TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Lemn masiv, laminat sau furnir: Avantaje și dezavantaje

Mobilier din laminat, lemn masiv sau furnir? Ești ezitant cu privire la ce material să folosești atunci când alegi mobilierul nou? Iată o prezentare simplă a materialelor, inclusiv avantajele și dezavantajele acestora. Faceți cunoștință cu lemnul masiv, laminatul și furnirul, cu noi. Apoi, alegerea unei noi comode sau a unui nou dulap va fi floare la ureche.

Lemn masiv, laminat sau furnir: Avantaje și dezavantaje

Masiv

Lemnul excelează prin rezistență, durabilitate și proprietăți tehnice excelente. În general, lemnul poate fi împărțit în lemn de esență moale și lemn de esență tare. Lemnul de esență moale este ușor de prelucrat și, în majoritatea cazurilor, provine din conifere. Excepție fac, de exemplu, teii sau sălciile, care sunt clasificate ca lemn de conifere. În timp ce lemnul de esență tare se obține în principal din foioase, cum ar fi stejarul, fagul, dar și din coniferele de brad Douglas.

Obrázek2.jpg (87 KB)

Mobilierul din lemn masiv rezistă la tendințe și este o investiție pentru mai mulți ani. Unii ar putea fi descurajați de prețul de achiziție mai mare, dar sunt răsplătiți de calitate. Mobilierul din lemn masiv durează generații întregi. Este ușor de întreținut, iar orice defecte de frumusețe sunt ușor de șlefuit și refăcut. Granulația lemnului de-a lungul anilor și parfumul tipic conferă mobilierului din lemn o atmosferă unică.
Paturile solide sunt populare, dar și mobilierul pentru sufragerie sau dulapurile spațioase. Piesele solide sunt excelente pentru apartamentele sau cabanele elegante. Decorațiunile din lemn masiv sau piesele mai mici, cum ar fi rafturile sau scaunele, sunt, de asemenea, populare.

Lamino


LTD sau laminatul este un material ideal nu numai pentru producția de mobilier. Astăzi, este una dintre cele mai utilizate baze pentru producția de dulapuri, seturile de living sau mobilier de sufragerie. Practic, este o placă de diferite grosimi, a cărei bază este un panou aglomerat cu o placă superioară. Stratul de suprafață din rășină și hârtie decorativă este rezistent la umiditate pe termen scurt și ușor de curățat. Mobilierul laminat este disponibil într-o multitudine de culori și decoruri naturale

Obrázek3.jpg (77 KB)

 

Avantajul mobilierului laminat este, fără îndoială, prețul scăzut de achiziție. Cu toate acestea, plăcile laminate nu sunt la fel de durabile ca lemnul masiv. Dacă este deteriorat, laminatul nu poate fi reparat prin șlefuire. Culorile și formele moderne sunt ușor de combinat și de întreținut. Piața oferă mobilier în varianta lucioasă, dar și semilucioasă sau mată. Nu se recomandă ca mobilierul laminat să fie dezasamblat și stivuit de mai multe ori. Se pot produce deteriorări ireversibile sau "deformări".
Tot mobilierul este fabricat din laminat. De asemenea, servește ca bază pentru canapele sau paturi tapițate. Nu vă fie frică de mobilier laminat, dar alegeți bine. Marginile trebuie să fie prevăzute cu margini speciale din ABS sau melamină.

Furnir


Furnirul poate fi specificat ca o felie subțire de lemn cu o grosime de 0,3 mm - 6 mm. Este cel mai frecvent utilizat pentru producția de placaj sau de suprafețe de mobilier. Este un finisaj decorativ pentru finisarea altor materiale, cum ar fi lemnul masiv sau laminat. Furnirul este fabricat din toate tipurile de lemn, tropical și local.

Obrázek4.jpg (85 KB)

Mobilierul cu finisaj furnir este ușor de întreținut. Vă recomandăm să folosiți aceleași produse ca și pentru laminat. Nu utilizați detergenți cu alcool. Nu expuneți furnirul la lumina directă a soarelui sau la fluctuații de temperatură.

Furnirul este utilizat în producția de mese de cafea, mese de sufragerie sau rafturi. Adesea în combinație cu laminat, metal, plastic sau sticlă. În cazul mobilierului furnir, puteți aprecia textura unică a lemnului cu anii vizibili.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile