Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Lichior de casă ca un cadou de Crăciun

Se apropie Crăciunul și, odată cu el, gândul la cadouri pentru cei dragi. Nu degeaba spunem că un cadou făcut de noi înșine ne va face cei mai fericiți. Haideți să preparăm un lichior de ouă de casă, care este excelent ca și cadou de Crăciun, dar poate fi folosit și la prepararea dulciurilor.

Lichior de casă ca un cadou de Crăciun

Lichior de ouă

Lichiorul de ouă este servit în mod tradițional în perioada Crăciunului. Se servește răcit, dar poate fi adăugat și în băuturi calde, cum ar fi cafeaua algeriană. Este, de asemenea, folosit la prepararea dulciurilor (albușuri).

Timp de pregătire: 40 minute

Cantitate: 1 litru

Ingrediente:

  • 250 ml lapte condensat neîndulcit
  • 250 ml lapte integral
  • 250 ml frișcă (33%)
  • 1 buc păstaie de vanilie
  • 250 g zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • 200-300 ml rom (după gust)

Procedura:

Bateți gălbenușurile și zahărul cu un tel până când devin deschise la culoare și pufoase. Apoi se adaugă laptele, frișca, laptele condensat și semințele de vanilie.

Se toarnă amestecul într-o cratiță și se aduce încet la fierbere, amestecând constant. Când ajunge la o grosime asemănătoare cu cea a unei budinci mai subțiri, se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească.

La final, se amestecă cu rom după gust. Se toarnă lichiorul finit în sticle, în care se lasă să se răcească lichiorul de ouă.

Pentru un aspect mai festiv, sticla poate fi decorată cu o fundă decorativă, un semn de dăruire și o ramură de molid. Lichiorul preparat în acest fel va rezista până la o lună în frigider, dar de obicei dispare mult mai repede.

Sfaturi:

Ce trebuie făcut dacă lichiorul este prea gros după răcire? Trebuie doar să adăugați mai mult rom pentru a rezolva problema.

eggnog in glasses.jpg (243 KB)

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile