TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Cum să a legem patul pentru copii?

Markéta Etrychová
26.5.2021

Vă mai amintiți timpul pe când erați copil și tot ce visați era să aveți o cameră frumosă pentru copii și un pat în formă de mașină, ca un cort indian (cort) sau un pat dublu? Ei bine, acum copiii dvs.visează probabil la același lucru.

Vestea bună este că astăzi aveți o gamă extrem de largă și puteți realiza cu ușurință visele copilului dumneavoastră. Trebuie doar să știți ce să luați în considerare atunci când cumpărați.

Cum să a legem patul pentru copii?

În acest fel veți găsi cel mai frumos, distractiv și potrivit pat pentru copii, care nu numai că îl va atrage pe cel mic sau adolescent, dar care se va potrivi perfect în camera sa.

Cum să alegeți patul potrivit pentru camera copilului?

Faptul este oferta largă de paturi de pe piață face alegerea pe cât de ușoară pe atât de dificilă.

Dvs. Vă puteți descurca excelent dacă acordați atenție următoarelor câteva criterii:

  • Vârsta copilului
  • Tipul patului
  • Materialul din care este realizat
  • Culori
  • Tema
  • Siguranța

Vârsta copilului

Vă recomandăm să începeți căutarea luând în considerare mai întâi vârsta copilului pentru a cărui cameră alegeți patul. Acest criteriu este extrem de important, deoarece nu toate paturile sunt potrivite pentru copiii de toate vârstele.

De exemplu, dacă copilul este foarte mic, ar trebui să vă concentrați căutarea în principal pe pătuțuri pentru bebeluși, paturi de tranziție sau paturi care se pot transforma.

Acestea au dimensiuni specifice și sunt concepute special pentru bebeluși și copii cu vârsta de până la 2-3 ani. Dacă copilul este mai mare, atunci aveți nevoie de un pat cu dimensiuni standard.

Tipuri de paturi

Pentru a face alegerea corectă a tipului de pătuț, este bine să țineți cont atât de dimensiunea camerei, cât și de nevoile copilului / copiilor.

Standart de o persoană(single)

Începem cu paturile de o persoană, deoarece sunt destul de obișnuite și preferate, deoarece sunt de dimensiuni mari și se potrivesc atât în ​​camerele de copii mai mici, cât și în cele spațioase. Sunt potrivite atât pentru copii peste 4-5 ani, cât și pentru adolescenți.

Pe două nivele

Paturile pe două nivele (suprapuse) le plac foarte mult copiilor și au și de ce. Au un design funcțional, sunt foarte comode și cel mai important - nu ocupă mult spațiu.

Pe piață veți găsi atât paturi duble clasice, cât și modele cu tobogane în loc de scări, cu spațiu pentru bibliotecă, dulap și multe altele. Acest tip de pat este foarte potrivit dacă aveți doi copii, camera este mică sau dacă doriți ca cei mici să aibă mai mult spațiu pentru jocuri.

Cu spațiu de depozitare

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă toți părinții este dezordinea din camera copiului. Dacă doriți să faceți față acestei probleme (cel puțin într-o oarecare măsură), paturile pentru copii cu spațiu de depozitare  pot fi soluția dvs.

Acestea au dimensiuni standard și sunt disponibile într-o varietate de modele (single, cu două etaje, înălțate, interconectate între ele etc.) și într-o gamă largă de culori. Dar cea mai bună parte este că dispun de sertare confortabile și adânci, cu suficient spațiu pentru a depozita haine, obiecte și jucării.

2a.jpg (115 KB)

Paturi mansardă”

Acest tip de paturi pentru camere pentru copii sunt ridicate de la podea la o înălțime de aproximativ un metru - un metru și ceva, iar în spațiul liber de sub ele există de obicei o zonă separată pentru jocuri sau studiu. Sunt foarte potrivite pentru camerele mai mici de copii, deoarece sunt funcționale și compacte

De obicei, acestea sunt oferite cu mobilier suplimentar, cum ar fi - birou, bibliotecă, dulapuri, rafturi și altele, ceea ce rezolvă în mare măsură problema cu restul mobilierului pentru camera copiilor.

Ceea ce le place cel mai mult copiilor este că majoritatea modelelor sunt echipate cu - tobogane, tuneluri sau perdele colorate (corturi), care transformă patul într-un adevărat adăpost de pirați sau într-un castel de prințese.

Paturi cu extensie sau tip sandwich

Paturile sandwich sunt, în general, două paturi unul sub celălalt și, pentru a utiliza patul inferior, acesta trebuie tras în față. Sunt versiunea mai sigură a paturilor supraetajate, deoarece nu există pericolul ca, copilul care doarme pe patul superior să cadă și să se rănească.

Acest tip de pat pentru copii este compact și este foarte potrivit dacă aveți doi copii sau doriți să aveți un pat suplimentar în camera copilului. Conform modelului, majoritatea paturilor cu extensie sunt disponibile cu sertare de depozitare convenabile, ceea ce le face destul de confortabile și funcționale.

Materiale și realizare

Înainte de a fi complet atrași de designul și culorile pătuțurilor, vă sfătuim să acordați o atenție deosebită materialelor și construcției patului. S-ar putea să vă întrebați de ce?

Pentru că oricât de frumos ar fi pătuțul la început, dacă construcția sa este prost realizată, nu numai că nu va rezista mult timp la sarcina pe care copilul îl va supune, dar nu va fi sigur pentru el.

În ceea ce privește materialul din care este fabricat pătuțul, acesta afectează și durabilitatea produsului. De obicei materialele din care sunt fabricate paturile moderne pentru camerele copiilor sunt - lemn, PAL și MDF.

Lemn

Lemnul de pin este utilizat în principal pentru producerea de paturi pentru copii, deoarece este suficient de gros și dur. Pe lângă pin, puteți găsi și modele cu rame și tăblii de - arțar, nuc, stejar și alt lemn de esență tare.

Dacă trebuie să fim complet sinceri, lemnul este materialul cel mai puternic și de cea mai bună calitate posibil, iar paturile din acesta sunt rezistente, stabile și au o viață foarte lungă. Problema este că prețurile paturilor din lemn natural sunt destul de mari.

În plus, materialul este puțin mai greu de prelucrat și, de obicei, produsele realizate din acesta sunt în mare parte într-un stil clasic.

PAL melaminat

Dacă căutați pat rezistent, de calitate și la preț accesibil, vă recomandăm să vă uitați la paturile din PAL. Acest material nu este doar suficient de puternic pentru a rezista săriturilor pe pat, dar este ușor de prelucrat, ceea ce înseamnă că puteți găsi o gamă largă de modele de paturi care să se potrivească perfect cu stilul camerei copilului.

MDF

Acest material are caracteristici aproape identice cu PAL-ul laminat, ceea ce îl face o alegere la fel de bună.

Culori și teme

Pentru alegerea culorii, vă recomandăm să vă consultați cu copilul, dacă acesta are o vârstă care îi permite să participe la alegere. Spunem acest lucru pentru că copiii au propriile preferințe și este bine să decidă singuri dacă vor un pat standard și de o singură culoare sau preferă să doarmă pe un pat cu desene.

Desenele pot avea forme de  :

  • soare
  • unicorni
  • flori
  • castele
  • eroi din filme animate

Același lucru este valabil și pentru alegerea unei teme. Lasați copilul să aleagă singur, dacă vrea ca patul lui să fie ca al unei prințese sau în forma unei mașini, navă spațială sau corabie de pirați.

Ceea ce puteți face este să țineți cont de dorințele copilului și să încercați să le îndepliniți astfel încât, oricât de ciudate ar fi culorile și temele alese pentru pat, să se încadreze cu restul interiorului camerei copilului.

3a.jpg (159 KB)

Siguranță

Deși în prezent am pus siguranța în partea de jos a listei de criterii, acesta este de fapt unul dintre primele lucruri la care ar trebui să fiți atenți atunci când alegeți un pat pentru copii.

Pentru a vă asigura că patul în care copilul dumneavoastră va dormi cel puțin câțiva ani este complet sigur, înainte de a-l cumpăra, asigurați-vă că:

  • Construcția sa are îmbinări complet sigure și stabile.
  • Nu există margini ascuțite, elemente proeminente sau lamele deplasate pe cadru.
  • Vopselele și alte materiale nu conțin substanțe chimice nocive pentru sănătatea copilului.

Nu uitați că pentru a asigura siguranța celui mic, patul trebuie așezat pe lungimea sa și lipit de perete.

Comerciant și producător

Fiți foarte atenți atunci când alegeți un comerciant, mai ales când vine vorba de cumpărarea unui produs pentru copii. Evitați să faceți cumpărături în magazine care nu vă oferă garanție pentru produs sau vă oferă paturi la prețuri extrem de mici.

Alegeți comercianții care lucrează cu producători de renume și pentru care sunteți sigur că vă vor oferi nu numai produse frumoase, ci și de calitate

4a.jpg (108 KB)

Acum sunteți pe deplin pregătiți să începeți căutarea patului potrivit pentru copil. Dacă nu doriți să pierdeți timpul, puteți să vizualizați modelele pe care  Expedo le oferă și să ne contactați pentru o comanda sau sfaturi de specialitate.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile