preferate sau cu posterele actorilor, cântăreților sau eroilor din filme care-i plac fetei dvs.

 139060.jpg (141 KB)

Dacă aveți mai mult loc în camera copiilor, nu o să greșiți dacă puneți un scaun balansoar confortabil sau un puf moale pentru ca micuța domnișoară să poată sta confortabil în timp ce se joaca.

 Este o idee formidabilă să puneți un cort mic în colțul din cameră dedicat jocurilor, în care mica prințesă să se poată odihni sau să se poată distra cu prietenii.

 Finalizați decorațiunile cu câteva coșuri împletite pentru jucării, un candelabru elegant pe tavan și cel puțin o noptieră care noaptea să lumineze discret, astfel încât fiica dvs. să adoarmă repede și nestingherită de nimic.

small boy watch TV.jpg (51 KB)

Aliniați stilul camerei fetei cu stilul general al locuinței

 Iată un aspect pe care mulți părinți îl ratează. Și nu trebuie ratat. De aceea, vă sfătuim ca indiferent ce culori și design ați ales pentru camera copilei, mobila cu care amenajați camera fetei să fie în spiritul designului interior al întregii locuințe.

 Spre exemplu, dacă ați optat pentru stilul scandinav, mobila din camera fetei trebuie să fie și ele în același stil. Dacă stilul restului încăperilor este vintage, atunci și mobila prezentă în camera copiilor trebuie să fie și ea vintage. Și așa mai departe, și așa mai departe, înțelegeți ideea noastră.

 Acest sfat vi-l dăm, deoarece în cazul în care camera copilului este decorată în alt stil, se va crea o disonanță foarte neplăcută în interiorul întregii locuințe și cu siguranță acest lucru o să vă deranjeze. Spunem din experiență personală.

 

4 sfaturi suplimentare care vă vor fi de folos

Mai puțin este mereu mai mult

Nu o să greșiți dacă atunci când amenajați camera fetei, optați pentru un minim de mobilă și decorațiuni mai simple. Încercați să nu îngrămădiți camera cu mobilă.

 Astfel, pe de o parte, veți face fata fericită, deoarece va avea mai mult loc de joacă, dar pe de altă parte, când crește o să vă fie mai ușor să actualizați camera ei adăugând alte piese de mobilier.

Utilizați tot spațiul disponibil

 Indiferent dacă amenajați o cameră micuță sau una mai spațioasă, folosiți cât mai bine spațiul liber.

 În acest rând de gânduri, o alegere bună pentru camera fetelor, sunt paturile suprapuse sau seturile la care unul dintre paturi este mai ridicat, iar sub acesta este colțul de lectură și învățat. Acest tip de paturi nu ocupă din spațiul de podea și în camera fetei rămâne destul loc pentru un colț de joacă și divertisment.

 girl with doll.jpg (49 KB)

Respectați dorințele copiilor

 Este bine ca înainte să începeți să strângeți idei despre interiorul camerei, s-o întrebați mai întâi pe fată - cum își imaginează ea camera.

 Astfel veți avea o viziune mai clară dacă visează la o cameră de prințesă cu pat cu baldachin, o noptieră vintage cu oglindă și decorațiune de stele strălucitoare și unicorni, sau preferă ceva mai simplu și unisex. Poate visează la o cameră cu pat în forma unei scoici, o mașină sau o rachetă spațială?

 Încercați să aflați și preferințele ei vizavi de culori, ce-și dorește să fie în camera ei.

 Ascultați și respectați dorințele, dar nu și mot a mot

 Ascultați, dar totuși nu vă grăbiți să îndepliniți dorințele tinerei domnișoare mot a mot, literal. Deoarece copiii își schimbă preferințele și dorințele odată la câteva luni și dacă decideți că pictați toată camera roz sau mov, în stilul “prințesă”, este absolut posibil ca doar într-o lună, fata să vă spună că nu-i mai place așa.

 De aceea, stați jos, ascultați-o pe buburuza dvs. - cum își imaginează că vrea să arate camera ei, după aceea, optați pentru ceva mai neutral. Iar ca să fie domnișoara mulțumită, pur și simplu, adăugați câteva elemente în decorarea camerei care fac parte din subiectul preferat sau culorile preferate (în momentul de față cel puțin).

children room.jpg (61 KB)

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile