Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Ce nu trebuie să lipsească din dormitor și ce trebuie evitat?

Va amenajati sau redecorati dormitorul? Creați un vis în care veți adormi frumos. Dormitorul este un loc de relaxare, unde corpul și mintea capătă energie nouă pentru ziua următoare. Oferă camerei aerisire și ușurință care evocă un sentiment de relaxare și calm. Vă vom sfătui la ce să vă gândiți și ce să evitați.

Ce nu trebuie să lipsească din dormitor și ce trebuie evitat?

Începeți cu culoarea potrivită

Puterea culorii este fascinanta. Știm că unele nuanțe evocă un sentiment de calm, în timp ce altele pot stimula emoții sau încuraja anumite activități. Dormitorul servește în principal ca loc de odihnă și somn, timp în care corpul câștigă energie nouă pentru ziua următoare.

Alb

Albul arată în general moale, echilibrat și evocă o senzație de calm. In plus, creeaza impresia de curatenie perfecta in dormitor si mareste optic spatiul. Potrivit și pentru dormitoare mici, cu lipsă de lumină naturală.

Bej sau crem

Culorile de mai sus sunt ideale pentru dormitoare conform Feng Shui. Tonurile naturale de pământ au efecte calmante. In plus, puteti asorta cu usurinta alte accesorii si mobilier cu bej si crem.

Albastru

Nuanțele subtile de albastru evocă un sentiment de încredere și calm. Puteți obține o relaxare completă cu tonuri neclare de albastru. Evitați albastrul prea bogat, care poate ingreuna starea.

Verde

Culoare liniștitoare care are efecte benefice asupra corpului și minții. Verdele este adesea asociat cu natura sau cu primăvara. Nuanțele de mentol sau kerosen sunt populare. Alegeți un ton redus care aduce un somn bun.

blue bedroom.jpg (221 KB)

Roșu, violet sau negru

Evitați aceste culori în dormitorul cu o arcadă mare. În general, culorile foarte bogate și agresive, care pulsează energie, nu sunt recomandate pentru zona de dormit. Mai bine ati ajunge la variantele lor ușoare sau alburile clasice. De asemenea, portocaliu intens nu este o alegere ideală pentru dormitor.

Joc cu lumini

Joacati-va cu iluminatul din dormitor. Lumina are un efect uriaș asupra psihicului și stării de spirit a unei persoane. Oferă dormitorului suficientă lumină care poate fi estompată. Iluminatul sub formă de lămpi sau plafoniere tinde să fie în tonuri calde, care evocă o senzație de căldură și calm. Lumina albă rece nu este foarte potrivită pentru dormitor. Soluția este luminile cu intensitate și culoare reglabile.

142246.jpg (121 KB)

Pat de calitate cu somiera si saltea

Înainte de a alege un pat nou, aflati cât spațiu îi puteti acorda. Dacă sunteți în căutarea unui pat într-o garsonieră sau într-un dormitor care economisește spațiu, atunci alegeți o dimensiune a patului de 160 x 200 cm. Doi adulți pot dormi confortabil pe un pat de 160 cm lățime. Vă recomandăm un cadru cu somiera sau saltea de înaltă calitate și două saltele cu dimensiunile 80 x 200 cm.

Pentru dormitoarele mari puteti alege un pat regal cu lungimea si latimea de 200 cm sau un clasic de 180 x 200 cm. Paturile din „înălțimi” sunt, de asemenea, populare. Într-un apartament cu tavane înalte, puteti crea o podea deschisă unde asezati patul.

144234.jpg (143 KB)

Nu este locul televizorului în dormitor

Ar trebui să mergem doar în dormitor să ne odihnim sau să dormim. Vizionarea serialelor preferate până târziu în noapte nu este sănătoasă pentru organism. Unele cercetări indică așa-numitul smog electromagnetic. Acest lucru poate provoca tulburări de somn sau dureri de cap. Adevărul este că somnul nu este bun în timp ce televizorul este pornit și corpul tău nu se regenerează suficient.

Ezitati sa rezolvati dilema dacă televizorul din dormitor este ok sau nu? Clarificați prioritățile și obiceiurile. Dacă insistați pe televizor, atunci selectați calitate înaltă cu setarea intensității luminii. Așezați televizorul la o înălțime suficientă, alegeți o masă TV potrivită, care să ofere și spațiu de depozitare.

O zonă de lucru în dormitor? Mai bine nu!

Studiul din dormitor este tabu. Este mai bine să evitați plasarea unui colț de lucru în dormitor. Spațiul de lucru nu trebuie să vă perturbe somnul sau al partenerului dvs. Lumina de la monitor sau clicul pe tastatură sau mouse poate provoca oboseală sau dureri de cap unei persoane care încearcă să doarmă în aceeași cameră. Aici se aplică aceleași reguli ca și pentru televiziune. Lumina și smogul electromagnetic au un efect negativ asupra corpului și minții noastre. Dacă apartamentul permite, alege un alt loc pentru biroul de acasă.

light coloured bedroom.jpg (186 KB)

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile