Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum se asamblează o canapea?

Markéta Etrychová
1.6.2021

Ați făcut cea mai importantă alegere a mobilierului tapițat pentru casa dvs. – ați ales o canapea elegantă și potrivită pentru camera dvs. de zi. Dar în magazin v-ați dat seama că veți avea o mare problemă cu transportarea acesteia, pentru că locuiți pe un etaj înalt și canapeaua nu va avea loc în lift.

Sau pentru că ușile casei dvs. sunt prea înguste și nu există nicio șansă ca mobilierul tapițat să treacă prin ele dacă vi se livrează complet asamblat.

Cum se asamblează o canapea?

Dar de ce nu încercați să asamblați canapeaua acasă?

Astăzi, aproape toți producătorii oferă canapele pe care le puteți monta singuri. În mod obișnuit, canapelele vin în pachete ușor de transportat și cu instrucțiuni detaliate de asamblare, astfel încât să puteți utiliza doar instrumentele de bază pentru a o asambla.

Însă, dacă asamblarea nu este punctul dvs.forte, puteți solicita oricând ajutor profesional, dar vă asigurăm că odată ce ați început, asamblarea mobilierului  vă va oferi o adevărată plăcere.

Cum să asamblăm canapeaua – pașii principali

Începeți cu pregătirea

Suntem siguri că după asamblarea canapelei nu doriți să o mutați complet asamblată și grea până la locul în care intenționați să o așezați. Deci, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să decideți unde doriți să o amplasați și să curățați bine locul, astfel încât să puteți lucra liniștiți.

După aceea este bine să întindeți o pătură sau o bucată de nailon pentru a proteja podeaua de zgârieturi în timpul asamblării canapelei.

Ultima etapă implică dotarea cu instrumente de lucru de bază. În mod implicit, instrumentele de care veți avea nevoie cel mai mult sunt în principal o șurubelniță și un ciocan de cauciuc.

Încă puțină pregătire

Aduceți toate pachetele în apropierea „locului de asamblare” și găsiți broșura cu instrucțiunile de asamblare. Citiți-o cu atenție, apoi scoateți elementele canapelei din pachete și urmând instrucțiunile producătorului aranjați-le pe jos.

Puneți deoparte elementele de fixare pe care le veți găsi în pachete și asigurați-vă că le aveți pe toate disponibile.

Sunteți pregătiți să începeți asamblarea canapelei. 

Asamblarea principalelor tipuri de canapele

Canapea clasică (dreaptă)

Principalele elemente pe care le include canapeaua clasică dreaptă sunt:

  • Cadrul principal
  • Spatele
  • Cotierele (dacă este prevăzută cu cotiere)
  • Șezut
  • Elemente decorative și picioare (dacă modelul este prevăzut)

Dacă mobilierul tapițat are picioare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să întoarceți cadrul și să le montați. Este important să așezați picioarele înaintea tuturor celorlalte elemente, pentru că dacă le lăsați la final nu veți putea întoarce canapeaua, deoarece aceasta va deveni deja destul de voluminoasă și grea.

Prin urmare, așa cum am spus, întoarceți cadrul și vedeți unde sunt găurile efectuate special pentru picioare și înșurubați-le strâns și ferm în structura principală a canapelei. Folosiți șurubelnița și dispozitivele de fixare pe care le veți găsi în pachete.

Apoi, urmând din nou instrucțiunile, prindeți șezutul (dacă este un întreg) de  spatele canapelei. Și dacă șezutul este format din mai multe perne, după montarea spătarului, așezați-le doar pe baza canapelei.

Dacă ați făcut toate astea, nu trebuie decât să montați cotierele și elementele decorative și sunteți gata să testați canapeaua complet asamblată.

2a.jpg (121 KB)

Canapele de colț (colțare)

Asamblarea unei canapele de colț este ceva mai complicată, deoarece pe lângă cadrul principal există o parte suplimentară la stânga sau la dreapta. Prin urmare, înainte de a începe, este bine să citiți cu atenție instrucțiunile și să priviți în detaliu designul modelului.

Dacă sunteți pregătiți, urmați pașii următori:

  • Întoarceți cadrul și montați picioarele, dacă modelul este prevăzut cu picioare
  • Montați spatele în punctele specificate de producător folosind elementele de fixare furnizate împreună în pachet.
  • Dacă canapeaua are o cotieră, aflați pe ce parte trebuie să o montați și montați-o.
  • Urmând instrucțiunile, montați și sertarul pe „braț” și, dacă are picioare, montați-le și strângeți-le ferm.
  • Prindeți sertarul de “braț” și de partea principală a canapelei.
  • Montați spatele.

Așezați pernele pe canapea, asigurați-vă că toate elementele sunt montate corect și testați noua dvs. canapea.

3a.jpg (142 KB)

Canapea modulară

Partea bună a canapelelor modulare este că acestea sunt oferite de producători în module separate, complet sau semi asamblate module și nu va trebui să faceți nici un montaj complicat.

De obicei canapelele modulare sunt de două tipuri principale - de tip secțional sau cu elemente individuale separate. În primul caz, trebuie să îmbinați modulele individuale într-o singură construcție, în timp ce în a doua opțiune, așezați modulele unul lângă celălalt și le aranjați după cum doriți.

Asamblarea unei canapele este complicată?

După cum ați observat, asamblarea canapelei în general nu este o sarcină dificilă. Este suficient să aveți dorință, puțin timp și să urmați cu strictețe instrucțiunile producătorilor.

Dacă trebuie să fim sinceri, este posibil să ni se pară ceva mai dificil doar dacă modelul are mecanism de extensie. Asamblarea unor astfel de modele nu este complicată, necesită doar puțină atenție pentru a nu greși în timpul asamblării sistemului.

Desigur, există modele de canapele cu designe puțin mai complexe, la care puteți întâmpina dificultăți, iar atunci soluția cea mai bună este să solicitați ajutor de la profesioniști.

Sfaturi utile care vă vor ajuta la asamblare :

  • Nu începeți asamblarea până nu sunteți sigur că aveți toate elementele canapelei disponibile.
  • Dacă observați că lipsește unul dintre elementele de fixare - sunați imediat la magazin și cereți-i să vi-l completeze.
  • Citiți cu atenție instrucțiunile și urmați-le exact așa cum au fost descriși pașii de asamblare de către producător. Nu improvizați, deoarece probabilitatea să nu puteți asambla canapeaua este foarte mare.
  • Nu vă grăbiți. Dacă ceva nu funcționează așa cum este descris, opriți-vă puțin și odihniți-vă. Cu siguranță vă veți descurca mai bine după ce ați băut o cafea și va-ți gândit puțin mai mult modul în care trebuie să procedați.
  • Dacă trebuie îndepărtată tapițeria pentru a face îmbinări, aveți mare grijă să nu o deteriorați.
  • Folosiți întotdeauna o cheiță, nu o șurubelniță, pentru a strânge șuruburile. În acest fel nu există pericolul de a strânge prea mult șuruburile și de a crăpa sau deteriora lamelele de lemn ale structurii (cadrului).
  • Dacă canapeaua are un mecanism de extensie, asigurați-vă că ați montat sistemul corect și stabil.
  • Asigurați-vă suficient spațiu ca să lucrați liniștiți.
  • Dacă presupuneți că asamblarea va dura mai mult timp, asigurați-vă în prealabil o iluminare puternică.
  • Este bine ca în timp ce lucrați să țineți copiii și animalele de companie departe de dvs.. Nu pentru altceva, ci pentru a nu se răni accidental în timp ce încearcă să vă „ajute”.
  • Dacă, în timp ce citiți instrucțiunile, constatați că nu vă veți descurca, este mai bine să nu începeți montajul, ci să apelați la un specialist sau cel puțin la un prieten care știe ce să facă.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile