TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Sfaturi pentru alegerea meselor și scaunelor de grădină

Alexandra Doskočilová
25.9.2023

Să aveți propria grădină, unde verdeața abundentă și florile frumoase vă umplu de o stare de spirit pozitivă și aduc bucurie ochilor, sună ca un vis devenit realitate.

Chiar dacă dețineți doar o curte micuță, pentru a vă bucura de mica bucățică de natură în casa dvs. trebuie să vă gândiți la mobilierul potrivit.

Sfaturi pentru alegerea meselor și scaunelor de grădină

De ce să amenajăm grădina cu mobilier de grădină?

Cu ajutorul unui mobilier de grădină bine ales, veți profita la maximum de spațiul exterior, făcându-l parte integrantă din rutina dvs. zilnică aproape tot timpul anului.

Cu ajutorul mobilierului de grădină și al accesoriilor potrivite, puteți transforma grădina dvs. cu flori într-un loc relaxant în care să serviți o cafea, să citiți o carte și chiar să vă bronzați.

Grădina ar deveni un loc plăcut de relaxare nu doar pentru familia dvs., ci și pentru întâlnirile cu prietenii.

Pentru masa de prânz sau cina în aer liber, mobilierul și alte dotări alese corespunzător creează un cadru confortabil pentru toți cei care iubesc aerul curat și verdeața proaspătă.

Oricare ar fi principala activitate pentru care vă folosiți grădina, unele dintre piesele de mobilier indispensabile pentru aceasta sunt o masă și scaune de grădină special concepute. Specific lor este că sunt realizate din materiale rezistente la intemperii și sunt solide și stabile.

Ce tipuri de mese și scaune de grădină se găsesc pe piață?

În prezent, veți întâlni pe piață o gamă largă de oferte de mobilier de grădină, care variază în ceea ce privește designul, materialele și stilurile. Pentru mulți, ofertele din această categorie pot părea la fel de potrivite, atâta timp cât au dimensiunea potrivită, dar nu este chiar așa.

Mese și scaune din rattan

Ele sunt niște elemente de completare extrem de populare și funcționale pentru stilul restaurantelor, verandelor și teraselor, deoarece complexitatea firelor creează o atmosferă excelentă atunci când sunt asortate cu orice tip de verdeață și accesorii. Sunt realizate din rattan natural sau dintr-o varietate artificială.

Seturile sunt de obicei pentru 6, 8 sau mai multe persoane, dar există și modele pentru spații mai mici, ideale pentru amenajarea unei zone de cafea și relaxare pentru până la șase persoane.

Mese și scaune din lemn

Mobilierul de grădină din lemn este o alegere clasică recunoscută și se potrivește foarte bine mediilor naturale, cum este grădina. Lemnul special selectat și tratat este robust, durabil și este de obicei din lemn de tec, cedru sau sequoia.

Obrázek1.png (1.06 MB)

Sunt disponibile seturi de mese potrivite pentru familii, precum și măsuțe mai mici cu 2-4 scaune.

Mese și scaune din metal

Materialele folosite pentru fabricarea mobilierului de grădină din metal sunt fie aluminiul ușor, fie oțelul și fierul forjat, mai grele. O caracteristică importantă este faptul că pot rezista la diferite condiții meteorologice și la sarcini grele, iar culorile în care le puteți găsi și stilurile oferite sunt extrem de multe.

Unele dintre game includ mobilier cu dimensiuni compacte, ceea ce le face deosebit de convenabile pentru verande sau grădini de dimensiuni mici.

Mobilier din plastic

Mobilierul din plastic are multe avantaje, principalele fiind costul semnificativ mai mic, greutatea lor mai mică și ușurința de întreținere. Cu toate acestea, lăsate neprotejate în aer liber pentru perioade lungi de timp, acestea sunt mai vulnerabile la condițiile meteorologice, cum ar fi ploaia, zăpada și lumina directă a soarelui.

Vin într-o varietate mare de dimensiuni, culori și stiluri și sunt o alegere populară pentru spații de toate utilizările și suprafețele.

Mese și scaune pliabile

Multe dintre mesele și scaunele din lemn, aluminiu și plastic oferite sunt pliabile, un avantaj important pentru depozitarea lor ușoară. De cele mai multe ori sunt ușoare și de dimensiuni reduse, iar seturile includ o masă mică cu 2 până la 4 scaune.

Mesele tip „bistro”, cele mai multe dintre ele rotunde, pliabile și fabricate din lemn, plastic sau metal, sunt, de asemenea, potrivite pentru timpul de calitate petrecut în aer liber.

Mulți oameni aleg, de asemenea, mese și scaune înalte, „de bar”, pentru grădina lor. Acestea contribuie la un decor mai elegant și se caracterizează prin înălțimea lor mai mare. Sunt fabricate din metal sau lemn și sunt excelente pentru a fi folosite la evenimente de natură ocazională sau formală.

Trebuie să le potrivim designul cu exteriorul grădinii?

Nu există reguli stricte pentru amenajarea exteriorului unei grădini, așa că singurul lucru pe care îl puteți face este să încercați să vă asigurați că mobilierul pe care îl alegeți se potrivește cât mai mult cu tema și stilul general al grădinii.

Amenajarea peisagistică, aleile, gardurile, paturile și tipul de vegetație continuă în mod natural interiorul casei, iar sfatul designerilor este să o completeze, contribuind la o armonie generală.

De exemplu, dacă sunteți un fan al stilului industrial și interiorul dvs. este stilizat în acest sens, ar fi o idee bună să alegeți masa și scaunele cu o culoare închisă și un design liniar pentru grădină.

O masă din fier forjat se potrivește unei grădini în stil Provence, în timp ce este de preferat ca scaunele sa fie din lemn.

Principalele criterii de selecție

Datorită varietății extrem de mari de scaune și mese pentru mobilier de grădină, alegerea se dovedește adesea a fi o sarcină dificilă.

Pe de o parte, trebuie să decideți dacă doriți să cumpărați o singură masă și scaune, sau un set.

Pe de altă parte, trebuie să vă gândiți din ce materiale preferați să fie făcute, de câte scaune aveți nevoie, de ce dimensiuni și inclusiv de ce îngrijire ulterioară vor avea nevoie.

Printre principalii factori care vă pot ghida se numără următorii.

Spațiul liber disponibil

Oricât de mult v-ar plăcea o anumită masă, dacă aceasta este prea mare pentru zona de relaxare din grădina dvs., ar trebui să optați pentru alta.

În funcție de dimensiunea mesei, veți potrivi și dimensiunea scaunelor, astfel încât, atunci când sunt aranjate în jurul ei, să existe suficient spațiu liber pentru mișcare.

Obrázek2.png (1.01 MB)

Numărul de locuri

Nu treceți cu vederea peste un astfel de criteriu, deoarece este unul dintre cele mai importante. De el depinde confortul invitaților dvs.

Luați în considerare dacă planurile dvs. viitoare de utilizare a spațiului urban includ întâlniri frecvente cu mai multe persoane. Acest lucru va facilita, de asemenea, alegerea dimensiunii și formei mesei, care va determina și numărul optim de scaune.

Materialul din care este realizat mobilierul

Fiecare dintre materialele folosite la construcția mobilierului respectiv are avantajele sale. Dacă acestea vor fi fabricate din lemn, metal, plastic sau rattan depinde de nevoile și preferințele dvs.

Lemnul este într-adevăr durabil, dar necesită să aplicați un strat de protecție pe modele în fiecare an, deoarece materialul devine vulnerabil la umiditate în timp.

Mobilierul din plastic este mai ieftin ca opțiune și are greutate foarte mică. Cu toate acestea, lăsate mai mult timp în soare, ploaie și amplitudini mari de temperatură, se depreciază mai repede.

Mobilierul din metal are avantajul de a rezista la orice intemperii, dar este greu. Cu toate acestea, dacă optați pentru mobilier metalic, puteți lua o variantă cu greutate mică - din aluminiu.

În cazul în care vă plac mesele și scaunele din rattan, să știți că cele mai durabile sunt realizate din rattan din plastic. Dar atât acesta, cât și rattanul natural necesită o întreținere și o protecție bune pentru a le păstra un aspect plăcut mai mult timp.

Stilul de mese și scaune de grădină

Puteți alege între un stil mai clasic sau mai modern pentru grădină, ghidându-vă în primul rând după caracteristicile modelului respectiv și după gustul dvs. personal.

Obrázek3.png (995 KB)

Pentru a obține un aspect mai modern, o masă elegantă în stil minimalist și scaunele din metal sau plastic sunt o opțiune bună. În cazul în care totuși vă doriți foarte mult să aveți mobilier tradițional, seturile din lemn cu un design cât mai elegant sunt cele mai potrivite.

Concluzie

Alegerea unor elemente cheie pentru grădină, cum ar fi masa și scaunele, poate să nu fie o sarcină atât de ușoară, având în vedere varietatea mare de variante pe care le puteți găsi pe piață.

Dar dacă vă acordați puțin timp în plus pentru a explora diferite opțiuni și pentru a le adapta la condițiile și gustul dvs., veți putea să vă mobilați grădina frumoasă și bine întreținută cu mobilier funcțional, de înaltă calitate și elegant.

Întrebări frecvente

Este posibil să lăsăm mesele și scaunele de grădină afară iarna?

Chiar dacă iernile trec fără căderi abundente de zăpadă și temperaturi extrem de scăzute, nu este de dorit să lăsați mobilierul neprotejat.

 Expunerea prelungită la razele UV, la umiditate și la schimbările bruște de temperatură face ca până și cea mai rezistentă mobilă să se decoloreze și să își compromită integritatea. Cel mai bine este să depozitați mesele și scaunele într-un loc uscat și cald sau cel puțin sub un adăpost/ tentă pe timpul iernii.

Contează materialul mesei de grădină?

Fiecare material are diferite avantaje. Mesele din lemn sunt robuste și radiază confort. Cele din plastic sunt foarte ușoare și, dacă sunt pliabile, ușor de depozitat. Cele din ratan au un aspect modern, iar cele din metal sunt căutate în special pentru petrecerile frecvente în grădină, datorită stabilității lor.

Ce îngrijire de bază ar trebui să acordăm meselor și scaunelor de grădină?

Este important să prevenim ca umezeala să rămână pe mobilier. În cazul în care nu aveți o tentă sau un cort, ar trebui să îndepărtați mai des frunzele căzute.

Curățați și lubrifiați periodic mecanismul de pliere. Dacă mobilierul dvs. din lemn are deja un finisaj de lac, reîmprospătați-l o dată pe an pentru a-i menține strălucirea și funcția de protecție.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile