TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Sfaturi pentru alegerea ușilor glisante

Ușile glisante au puterea de a schimba complet mediul interior în care sunt instalate. Acestea nu doar că economisesc spațiu și facilitează mișcarea în interior, dar completează interiorul și îi conferă un aspect și mai rafinat, elegant și de lux.

Sfaturi pentru alegerea ușilor glisante

Dacă vă aflați aici, probabil că și dvs. aveți în plan să instalați o ușă glisantă pentru interior sau chiar uși glisante în locuința dvs. deoarece sunteți conștienți de avantajele pe care le oferă acest tip de uși.

Cu toate acestea, presupunem că vă simțiți puțin derutați de varietatea vastă de modele de uși glisante, culori, materiale și dimensiuni și aveți nevoie de puțină îndrumare pentru a le alege pe cele potrivite pentru locuința dvs.

Ei bine, noi vă stăm la dispoziție, iar în următoarele rânduri vom încerca să vă ajutăm să faceți alegerea potrivită.

143785.jpg (115 KB)

Sfaturi pentru alegerea ușilor glisante

Pentru a alege cele mai potrivite uși glisante de interior pentru nevoile dvs. și pentru interiorul locuinței dvs., trebuie să cunoașteți principalele feluri și caracteristicile lor.

Începeți prin a alege un fel

Nu vom ascunde faptul că, atunci când vine vorba de uși glisante, există destul de multe opțiuni din care puteți alege. Cu toate acestea, există câteva tipuri de bază care sunt cele mai populare în rândul consumatorilor și cărora le puteți acorda atenție și dvs.

Uși glisante tradiționale

Acest fel se instalează în locul tocului unei uși interioare standard. Ele sunt de obicei sisteme simple și funcționează pe șine montate în partea superioară a peretelui. Când deschideți ușa, foaia glisează pe lungimea peretelui.

Ușile tradiționale sunt ușor de instalat, ieftine din punct de vedere al costului și sunt potrivite pentru baie, toaletă, dulapuri și camere mici.

Dacă optați pentru acest tip de ușă, este bine de știut că nu veți putea amplasa nimic pe peretele pe care ușa va aluneca la deschidere.

129966.jpg (168 KB)

Uși glisante încorporate (retractabile)

Acest tip glisează, de asemenea, pe o șină, dar atunci când este deschis, foile sunt complet ascunse în perete. Tipurile încorporate sunt extrem de elegante și oferă soluția ideală de economisire a spațiului.

În ciuda numeroaselor lor avantaje, acest tip de ușă glisantă nu doar că este mult mai scumpă din punct de vedere al prețului, dar instalarea sa este, de asemenea, mai complicată și necesită efectuarea unor lucrări de construcție și renovare mai ample.

Altfel spus, pentru a instala acest tip de ușă, va trebui să construiți un perete în care să amplasați panoul dublu necesar pentru a ascunde foile.

 

Uși glisante bi-fold

Acestea se deplasează, de asemenea, pe șine, dar, spre deosebire de modelele cu un singur sistem, au două foi care se pot mișca fie în direcții opuse, fie în aceeași direcție atunci când sunt deschise (o foaie se suprapune peste cealaltă).

Acest tip de uși glisante sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni, stiluri, materiale și modele și sunt foarte potrivite pentru împărțirea în zone a spațiilor mari.

Altfel spus, ușile glisante duble sunt o alegere excelentă dacă doriți să separați camera de zi de bucătărie, biroul de sufragerie sau dormitorul de dulap.

sliding doors exterier.jpg (59 KB)

Tip armonică (acordeon)

Acest tip de ușă este cea mai ieftină opțiune pentru care puteți opta. După cum reiese din numele lor, atunci când sunt deschise, se pliază exact ca un "acordeon". Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și culori, sunt ușor de instalat și dau un aspect îngrijit încăperilor.

Sunt potrivite pentru instalarea în încăperi mici, cum ar fi băi, dulapuri și debarale, precum și pentru împărțirea în zone a spațiilor mari.

Nu subestimați dimensiunile

După ce alegeți tipul de ușă glisantă, următorul lucru de care trebuie să țineți cont, este dimensiunea.

Vestea bună în acest caz este că ușile disponibile în magazine sunt standardizate din punct de vedere al dimensiunilor. În acest râd de gânduri, modelele cu o singură foaie au, de obicei, o lățime cuprinsă între 73 și 93 cm și o înălțime între 203 și 205 cm, în timp ce ușile cu sistem dublu (cu două foi care se deschid) au o lățime minimă de 160 cm.

Cât despre grosime, aceasta variază între 2,5 și 5 cm pentru ușile din lemn, PAL sau MDF și în jur de 8 mm pentru ușile glisante din sticlă.

Bineînțeles, dacă aceste dimensiuni nu vi se potrivesc, nu este o problemă să întrebați în magazin dacă există o opțiune de a comanda o ușă glisantă care poate fi realizată cu dimensiunile specifice de care aveți nevoie.

Alegeți materialele în funcție de destinație

Materialul pe care îl alegeți pentru ușa dvs. depinde de stilul de mobilier pe care îl alegeți și de estetica pe care doriți s-o obțineți, precum și de funcția pe care doriți s-o îndeplinească ușa respectivă.

Spre exemplu, dacă sunteți în căutarea unui model care să îndeplinească o adevărată funcție de separare, atunci ușile din lemn masiv, MDF, PAL, precum și modelele din sticlă mată cu efect opac ar fi alegeri excelente.

Pe de altă parte, dacă doriți ca ușa pe care o veți instala să aibă și o funcție decorativă, atunci modelele din sticlă cu construcție din aluminiu, într-o combinație de mai multe materiale, precum și ușile cu panouri cu oglinzi ar fi o soluție foarte bună.

Acordați atenție sporită feroneriei pentru instalarea ușilor glisante

Când alegeți elementele necesare pentru instalarea ușii, practic feroneria, vă recomandăm cu căldură să fiți deosebit de atenți.

Subliniem acest lucru deoarece, indiferent de tipul de ușă pentru care optați, aceasta va glisa pe șine care trebuie să fie suficient de puternice și robuste pentru a putea susține greutatea ușii.

De aceea este o idee bună să întrebați, înainte de achiziție, care este capacitatea portantă a șinei și dacă este potrivită pentru greutatea ușii pe care intenționați s-o cumpărați.

De asemenea, este important să acordați atenție calității roților care vor glisa pe șinele ușii. Sfatul nostru este ca, dacă aveți posibilitatea de a alege, să alegeți roti cu rulmenți cu bile, acestea nu sunt doar mai durabile, dar și glisează mai ușor.

De asemenea, merită să luați în considerare achiziția unei uși cu un sistem de închidere lină și silențioasă, care va împiedica ușa glisantă să se izbească.

sliding doors glass.jpg (59 KB)

Și un ultim aspect. Vă rugăm să rețineți dacă ușa este disponibilă și cu o șină de glisare inferioară sau dacă este inclusă doar șina superioară.

Dacă lipsește șina inferioară, vă sfătuim să cumpărați una în plus și să o instalați (dacă este posibil, desigur). În acest fel, veți asigura o stabilitate mai mare a ușii și nu va trebui să vă faceți griji că aceasta va începe să se balanseze după ceva vreme.

Dacă nu doriți șină inferioară sau dacă nu aveți posibilitatea de a monta una, puteți instala opritori laterali sau bări de ghidare.

Alegeți stilul în funcție de designul locuinței

Impactul estetic este una dintre caracteristicile cheie pentru o ușă de interior, indiferent de tipul acesteia sau dacă este o ușă glisantă sau cu balamale standard.

De aceea, trebuie să acordați o atenție deosebită stilului ușii și dacă această armonizează bine cu restul decorului locuinței dvs.

Așa, spre exemplu, dacă încăperea în care doriți s-o instalați este proiectată într-un stil modern și contemporan, ușile glisante din sticlă colorată, mată sau albă, precum și ușile glisante din APL, MDF sau din aluminiu se pot potrivi perfect.

interier sliding doors.jpg (39 KB)

Pentru interioarele proiectate în stil vintage, scandinav sau rustic, ușile glisante cu șine exterioare cu construcție din PAL și MDF în diferite culori sunt o alegere foarte potrivită.

Dacă, pe de altă parte, ați amenajat locuința dvs. în stil industrial, atunci ușile cu construcție metalică, din aluminiu și, în cazuri mai rare, cu construcție din PAL sau MDF sunt soluții potrivite.

Luați în considerare curățarea

Fascinați de marea varietate de uși glisante disponibile și dornici să aleagă una, mulți utilizator nici măcar nu se gândesc să se întrebe ce tip de întreținere va necesita ușa pe care o au în vedere.

Iar acest lucru, după cum vă puteți imagina, poate pune piedici serioase, mai ales gospodinei sau femeii de serviciu care se va ocupa de curățenie.

Pentru a evita să faceți și dvs. această greșeală, înainte de alege ușa glisantă, gândiți-vă bine dacă veți avea timpul și posibilitatea de a păstra acel model de ușă în stare imaculată.

În această ordine de idei, este bine de știut că ușile glisante din sticlă, aluminiu și oglindă necesită o întreținere mai serioasă și mai regulată, în timp ce modelele din PVC, lemn masiv, PAL și MDF sunt mai ușor de curățat și întreținut.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile