Lichior de casă ca un cadou de Crăciun
Lichior de ouă
Lichiorul de ouă este servit în mod tradițional în perioada Crăciunului. Se servește răcit, dar poate fi adăugat și în băuturi calde, cum ar fi cafeaua algeriană. Este, de asemenea, folosit la prepararea dulciurilor (albușuri).
Timp de pregătire: 40 minute
Cantitate: 1 litru
Ingrediente:
- 250 ml lapte condensat neîndulcit
- 250 ml lapte integral
- 250 ml frișcă (33%)
- 1 buc păstaie de vanilie
- 250 g zahăr
- 5 gălbenușuri
- 200-300 ml rom (după gust)
Procedura:
Bateți gălbenușurile și zahărul cu un tel până când devin deschise la culoare și pufoase. Apoi se adaugă laptele, frișca, laptele condensat și semințele de vanilie.
Se toarnă amestecul într-o cratiță și se aduce încet la fierbere, amestecând constant. Când ajunge la o grosime asemănătoare cu cea a unei budinci mai subțiri, se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească.
La final, se amestecă cu rom după gust. Se toarnă lichiorul finit în sticle, în care se lasă să se răcească lichiorul de ouă.
Pentru un aspect mai festiv, sticla poate fi decorată cu o fundă decorativă, un semn de dăruire și o ramură de molid. Lichiorul preparat în acest fel va rezista până la o lună în frigider, dar de obicei dispare mult mai repede.
Sfaturi:
Ce trebuie făcut dacă lichiorul este prea gros după răcire? Trebuie doar să adăugați mai mult rom pentru a rezolva problema.
Nu există încă comentarii pentru acest articol