Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Unde să așezi patul în camera copiilor?

Jiří Neužil
9.12.2021

Amenajarea mobilierului în camera unui copil este adesea o sarcină dificilă. În timp ce siguranța și spatiul practic joacă un rol cheie pentru părinți, copiii își privesc camera cu cu totul alți ochi. Vestea bună este că satisfacerea tuturor nu este atât de dificilă pe cât ar părea la prima vedere. Cheia este să așezi mobilierul de-a lungul pereților camerei. Acest lucru va oferi suficient spațiu pentru joacă și alte activități în mijlocul camerei. Cu toate acestea, atunci când mobilați o cameră, cea mai importantă decizie este alegerea pătuțului potrivit și locația acestuia. Știti cum să o faceti?

Unde să așezi patul în camera copiilor?

Există mai multe linii directoare pentru amplasarea unui pat în camera unui copil. Copilul ar trebui să aibă o vedere clară asupra întregii camere din patul său și mai ales asupra ușii camerei. Acest lucru garantează un sentiment de securitate, care este cel mai important pentru copil. Tablia patului trebuie plasată pe un perete fără ferestre. Dar există mai multe reguli pentru amplasarea unui pătuț. Aflați care sunt cele mai importante.

2 reguli de bază atunci când alegeți un pătuț

Înainte de a începe să căutăm locul ideal pentru un pătuț, trebuie să ne uităm la cum să alegem un astfel de pat. Există multe criterii, dar cele două principale sunt:

1. Materialul patului

Vă recomandăm să alegeti modelele clasice și să cumpărați un pat pentru copii din lemn, ideal din lemn masiv. Rețineți că toate marginile mobilierului din camera copiilor ar trebui să fie rotunjite din motive de siguranță. Acest lucru este valabil și pentru pat. Preferați să evitați mobilierul din metal sau plastic.

2. Saltele de calitate

Alegerea unei saltele este absolut crucială. Acest lucru este de două ori mai greu atunci când alegeți o saltea pentru copii. Corpul copilului este în continuă evoluție și are nevoie de suficientă regenerare de calitate. Acest lucru este asigurat de saltele de înaltă calitate, cu duritatea corectă. Cu toate acestea, rigiditatea saltelei este un parametru foarte individual. Prin urmare, este necesar ca copilul să încerce singur ceea ce i se potrivește cel mai bine.

139060i.jpg (142 KB)

Aveti un pat, dar unde sa-l amplasati ?!

Odată ce ai ales pătuțul perfect, probabil te întrebi unde să-l pui în cameră. Amplasarea corectă a patului este cu adevărat foarte importantă. De asemenea, este bine să ne gândim la amenajarea mobilierului și a accesoriilor pentru casă în imediata sa vecinătate.

Am „mușcat” deja acest subiect la începutul articolului, acum îl vom privi puțin mai în profunzime. În primul rând, trebuie să ne amintim că patul trebuie să stea în cea mai liniștită parte a camerei. De preferință complet în afara axei ușă-fereastră. Pe scurt, într-un loc care îi va oferi copilului un refugiu și priveliște confortabilă.

Unde ar trebui să se aseze capul copilului când doarme? Cu siguranta nu la usa! Acest lucru poate provoca teamă sau nesiguranță. Așezarea patului într-un spațiu liber nu este, de asemenea, potrivită. După cum am menționat, tăblia ar trebui să stea cel mai bine pe un perete fără ferestre, plasați patul cu fața spre vest, est sau sud-est.

Zona din jurul patului nu trebuie să fie haotică. Excesul de jucării, accesorii sau rafturi pot distrage atenția înainte de culcare. Desigur, este nevoie și de securitate. Prin urmare, nu ar trebui să existe obiecte cu muchii ascuțite sau mobilier lângă pat. Mai ales atunci când alegeți o noptieră, trebuie să vă gândiți și la aceste detalii.

138925i.jpg (106 KB)

Detalii care fac din pepinieră un paradis

Cunoașteți deja principiile principale atunci când proiectați o cameră pentru copii. Cu toate acestea, există o multitudine de reguli diferite. Depinde mereu de preferințele dvs și de posibilitățile pe care vi le le oferă camera copiilor. Cu toate acestea, alte sfaturi ar putea fi încă utile:

  • Amenajarea camerei perfecte pentru copii pentru un băiat și o fată, sau pentru doi copii de vârste diferite, poate fi literalmente o sarcină supraomenească. Nu sunteți sigur cum să alegeți cea mai potrivită culoare pentru pereți și mobilier? Încercați să aduceți armonie în camera copiilor folosind filozofia feng shui.
  • Biroul din camera copiilor ar trebui să fie amplasat lângă fereastră, care va oferi multă lumină naturală.
  • Spatiul este important, ar trebui sa fie in mijlocul camerei. Aveai un colț pustiu, nefolosit în camera? Creați un buncăr pentru copii în el!
  • Atunci când amenajați o cameră pentru copii, alegeți materiale naturale și culori atenuate, care evocă o stare de bine și susțin odihnă de calitate. Culorile prea puternice pot provoca neliniște.
  • Iluminatul completează atmosfera. Prin urmare, plasați diferite tipuri de lămpi în diferite părți ale camerei copiilor. Lămpile de masă și de podea, iluminatul ambiental decorativ sau lanțurile luminoase vor fi grozave.

children room.jpg (98 KB)

 

Și asta e tot. Știti deja unde să așezi patul în camera copiilor? Împărtășiști cu noi sfaturile și experiențele dvs în amenajarea unei camere pentru copii.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile