Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Tipuri de mese pentru living, în funcție de materialele din care sunt realizate

Sunteți acum pe ultima sută de metri înainte de finalizarea amenajării locuinței. Tot ce mai rămâne de făcut este să vă ocupați de alegerea unei măsuțe pentru living și vă puteți felicita că lunile de căutări, planificare și cumpărături au luat sfârșit.

Pentru ca să nu pierdeți timp, deschideți site-ul magazinului online de unde obișnuiți să cumpărați mobilă și, cu încrederea că nu veți întâmpina dificultăți în alegere, începeți căutarea.

Tipuri de mese pentru living, în funcție de materialele din care sunt realizate

Dar aproape imediat veți descoperi că sarcina dvs. nu va fi atât de ușoară, deoarece există o varietate de măsuțe pentru living care diferă în funcție de forme, dimensiuni și mai ales de materialele care sunt folosite pentru fabricarea lor. Și, în cele din urmă, pur și simplu nu știți de unde să începeți căutarea.

Tipuri de mese de cafea în funcție de materiale - caracteristici principale

Presupunem că vă întrebați de ce nu vorbim despre forma, dimensiunile sau designul meselor pentru living, ci despre materialele din care sunt produse.

Adevărul este că toți ceilalți parametri ai meselor, precum și prețurile la care acestea sunt oferite depind de tipul de material folosit pentru producția lor.

black and white caffe table.jpg (229 KB)

În această ordine de idei, iată care sunt principalele tipuri de materiale, preferate pentru producția măsuțelor de cafea.

Lemn

Producătorilor le place să lucreze cu lemn natural, deoarece este un material versatil, foarte cald și de lungă durată.

În mod normal, pentru fabricarea meselor de cafea se folosește lemn de esență tare, precum - stejar, nuc, mahon, arțar sau pin și, în funcție de designul meselor, acestea pot fi realizate în întregime din lemn sau pot avea un blat din lemn masiv și picioare din metal sau alt tip de material.

Mesele din lemn natural sunt potrivite pentru camerele de zi proiectate în stil tradițional, modern și vintage. Se potrivesc bine și stilurilor scandinav și rustic și sunt o completare minunată pentru interioarele proiectate în stil Provence.

Plusuri (Pro)

Avantajul cel mai mare al măsuțelor de cafea din lemn masiv este că, practic, acestea vă pot servi mulți, mulți ani fără să iasă din modă. De asemenea, acestea sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și culori și, după cum am conturat deja, se potrivesc bine în aproape toate stilurile de mobilier.

Minusuri (Contra)

Deoarece lemnul natural este un material scump, iar prelucrarea lemnului nu este ușoară, prețul meselor de cafea din lemn este mult mai mare în comparație cu cel al meselor din alte tipuri de materiale.

Un alt dezavantaj major al mobilierului din lemn masiv (inclusiv al meselor) este că acestea sunt destul de grele și dacă trebuie să mutați masa de cafea frecvent, cu siguranță veți întâmpina dificultăți.

coffe table rustical style.jpg (86 KB)

PAL melaminat

Dacă e să fim absolut sinceri, atunci vom împărtăși faptul că măsuțele de cafea din PAL melaminat sunt, în prezent, cele mai căutate și cumpărate de către consumatori.

Principalele motive pentru marea popularitate a acestui material sunt faptul că prețul său nu este mare (respectiv, prețul meselor este și el accesibil) și, deoarece este foarte ușor de prelucrat, din el se pot fabrica mese de toate dimensiunile, stilurile și culorile.

Pe piață se pot găsi atât mese realizate în întregime din PAL, cât și modele care combină mai multe tipuri de materiale (PAL, metal, sticlă etc.).

Cât despre design, așa cum am mai scris deja, mesele de cafea din acest material pot fi realizate în orice stil, motiv pentru care se potrivesc literalmente în orice interior.

Plusuri (Pro)

Măsuțele de cafea din PAL melaminat sunt accesibile din punct de vedere al prețului, sunt disponibile într-o varietate foarte mare în ceea ce privește formele, culorile, designul și dimensiunile și se potrivesc oricărui stil în care ați decis să vă decorați casa.

În plus, le puteți folosi liniștiți atât ca mese de cafea, cât și pentru decorare, pentru a lua masa, așezați-le pe lângă canapea și folosiți-le ca măsuță suplimentară.

Minusuri (Contra)

Materialul nu este la fel de durabil ca și lemnul. Cu toate acestea, investiția într-o măsuță de cafea din PAL melaminat se merită, deoarece prețurile la care sunt disponibile produsele făcute din acest material sunt foarte accesibile.

206887.jpg (186 KB)

Metal

Acest material este foarte popular pentru fabricarea meselor de cafea în design industrial, dar utilizarea sa nu se limitează la acest stil de interior.

Mesele de cafea din metal sunt rezistente și mult mai ușoare și mai ieftine în comparație cu mesele din lemn natural.

S-ar putea să vi se pară surprinzător, dar acest material nu este nici foarte dificil de prelucrat, motiv pentru care din el se fac mese într-o mare varietate de forme și dimensiuni.

De obicei, modelele disponibile pe piață nu sunt realizate în întregime din metal, ci mai degrabă acest material este folosit pentru structura principală a mesei sau pentru picioare.

Plusuri (Pro)

Mesele din metal sunt puternice, durabile și au viață lungă. De asemenea, acestea se curăță ușor, deoarece metalul este rezistent la pete, la deteriorarea apei și rămâne întotdeauna rece la atingere.

Minusuri (Contra)

Fiind un material „rece”, măsuțele de cafea realizate din acesta nu se potrivesc întotdeauna bine cu diferite stiluri de mobilier din living.

De obicei, așa cum am menționat mai sus, mesele din metal se potrivesc bine cu stilul industrial, în timp ce mesele într-o combinație de metal și sticlă sunt o alegere bună pentru stilul modern de amenajare a locuinței.

gold coffee table.jpg (347 KB)

Sticlă transparentă sau fumurie

Mesele de cafea din sticlă sunt, de asemenea, foarte căutate și populare în acest moment, deoarece adaugă stil și eleganță oricărei încăperi. În plus, prețurile la care vin aceste mese, sunt foarte plăcute și nu „găuresc” bugetul familiei.

De obicei, mesele din sticlă nu sunt realizate în întregime din sticlă, ci în combinație cu diferite materiale, cum ar fi metalul, PAL melaminat, MDF, lemn masiv și alte materiale.

Plusuri (Pro)

Mesele de cafea cu blat din sticlă măresc vizual spațiul, potrivindu-se și foarte bine cu diferitele stiluri de amenajare a livingului sau a sufrageriei și arată foarte elegant și rafinat. În plus, sunt extrem de ușor și rapid de curățat, iar dacă vărsați ceva, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pete.

Minusuri (Contra)

Deși sticla din care sunt realizate măsuțele este foarte rezistentă și incasabilă, dacă aveți copii mici este mai bine să evitați mesele din acest material, cel puțin până când cei mici cresc puțin.

În comparație cu alte tipuri, mesele din sticlă nu sunt realizate într-o varietate atât de mare de forme, deoarece materialul necesită o prelucrare ceva mai specifică și mai intensă.

210758.jpg (60 KB)

Cum alegeți materialul mesei în funcție de destinație - sfaturile experților

Bineînțeles, decizia de a achiziționa o măsuță de cafea vă aparține în întregime și numai dvs. puteți decide ce material și ce design vă doriți pentru această piesă de mobilă.

Dar dacă doriți să aflați și părerea noastră, vă putem împărtăși următoarele...

Dacă intenționați să folosiți măsuța respectivă atât pentru cafea, cât și pentru a lua masa, nu veți da greș dacă optați pentru o masă din sticlă, din PAL melaminat sau o combinație între cele două materiale. Vă dăm sfatul acesta, deoarece materialele respective nu numai că sunt destul de rezistente, dar sunt și ușor de curățat și nu rețin pete.

Dacă sunteți în căutarea unei măsuțe care să stea în fața canapelei pur și simplu pentru decorare, atunci puteți opta pentru o masă mică din sticlă sau o masă cu cadru metalic și un blat din lemn sau din PAL.

chair with table.jpg (64 KB)

Dacă ideea dvs. este de a folosi măsuța de cafea atât pentru cafea, cât și pentru a vă odihni picioarele, atunci puteți lua în considerare modelele realizate din piele, pluș sau altă țesătură. Acest tip de măsuțe au o construcție rigidă, dar sunt îmbrăcate în țesătură moale sau piele și sunt un accesoriu perfect pentru o canapea.

Dacă doriți să folosiți masa în principal ca măsuță suplimentară, de ajutor, sau doriți să aranjați pe ea fotografii, vaze de flori sau alte decorațiuni, atunci puteți examina ofertele producătorilor de mese elegante din lemn masiv, mese elegante de sufragerie din sticlă, sticlă și metal și PAL melaminat.

coffee table from metal.jpg (54 KB)

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile