TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Stați corect, evitați durerile inutile de spate

Vă supără durerile de spate? Nu sunteți singurul! Fiecare dintre noi suferim, într-un grad mai mic sau mai mare, de dureri de spate. Principalul vinovat întrebați? Ocupațiile tot mai frecvente care presupun statul pe scaun, de cele mai multe ori în fața monitorului unui calculator. Șederea într-o poziție nefirească, coloana vertebrală răsucită, scaunul nepotrivit. Toate acestea solicită mult coloana vertebrală și mai ales partea cervicală a acesteia.

Stați corect, evitați durerile inutile de spate

Tot ceea ce trebuie să faceți pentru a evita sau a diminua durerile de spate este să știți cum să stați corect pe scaun. Am pregătit acest articol special pentru dvs., cu ocazia Zilei internaționale a coloanei vertebrale, care este pe data de 16 octombrie. Veți găsi aici sfaturi despre cum să stați corect în fața calculatorului, de ce alegerea mobilierului de birou este atât de importantă și care ar trebui să fie înălțimea corectă a scaunului de birou.

Vreți să scăpați o dată pentru totdeauna de durerile de spate? Atunci vă aflați în locul corect. Urmând aceste sfaturi, veți învăța imediat cum să stați corect pe scaun și viața vi se va schimba în bine.

Alegerea mobilierului de birou este o mică știință

Designul scaunelor și cel al birourilor avansează continuu. În cazul birourilor, cei mai importanți parametri sunt înălțimea și materialul blatului. Considerăm că este o investiție bună biroul cu posibilitate de reglare înălțime și poziție și vă recomandăm să considerați serios această opțiune. Însă în cazul scaunelor, situația este un pic mai complicată. Timp de mulți ani, sinonimele pentru un scaun obișnuit de birou, erau o serie de suporturi pentru brațe și picioare, care asigurau corpului un suport ferm și o poziție corectă. Însă în ultimii ani, ergonomia acestora deviază de la caracterul static. Și, când spunem “deviază”, vrem să spunem că literalmente asta se întâmplă.

Trendul îl reprezintă așa-zisele scaune sanitare cu partea de șezut înclinabilă. Conceptul pentru acest tip de scaune se bazează pe faptul că, pentru corp, este nefiresc să stea câteva ore sau chiar și o zi întreagă în aceeași poziție. O astfel de poziție poate afecta coloana vertebrală și poate chiar duce la dezvoltarea scoliozei.

Parametrii esențiali pentru scaunele calitative și funcționale sunt:

  • partea de șezut tapițată și mobilă – permite mișcarea în toate direcțiile și se adaptează mișcării naturale a bazinului
  • cotierele pentru brațe amplasate independent față de șezut – în acest fel pot oferi un suport perfect indiferent de înclinația părții de șezut
  • tetiera rabatabilă – asigură suport și alinare pentru coloana cervicală
  • înălțimea reglabilă a scaunului – tălpile picioarelor ar trebui să se afle tot timpul lipite de podea

133963.jpg (32 KB)

Cu picioarele bine puse pe pământ

În cazul în care scaunul dvs de birou nu are posibilitatea de reglare a înălțimii, vă recomandăm să vă căutați imediat unul nou. Înălțimea scaunului și, prin urmare și a părții de șezut, este una dintre caracteristicile cheie, care asigură o poziție corectă și sănătoasă. Este însă vorba și de un parametru relativ individual care are legătură cu înălțimea dumneavoastră și cu construcția corpului. Atunci când alegeți un scaun nou de birou, nu ignorați această opțiune foarte importantă, pe care orice scaun calitativ trebuie să o aibă.

Înălțimea părții de șezut a scaunului ar trebui să poată fie reglată astfel încât, în timpul șederii, tălpile picioarelor dvs. să atingă pardoseala. Genunchii ar trebui să formeze un unghi drept. Șezutul și spătarul ar trebui să fie reciproc perpendiculare și dacă acest lucru se întâmplă atunci poziția corpului va fi una corectă. În cazul în care acest unghi este mai mic de 90°, nu veți avea parte de o ședere confortabilă. Reguli asemănătoare se aplică și în cazul alegerii scaunului pentru copii. Suporturile de picioare vă asigură și ele un confort sporit în timpul șederii îndelungate pe scaun. Oferiți-le o șansă și nu veți regreta!

139917.jpg (171 KB)

Destindeți-vă corpul, schimbați constant poziția de ședere

Așa cum am spus deja, pentru corp, așezarea pe termen lung într-o singură poziție este nefirească. De aceea, atunci când stați mult timp pe scaun, nu uitați să vă destindeți corpul cu regularitate. Chiar și o mică plimbare, de exemplu, până în bucătărie pentru cafea, este suficientă pentru a vă destinde mușchii și a preveni durerile de spate. În ceea ce privește destinderea corpului, este recomandată ca cel puțin din oră în oră să vă destindeți degetele și încheietura mâinii. Puteți astfel preveni furnicăturile neplăcută ce pot, în unele cazuri, prevesti apariția afecțiunii numite tunel carpian.

Să nu uitați nici de schimbarea poziției corpului în timpul șederii pe scaun. Nu trebuie să petreceți tot programul de lucru menținând spatele drept ca o scânduri. Ba dimpotrivă, ce este mult, nu este bun și nici sănătos. Destindeți-vă din când în când spatele. Dacă doriți să preveniți rigiditatea coloanei vertebrale, schimbați poziția pe scaun cel puțin de două ori pe oră.

 

O ședere comodă pe scaun, fără dureri de spate, este cheia unei zile de lucru de succes. Stați corect, evitați durerile inutile de spate!

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile