TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Scaun de birou sau de gaming - sfaturi și recomandări

Alexandra Doskočilová
6.3.2023

Masă pentru calculator CODE X

Dacă urmează să cumpărați un scaun pentru serviciu sau de gaming confortabil, cel mai probabil ați văzut că pe piață se oferă două feluri principale de scaune: De birou sau de gaming.

Și dacă nu prea cunoașteți particularitățile tipurilor, este posibil să vă gândiți că nu prea este diferență între scaunul de birou sau de gaming.

 

Scaun de birou sau de gaming - sfaturi și recomandări

Deoarece și unul, și celălalt sunt ergonomice, par a fi la fel de comode și componentele folosite pentru realizarea lor sunt destul de similare.

Însă, adevărul este foarte diferit. Da, ambele sunt scaune dar destinația lor este diferită și oferă confort diferit.

Prin ce se deosebesc scaunele de birou de cele de gaming?

Scaunele de gaming sunt concepute pentru a oferi confort gamerilor pasionați în timpul orelor lungi de joc. Adică, sunt concepute în primul rând pentru relaxare, jocuri și divertisment.

 

Pe de altă parte, scaunele de birou sunt proiectate pentru mediul de lucru și sunt destinate persoanelor care petrec toată ziua în fața calculatorului, dar nu pentru a se juca sau relaxa, ci pentru a lucra.

Obrázek1.jpg (48 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Avantajele și dezavantajele scaunelor de birou

Unul dintre principalele avantaje ale scaunelor de birou este că acestea „au grijă” de sănătatea dvs. Sunt dotate cu un suport lombar bun, cotiere confortabile și o tetieră înaltă și au grijă de postura dvs.

Aceste caracteristici reduc riscurile de tulburări sau chiar afecțiuni musculo-scheletice care ar putea apărea ca urmare a petrecerii într-o singură poziție a unei perioade mai lungi de timp.

Majoritatea modelelor de scaune de birou sunt concepute pentru a se adapta la înălțimea, greutatea și morfologia persoanei care stă pe ele și dispun de mecanisme de reglare.

Un alt avantaj al scaunului de birou ergonomic este că vă oferă libertate de mișcare.

Ele sunt concepute pentru a fi practice și, mai presus de toate, pentru a oferi atât confort, cât și o mobilitate excelentă. Astfel, vă puteți deplasa cu ușurință în timp ce lucrați, fără să vă ridicați de pe scaun și să vă aplecați într-o poziție confortabilă pentru munca dvs.

Nu putem trece cu vederea comoditatea nici de confortul scaunelor de birou. Iar acestea vă pot oferi confortul de care aveți nevoie la locul de muncă.

Pe lângă suportul pentru gât și spate pe care îl oferă, modelele cele mai performante, sunt fabricate din materiale de ultimă generație cu plasă care nu provoacă transpirație și au șezuturi din spumă cu memorie care nu se deformează și care "țin minte" formele corpului.

Ca dezavantaj, putem menționa faptul că scaunele ergonomice high-end pentru birou sunt puțin mai scumpe din punct de vedere al prețului decât scaunele de gaming.

Dar trebuie să precizăm că acest lucru este cu adevărat relativ, deoarece pe piață se găsesc și scaune de gaming la un preț destul de mare și, în același timp, se pot găsi scaune de birou la prețuri foarte avantajoase.

Obrázek2.jpg (47 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Avantajele și dezavantajele scaunelor de gaming

Așa cum am menționat mai sus în material, scaunele de gaming sunt special concepute pentru a maximiza confortul și comoditatea gamerilor, astfel încât aceștia să se poată concentra pe deplin asupra jocului.

În acest rând de gânduri, unul dintre cele mai mari avantaje ale acestora este faptul că au o cantitate imensă de funcții suplimentare.

Fiind concepute pentru a fi folosite pentru un timp foarte îndelungat pentru jocuri, aproape toate modelele de scaune de gaming dispun de un spătar lung, care asigură o bună susținere a întregului spate.

De asemenea, au cotiere moi, suport pentru cap și se găsesc și modele care arată mai mult ca un scaun de lux pentru mașini sport decât ca un scaun de gaming.

Și dacă acum veți spune că scaunele de birou au majoritatea acestor caracteristici, vă spunem chiar acum că vă înșelați.

Pentru că, în afară de caracteristicile de bază, scaunele de gaming au și perne de susținere suplimentare care se atașează cu niște bretele la scaun.

În plus, scaunele de gaming oferă posibilitatea de a se înclina în spate la 180 de grade, ceea ce înseamnă, practic, că vă puteți întinde pe spate în scaun și vă puteți juca într-o poziție înclinată.

Și încă ceva. Scaunele de gaming, sau cel puțin cele mai multe modele high-end, au funcții de încălzire, o funcție de masaj încorporată, iluminare RGB, ieșire pentru căști, vibrații și chiar difuzoare încorporate.

Nu trebuie subestimat nici designul creativ al scaunelor de gaming, care se caracterizează prin culori strălucitoare și atractive, logo-uri și simboluri brodate.

Totuși, spre deosebire de scaunele de birou, reglabilitatea este puțin mai limitată în cazul scaunelor de gaming. Acest lucru se datorează în principal faptului că producătorii se concentrează în principal pe două aspecte atunci când produc scaune de gaming: pe formă și pe confort.

Un alt dezavantaj, dacă îl putem numi așa, este faptul că forma lor nu vă permite să vă ridicați picioarele. Nu că ar fi o mare problemă, dar atunci când jucați ore întregi și veți simți nevoia să schimbați poziția ridicându-vă picioarele, nu o să puteți face acest lucru în mod confortabil și comod.

Obrázek3.jpg (52 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

De ce depinde alegerea corectă și spre ce este bine să vă îndreptați?

Sincer spus, atât scaunele de gaming, cât și cele de birou sunt confortabile, funcționale și ergonomice. Așadar, depinde în întregime de dvs. pentru care dintre ambele tipuri veți opta.

Important este să vă puneți întrebarea pentru ce veți folosi în principal scaunul înainte de a face o alegere finală.

Dacă vă plac jocurile și vă jucați adesea ore în șir fără să vă ridicați de pe scaun, atunci ar trebui să vă uitați la ofertele magazinelor specializate, precum este Expedo, pentru scaunele de gaming.

Și vice versa. Dacă aveți de gând să folosiți scaunul în principal pentru muncă sau pentru a vă pregăti lecțiile, scaunele de birou sunt o alegere mai bună.

În concluzie: Scaun de birou sau de gaming?

În cele din urmă, nu există un câștigător în "acest meci". Altfel spus, nu există un scaun mai bun sau de preferat, deoarece totul depinde de criteriile dvs. de selecție.

Depinde de dvs. și de modul în care utilizați scaunul dacă preferați scaunul de birou sau cel de gaming.

Totuși, iată câteva ultime sfaturi înainte de finalul articolului.

În cazul în care căutați ergonomie optimă în locul esteticii, al personalizării și al caracteristicilor suplimentare, vă putem recomanda fără ezitare să optați pentru scaunele de birou ergonomice.

În cazul în care căutați un scaun pe care să puteți lucra, să vă pregătiți temele, dar care să vă ofere și confort dacă vă jucați ocazional la calculator sau la consolă, atunci puteți opta din nou pentru un scaun de birou high-end, deoarece se integrează mai ușor în mediul de acasă.

Dar dacă sunteți un gamer, un pro-gamer și petreceți mai mult de 8 ore pe zi în fața calculatorului jucând jocuri, atunci fără să stați pe gânduri vă recomandăm să vă uitați și să optați pentru un scaun de gaming de tipul și forma potrivite pentru dvs.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile