Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Sfaturi utile pentru amenajarea camerei de zi

Alexandra Doskočilová
12.9.2022

Ați achiziționat o locuință nouă sau ați renovat-o complet pe cea veche și acum urmează să amenajați mobila din sufragerie. Dar nu sunteți pe deplin sigur că veți reuși să faceți față exact așa cum vă doriți.

Sfaturi utile pentru amenajarea camerei de zi

Într-adevăr, mobilarea unei camere complet goale poate fi o provocare destul de stresantă și descurajantă, deoarece nu numai că trebuie să găsiți mobilierul cel mai confortabil și potrivit, dar și să-l aranjați astfel încât rezultatul final să fie o cameră de zi confortabilă, comodă, funcțională și elegantă.

9 reguli de amenajare a livingului pe care le respectă chiar și designerii de interior

Găsiți sau creați un punct focal, care atrage atenția

Nu subestimați niciodată puterea unui punct central, focal, într-o încăpere. Uneori poate fi un punct natural (dacă încăperea are un șemineu frumos, ferestre atrăgătoare sau o nișă neobișnuită), iar alteori punctul acela trebuie să fie creat de dvs.

Fie că decideți să folosiți caracteristicile camerei de zi ca punct central sau creați un punct focal, țineți-vă de idee odată ce ați luat decizia.

Alegerea punctului focal depinde, de asemenea, în mare măsură, de scopul în care veți folosi în principal camera de zi. Spre exemplu, dacă veți folosi camera de zi în principal pentru a vă uita la TV, atunci punctul focal poate fi dulapul pentru TV sau televizorul pe care-l veți pune asupra.

Obrázek2.jpg (57 KB)

Dacă destinația camerei de zi va fi de a purta conversații liniștite și de a se relaxa, atunci punctul focal ar putea fi șemineul elegant, fotoliul confortabil de lectură sau lampa de masă înaltă amplasată lângă zona de lectură.

Și este foarte posibil să folosiți o piesă de artă frumoasă, o fereastră antică impresionantă sau orice altceva din cameră ca punct focal care să atragă privirea și să creeze un sentiment de confort și, mai ales, de echilibru.

Obrázek3.jpg (26 KB)

Alegeți funcția înaintea formei

Unul dintre cei mai importanți factori în organizarea corectă a spațiului dintr-o cameră este să fiți pe deplin conștienți de destinația, scopul cu care veți folosi în principal în livingul.

De exemplu, dacă intenționați să vă întâlniți mai des pentru băuturi și conversații plăcute cu prietenii și familia, atunci două canapele elegante, una în fața celeilalte, cu o măsuță de cafea elegantă între ele, vă vor oferi confortul de care aveți nevoie și îi vor predispune pe oaspeții dvs. să se simtă ca acasă.

Dar dacă, de obicei, veți sta în fața televizorului, vă veți juca jocuri sau veți asculta muzică, atunci o opțiune mai bună este să optați pentru o canapea, pe care să o puteți orienta spre dulapul TV și spre televizor pentru a vă distra, având cel mai mare confort, cu filmele, jocurile și muzica preferată.

Obrázek4.jpg (65 KB)

Găsiți echilibrul exact

Echilibrul este important atât în decorarea, cât și în aranjarea mobilierului din camera de zi. Pentru a face acest lucru, este o idee bună să vă asigurați că nu grupați toată mobila mare și toată mobila mică într-o singură zonă sau într-o singură parte a încăperii, deoarece acest lucru poate face ca spațiul să arate ciudat și chiar disproporționat.

De asemenea, asigurați-vă că mobilierul are dimensiuni adecvate pentru mărimea livingului și că este de forme variate.

Obrázek5.jpg (55 KB)

Altfel spus, dacă optați pentru o canapea sau fotolii cu forme elegante și drepte, este o idee bună să le completați cu o măsuță de cafea rotundă. Și vice versa. Dacă canapeaua are forme rotunjite, este mai bine ca masa să fie dreptunghiulară sau pătrată.

Lăsați suficient spațiu pentru a vă deplasa

Indiferent dacă amenajați o cameră de zi mare sau mică, este foarte important să lăsați spațiu pentru a vă mișca liber. Prin urmare, înainte de a începe căutarea și achiziționarea mobilierului, măsurați spațiul disponibil și stabiliți locurile exacte la care intenționați să amplasați mobilierul.

Obrázek6.jpg (52 KB)

Pentru a vă asigura că totul este în ordine, atunci când proiectați, începeți prin a face un plan preliminar și asigurați-vă că există cel puțin 90 cm de spațiu liber între piesele de mobilier pentru a vă putea deplasa.

De asemenea, este o idee bună să nu amplasați mobilierul voluminos în apropierea zonelor de tranzit, deoarece acest lucru va îngreuna circulația prin cameră.

Nu este nevoie, pe de altă parte, nici să îngrămădiți mobila fix lângă pereți

Mulți oameni fac greșeala de a-și pune majoritatea mobilierului aproape de pereți, deoarece cred că astfel au mai mult spațiu liber.

Din păcate, aceasta este o mare greșeală și vă sfătuim să nu o faceți atunci când decorați și proiectați interiorul camerei de zi.

Adevărul este că, dacă mobilierul nu este aproape de perete, ci ușor tras în față, se creează iluzia unui spațiu mai mare și aerisit, și astfel camera de zi va părea nu doar mai spațioasă, ci și mult mai confortabilă.

Obrázek7.jpg (58 KB)

Nu izolați piesele de mobilă

Este ceva ciudat și puțin trist în imaginea unui fotoliu sau unui scaun tapițat așezat singuratic într-un colț al camerei. Nu faceți această greșeală.

Dacă vă place să citiți și aveți nevoie de propriul colț, adăugați o măsuță și o lampă înaltă lângă fotoliu sau scaunul tapițat, pentru a crea o zonă de lectură excelentă. Iar dacă lângă fotoliu așezați încă unul, veți avea și un colț superb pentru convorbiri în liniște, plăcute la un ceai sau o cafea.

Creați mai multe zone, dar cu un singur punct central

Dacă livingul dvs. este mai spațios sau în plan deschis, puteți amenaja diferite zone fără a investi prea mulți bani.

De exemplu, pentru a amenaja o zonă de conversație, trebuie doar să așezați un covor frumos sub fotolii sau scaunul tapițat.

Puteți separa zona de luat masa amplasând un candelabru frumos deasupra mesei, iar pentru a separa sufrageria sau bucătăria de camera de zi este suficient să întoarceți canapeaua cu spatele la masa de dining.

Obrázek8.jpg (46 KB)

Profitați la maxim de lumina naturală

Dacă aveți ferestre mari în living, care lasă să intre lumina naturală, nu este o idee bună să plasați mobila sub ferestre, astfel fluxul de lumină se poate reduce.  Lumina naturală este foarte importantă, deoarece cu cât camera este mai luminoasă, cu atât pare mai confortabilă și mai comodă.

Dacă totuși doriți să plasați o piesă de mobilier sub fereastră, nu o ridicați mai sus de partea de jos a ferestrei, astfel încât să nu blocheze pătrunderea luminii.

Acordați atenție micilor detalii

Ați auzit expresia: „Micile pietricele răstoarnă căruța". Ei bine, atunci când aranjați mobilierul din living, este important să nu treceți cu vederea peste micile detalii, chiar dacă par nesemnificative.

Obrázek9.jpg (59 KB)

Altfel spus, chiar dacă aranjați perfect interiorul încăperii, dacă lipsesc mici detalii precum un covor potrivit, perdele elegante și o iluminare bună, camera la final nu va avea personalitate și va părea rece și neprimitoare.

Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că, odată ce ați aranjat mobilierul, completați look-ul interiorului cu elemente decorative, astfel încât, imediat ce intrați în living, să vă simțiți foarte confortabil și absolut comod.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile